Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Yle kusitolppana huonojen kannatustulosten jälkeen

Kun puolue saa kannatusmittauksissa huonoja tuloksia, niin syyllinen löytyy Ylestä. Kun perussuomalaisten kannatus oli alle kymmenessä prosentissa, oli sosiaalinen media täynnä Yleä ja sen toimittajia mollaavia kirjoituksia.  Puolueen kannatuksen noustua on porukin hiljentynyt. Nyt ovat keskustan seniorinaiset Liisa Hyssälä ja Sirkka-Liisa Anttila löytäneet Ylen heidän mielestään keskustaa syrjivän ohjelmapolitiikan.

Tikun nokkaan on nostettu kerran viikossa varttitunnin verran esitettävä Jälkiviisaat. Siinä ei naiskaksikon mukaan ole ollut koskaan yhtään keskustalaista. Jos tuo olisi totta, niin se olisi todellinen kardinaalimunaus Yleltä, koska kyllä keskustasta jos mistä jälkiviisaita löytyy. Hyssälä ja Anttila ainakin ottaisivat varmaan mielellään eläkepuuhakseen vaikka kiintiöjäsenyyden ohjelmassa. Ties vaikka ulostulo olisikin tehty tällä taka-ajatuksella. Vuosikymenten mittainen ura politiikassa on varmaan synnyttänyt suuren määrän keskustalaisia miellyttävää jälkiviisautta.

Itse asettaisin naisten ulostulon lähinnä normaaleiden poliittisten kesähöpinöiden joukkoon, enkä näe että jälkiviisaissa olisi ollut vain yksi joukko jonka toimia olisi arvosteltu. Kun on johtavassa asemassa politiikassa, kuten hallituksessa, niin silloin on ilman muuta enemmän keskustelun ja arvostelun kohteena kuin jotkut pienemmät oppositiopuolueet. Silti muistan esimerkiksi rkp:n saaneen jälkiviisaissa mainintoja pelkkänä kielipuolueena olemisesta, joten aivan unohduksissa ei sekään ole raadin jäseniltä ollut. Aika tasaa pienimuotoisen vaihtuvan raadin erot.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006165241.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

"Tikun nokkaan on nostettu kerran viikossa varttitunnin verran esitettävä Jälkiviisaat."

Vieläkö joku ko. ohjelmaa katsoo Isokallion lähdön ( lieneekö saanut ajolähdön? ) jälkeen ?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

En itsekään kuulu ohjelman vakiokatsojiin, mutta olen huomannut että sen taso vaihtelee mikä on osin luonnollistakin vaihtuvien vieraiden ja lyhyen keston vuoksi.

Hyssälä&Anttila ainakin näkevät hyväksi markkinoida ohjelmaa keskustalaisten uhriutumisen välineenä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Keskustaa syrjitty Jälkiviisaissa? Erikoinen väite. Jälkiviisaat on vanha ohjelma, jota tehtiin myös ennen 2015 ek-vaaleja, jolloin keskustan kannatus hipoi 25 prosenttia? Eli voiko yksi Ylen ohjelma aiheuttaa keskustan nykyisen gallupkannatuksen alhon?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Keskustalaisen Laura Kolben esiintymisestä ohjelmassa oli kulunut vuonna 2015 vasta reilu neljätoista vuotta:) Taitaa tupailtakulttuurin kuihtuminen olla suurempi syy keskustan alhoon kuin mikään tv-ohjelma. Sosiaalisen median viljelyssä taas on tainnut Halla-aho viedä keskustan oraat.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Se nyt on että maaseutu halutaan tyhjentää.
Ei sen puolesta puhujia ylessä kaivata.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Elinkeinoelämä ja politiikka vaikuttavat ihmisten muuttoon, eivät jälkiviisaat.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Keskusta kaipaa Väyrystä enemmän kuin koskaan. Kulmuni ja Kaikkonen ovat Väyrysen rinnalla kevytkioskimainoksia.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Väyrynen ja tahtopolitiikkansa ovat mennyttä aikaa. Kulmuni ei ainakaan toistaiseksi herätä isommin ristiriitaisia tunteita, Kaikkosen osalta tilanne ei ole aivan yhtä selkeä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Hyssälä ja Anttila elävät mennyttä aikaa. YLE ei enää välttämättä vaikuta yleiseen mielipiteeseen samalla tapaa kuin vielä 80-luvulla.

Kepun huonoon kannatukseen on syynä lähes yksinomaan puheenjohtaja Sipilä, joka pääministeriksi päästyään ryhtyi toimimaan kuin jonkin suomalaisen yrityksen toimitusjohtaja. Sipilä jatkaa vieläkin tätä Kepulle tuhoista linjaansa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Sipilä on kieltämättä ollut rasite puolueelleen, mutta mielestäni merkittävästi vasta vuoden 2017 Ps-hajoamisesta lähtien. Silloin kärsi monen keskustalaisenkin mielestä suomalainen demokratia haaksirikon. Kuvaa kyllä sekin tapahtuma Sipilän "toimitusjohtajamaisuutta".

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Sipilä on unohtanut täysin julkisuuskuvansa merkityksen. Tietenkin Kepun alkiolaisuudesta on jäljellä muisto vain. Tilalle on tullut yltiöliberalismi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #13

Uusalkiolaisilla työmaata riittää, koska samalla pitäisi pystyä huolehtimaan niistäkin jotka olivat Sipilän sydäntä lähimpänä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #14

Uusalkiolaisuuden sijasta Kepu jatkanee yltiöliberaalia linjaansa. Kepun Ruotsin veljespuolue Centerpartiet lienee Kepulle esikuva tällä linjalla. Mahdollinen Kulmunin valinta Kepun puheenjohtajaksi olisi Ruotsin Centeripartietin matkimista. Siellähän on nainen ns. pelastanut ko. puolueen kaksi kertaa.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Centerpartiet

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #15

"Centerpartiet profilerar sig främst inom frågor som rör arbete och företagande, decentralisering och landsbygd, välfärd och miljö."

On profiilissa ainakin laajuutta. Kaikkea kaikille, sellaisiahan nuo puolueiden ohjelmat tuppaavat olemaan. Päättäjän pallilla ne oikeasti ensisijaiset kiinnostuksen kohteet sitten paljastuvat.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomen Keskusta voisi Jälkiviisaiden rinnalle suhmuroida oman kannattajakuntansa näkemyksiä ja älynlahjoja esiintuovan ohjelman Jälkipuinti.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Eduskunnan istuntoja näkee netistä ja siellä voi puhua niin etu- kuin jälkiviisaita katsojille joita saattaa olla enemmän kuin television jälkiviisailla. Vaatii toki viitseliäisyyttä edustajilta.

Harri Rautiainen
Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Ota Tuure rennosti sillä kyllä kaiken politiikan nähneet rouvat Liisa Hyssälä ja Sirkka-Liisa Anttila olivat oikealla asialla.
Nyt sentään voit nähdä positiivisuutta kun ideologisi on edustettuna hallituksessa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ideologini? Minulla ei ole palkattua eikä palkkaamatonta ideologia hallituksessa tai missään muuallakaan. Tarjolla olevista ideologioista on vain vaaleissa valittava se omalta kannalta vähiten huono.

Sipilän hallituksen suurin saavutus oli se, että maa välttyi lakkoilulta joskaan sekään tilanne ei kovin kaukana ollut. Lakkojen uhkakin oli enemmän puolueen johdon syy kuin keskustan puolueena.

Risto Laine

Tulee se vielä osumaan Tuuren jengiin myös.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Enpä ole jengiläinen enää, koska kymmenes kesäkuuta alkaen sain omasta pyynnöstäni eron viimeisestäkin kunnallisesta luottamustoimesta.

Asunto Oy:n hallituksen puheenjohtajuus vielä on, mutta sen lasken puoluepolitiikasta erillään olevaksi eri puolueita kannattavilta asukkailta saadun luottamuksen kautta tulleeksi toimeksi.

Poltinmerkin otsaani laittavat löytyvät täältä, lähipiirissäni eletään rauhassa ilman sen kummempia leimoja. Asia kerrallaan on kuitenkin aina pitänyt mennä.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Niin Tuure oliko se niin että sait kunnallisvaaleissa vasemmistopuolueen ehdokkaana kokonaan kaksi ääntä Pellon kuunan vaaleissa.
Huomaamme kyllä nyreytesi Keskustapuoluetta kohtaan mutta vielä se päivä paistaa myös siihen suuntaan.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Fiksut ihmiset äänestävät mieluummin nuorempia tuttuja ihmisiä kuin muualta muuttanutta tuntematonta seitsenkymppistä ukkoa:) Mutta sainpa kuvani lehteen!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset