Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansanedustajat

Entinen ministeriys tai kansanedustajuus ei auttanut kunnanjohtajaksi

Viime eduskuntavaaleissa joutui vastentahtoisesti luopumaan paljon kansanedusajia, joukossa liuta ministereitä tehtävistään. Osa heistä on aktivoitunut hakemaan työtehtäviä muualta, mutta silloin kun valintaa ei tehdä jäsenkirjaperusteisesti ovat entiset ministerit ja kansanedustajat aivan tavallisia kuolevaisia paikkoja täytettäessä.

Vedonlyömisen vaikeudesta – aina vain se ei osu kohdalleen: Eduskuntavaalit 2019

Vedonlyömisen vaikeudesta – aina vain se ei osu kohdalleen: Eduskuntavaalit 2019

Miten hyvin Vedonlyöntiyhtiö Betsson onnistui ennakoimaan Helsingin ja Uudenmaan vaalipiirien uusien kansanedustajien valinnan? Vedonlyöntitoimisto Betsson nimesi vaalipiirien potentiaalisimmat ehdokkaat kolmeen kategoriaan (Läpimenijät – Suhteellisen varmat läpimenijät – Kärkkyjät/yllättäjät).

Millaisen eduskunnan saimme – Tässä maailmassa vai unelmamaailmassa eläviä?

Olipas viihdyttävät eduskuntavaalit. Jännitys suurimpien puolueiden järjestyksestä säilyi loppuun asti. Normaalin poliittisen käytännön mukaisesti hallituspuolueet hävisivät ja  oppositio voitti. Hallituspuolueista Kokoomus pärjäsi suhteellisesti parhaiten, koska Sipilän hallitus harjoitti kokoomuslaisempaa politiikkaa kuin kokoomuslaiset olisivat itse uskaltaneet tehdä. Hallituspolitiikan sijasta Kokoomus kompastui vaalien edellä esille tulleisiin uutisiin vanhusten ala-arvoisesta hoidosta erityisesti suurten yksityisten hoitoalan yritysten omistamissa hoitopaikoissa.

Onnea valituille

Kiitos kaikille minua vielä äänestäneille.

Siniset ja siinä samalla minä koimme katastrofin vaaleissa. Siinä ei ole mitään seliteltävää. 

Minulta kysyttiin eilen ja tänään toistuvasti yksi kysymys: kaduttaako että läksit pois perussuomalaisista? Ei kaduta.

Olen johdonmukaisesti tätä toistanut siitä viikonlopusta lähtien kun asia oli itselleni selvä. Ja teen sen myös nyt.

Tästä ei kerrota ennen vaaleja!


Toimitusministeristön (Hallituksen) ehkä viimeiseksi saavutukseksi jäi sieni- ja marjavero. Päätöksestä ei kuitenkaan olla hiiskuttu sanallakaan mediassa tai kandanedustajien suulla, sillä sen on uskottu vaikuttavan niin paljon tulevien vaalien äänestyskäyttäytymiseen.

Aktiivimalli ei tullut kansanedustajien sopeutumisrahauudistukseen

 

Eduskunta hyväksyi 19.12.2017 ns. aktiivimallin Keskustan, Kokoomuksen ja Sinisten äänillä.  Laki merkitsi työttömyysturvan leikkausta 4,65 %:lla, mikäli työtön ei osoita lain edellyttämää aktiivisuutta. Huhtikuun 1. päivänä 2019 aktiivisuuden osoittamisen mahdollistavia toimintoja hieman laajennetaan.

 

Kansanedustajat vaikenevat steriloimislain muuttamistarpeesta

Suomen steriloimislaki on säädetty 1970 ja vasta 1985 on lisätty perusteiksi ikäraja 30 vuotta ja lapsiluku kolme lasta. 
Laki on vanhanaikainen ja loukkaa itsemääräämisoikeutta.
-Ikäraja 30 vuotta on korkea. Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Islannissa ikäraja on ollut 25 vuotta jo 1970-luvulta ja Tanskassa 18 vuotta puolen vuoden harkinta-ajalla vuodesta 2014. Islannissa hyväksyttiin 18 vuoden ikäraja 2019.

Kansanedustajien pitää maksaa taksit omasta pussistaan

Kansanedustajilta pitäisi poistaa mahdollisuus ajella taksilla kansalaisten piikkiin. Kansanedustajien palkka on jo nyt noin 6 400 - 6 800 euroa per kuukausi, plus päälle veroton tonnista runsaaseen tonniin yltävä veroton kulukorvaus. Kulukorvauksen voisi olettaa olevan tarkoitettu just noihin taksimatkoihin ynnä muihin vastaaviin. Mitä järkeä edes kulukorvauksissa on, jos niiden päälle kaikki merkittävät kulut vielä korvataan erikseen?

Maakuntien ääni vaimenee jos eduskuntaa supistetaan

Kunnallisalan kehittämissäätiö on tutkaillut suomalaisten suhtautumista kansanedustuslaitokseemme. Se on onnistunut kaivamaan esiin tuloksen, jonka mukaan 51 prosenttia suomalaisista kannattaa sadan kansanedustajan eduskuntaa. Vastustajia on 36prosenttia, ja lopuille asia on yhdentekevä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä