Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Poliitikko Lohelan urakehitys

Toimittaja Timo Haapala kynäilee Setä Arkadian roolissa tällä kertaa Maria Lohelan urakehityksestä politiikassa. Onhan se poikkeava, täytyy myöntää. Äänestäjien tuella eduskuntaan, sitten puhemieheksi josta sitten ministerikiimaisten poliitikkotovereiden (siniset)  toimien ansiosta potkut. Ilman puoluehajaannusta Lohela olisi varmaan saanut pitää paikkansa koko nelivuotiskauden.

Mennyt on mennyttä ja nyt on nyt, jopa LiikeNyt. Jotkut kansanedustajat ovat uransa alussa toimineet kansanedustajan avustajana, mutta Lohelan poliittinen ura alkaa ikäänkuin uudestaan Hjallis Harkimon avustajana.  Uusi poliittinen liike, jossa edetäkseen ei tarvitse arvostella blogeissa Turun Varissuon ulkomaalaisia tai muitakaan muualla syntyneitä, vaan riittää kun toimii kuuliaisesti Hjalliksen isällisessä ohjauksessa.

Kansanedustajan avustajana toimimisessa ei ole työnä mitään halveksittavaa. Lohelan urakehitys on poikkeava, mutta ei kaikkien työnsä menettävien tai siitä muuten vapautuvien tarvitse lähteä opiskelemaan lähihoitajaksi. Silloin kun vaihtoehtoja on tarjolla voi valita mieleisensä työn. Tässä tapauksessa voi ainakin sanoa, että Hjalliksen avustaja  tuntee talon ja sen tavat.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006117154.html?ref=rss

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Aina voidaan jossitella, mutta pysymällä Perussuomalaisissa avustaja Lohelalla olisi nyt oma avustaja.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Mahdollista on sekin että ps ja sdp olisivat nyt eduskunnassa yhtä suuria puolueita.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Arvallako se 1. hallitustunnustelija silloin olisi valittu? Vai katsottu äänimääristä, jotka eivät kovin helposti mene tasan?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #16

Uskon että valtakunnallinen äänimäärä olisi ratkaissut, koska sehän on kuitenkin mitattavissa oleva ero.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ylpeys käy lankeemuksen edellä...

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Mie taas luulen, että Lohelalla on hyvä omatunto.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

#3 Voi hyvinkin olla että hän nauttii nyt rauhallisista yöunista, joskin jossakin vaiheessa on saattanut risoa poikien puuhastelut. Ehdokkuudesta kieltäytyminen viittaisi siihen.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

#2 Sinisiksi muuttuneet eivät välittäneet kristallipallon kertomasta tulevaisuudesta, jonka he kyllä tiedostivat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sitten on vielä se spekulaatio että mihin Lohela olisi yltänyt jos ei olisi ollenkaan ollut härskiporukassa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Tuota voi sanoa tuhannen taalan kysymykseksi. Elämä on kuitenkin täynnä valintoja eikä niissä aina onnistu itselleen parhaalla tavalla. Politiikassa on joskus myös niin, että aina ei kelpaa (paitsi äänestäjänä) porukkaan johon pyrkii.

Tiedän kuntapolitiikasta tapauksia, joissa järjestöihmiset ovat saaneet moitteita jälkeenpäin kun eivät ole huolineet jotakin henkilöä ehdokkaaksi ja toisessa puolueessa hän on sitten osoittautunut kuntapolitiikan "helmeksi".

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

”Härski-Hartikaisen” porukasta yksi ylsi jopa Suomen presidentiksi.
Kyllä kansa tiesi, elokuvissa. Mutta toisinaan todellisuus voi olla tarua ihmeellisempi.
RIP Härski.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Myönteinen kuva hänestä ainakin minulle jäi. Muistelen lukeneenikin, että hoiti puhemiehen virkansakin mallikkaasti.
Varmaan hyvä avustajakin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Teknisesti hän kyllä hoiti tehtävänsä kuten pitääkin. Johtajuutta julkisuudelta piilossa olevissa tehtävissä olen kuullut joidenkin kaivanneen häneltä enemmän. Saattoi johtua kokemattomuudesta, Risikko kyllä laittoi sittemmin asioita järjestykseen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Lohelan puhemiesura johtuu vain siitä ettei persuissa ollut riittävästi sopivaa ainesta sekä ministereiksi että puhemiehistöön. Sen takia käyttöön piti ottaa myös tehtäviin vähemmän sopivia.

Tässä en mitenkään halua arvostella Lohelaa. Varmaankin hän on hoitanut hommansa niin hyvin kuin on osannut, ehkäpä jopa hyvin.

Minä olen jäävi arvostelemaan Lohelan työn lopputulosta, mutta minun mielestäni musta puolueista olisi löytynyt puhemiehen tehtäviin paremmin sopivia, kenties ei persuista.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Pätevöityminen avustajan tehtäviin on työympäristön osalta kuitenkin huippua.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Jäävi? Oletko mahdollisesti sukulainen?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jäävi? Oletko mahdollisesti sukulainen?"

En ole sukulainen, mutta en tiedä tarpeeksi puhemiehen tehtävistä, enkä siitä miten Lohela on niitä tehtäviä hoitanut, pystyäkseni antamaan arviota Lohelan pätevyydestä ja siitä miten hän on niistä tehtävistä suoriutunut.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #20

Ei tuolla ole mitään tekemistä jääviyden kanssa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Maria Lohela on fiksu ja kaunis nuorehko nainen, jota Ei voi verrata eräiden nimeltä mainitsemattomien puolueiden naisedustajiin edes samana päivänä. Ja hoiti puhemiehen tehtävän erinomaisen tyylikkäästi. Persuissa hänen olisi kannattanut pysyä. Mutta moni meistä alkuperäistä persuista lähti Soinin kelkkaan uskossa, että Soinin vetovoima vetää kansaa puoleensa, mutta toisin kävi. Nyt viimeistään on uskottava että Soinin taru suosittuna poliitikkona on lopullisesti ohi. Nyt Halla-aho vetää puoleensa asiallisen käytöksensä vuoksi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Perussuomalaisten myötämielinen suhtautuminen maahanmuuttajia vastaan suunnattuihin tekoihin kuten hyökkäyksiin vastaanottokeskuksiin, Odinin sotilaiden toimintaan ja yleiseen ulkomaalaissyrjintään "lastenvaunuepisodeineen" karkotti asiallista väkeä puolueen kannattajakunnasta.

Monet eivät myöskään hyväksyneet joitakin suomalaisiin kohdistuneita tekoja. Esimerkiksi sitä että joukko perussuomalaisia puolusti Jyväskylän kirjaston kirjaesittelyä häirinnyttä porukkaa. Eivät asialliset ihmiset halua samaistua tuollaisiin tapahtumiin. Halla-ahon rauhallisuus saattaa puolestaan ajan myötä karkottaa jyrkän siiven väkeä, mutta sen näkee aikanaan. Kaksilla rattailla ajaminen kuten nyt, ei kuitenkaan pitkän päälle onnistu.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Lohela lienee urakehityksensa ansainnut. Mielenkiintoista on puolestaan se, että SDP:n Timo Harakka puuttuu aiheeseen. Hänen urakehityksensä alkoi Vikipedian mukaan seuraavasti:
"Harakka valmistui ylioppilaaksi vuonna 1981. Hän aloitti opinnot Teatterikorkeakoulussa vuonna 1985, mutta sai sieltä potkut hajotettuaan opiskelijatovereidensa kanssa koulun kalustoa yli 20 000 markan edestä ja saatuaan siitä ehdollisen vankeustuomion oikeudessa."

Toimittajana on hyvä olla. Voi aina kirjoittaa ilkeitä semmoisista ihmisistä, joilta joskus on saanut pakit. En nyt väitä, että Harakka olisi saanut Lohelalta pakit, mutta noin yleisesti.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Onpa mahtava historia harakalla takana ja mitä vielä eessä. Alunprin tuosta harakasta tuli mieleen, että ei käy täysillä...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ei ihme että en ole pärjännyt politiikassa, kun rötöshistoriasta löytyy vain parkkisakko. Ei sellaisella nynnyilyllä mihinkään kelpaa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Minä oon sinnuun nähen suurrikollinen. Minulla on ylinopeussakko 70 luvulta Olhavan taajaman kohdalta...ilmankos minäkään en ole suuremmin politiikassa menestynyt..

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #23

Minulla on yksi tolppapoliisisakko toissakesältä, sekä muutamia muita ylinopeussakkoja vuosien varrelta, ehkä kaksi tai kolme, saman verran parkkisakkoja.

Vailitettavasti en ole muistanut kirjata niitä ylös, eikä niistä ehkä ole poliisillakaan enää muistiinpanoja.

Niin että politiikassa tällainen CV tuskin painaisi.
Onneksi ei ole mitään halujakaan politiikkaan.

Sitäpaitsi, sehän rajoittaisi heti minun sananvapauttani jos ryhtyisin ehdokkaaksi johonkin pikkupuolueeseen, näihin vanhoihin ja vakiintuneisiin minua ei edes huolittaisikaan

Mutta jos olisin ehdokas niin enää ei saisi laukoa sellaisia omia mielipiteitä jotka ärsyttäisivät äänestäjiä, vaan pitäisi koko ajan miettiä mikä olisi se ajatus ja mielipide joka saisi äänestäjän uskomaan minuun ja edustamaani puolueeseen.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #23

Seppo, pääsit ylinopeussakolla sentään valtuustoon, minä jäin aikoinaan varamieheksi. Kunnanhallituksessa sentään pääsin istumaan vaikka sitä parkkisakkoakaan ei vielä silloin ollut, sen sain vasta vuonna 2016. Niinpä pääsin sentään lautakuntaan varsinaiseksi jäseneksi 2017 vaalien jälkeen :)

Ensi viikolla valtuusto päättää saanko jatkaa vielä toiset kaksi vuotta, täällä kun kaudet ovat valtuustoa lukuun ottamatta kaksivuotisia. Uutta sakkosaldoa ei kyllä ole mistä esittää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset