Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Tutkintapyyntö Rovaniemen kokoomusvaltuutetuista

Kokoomuksen tilanne Rovaniemellä kriisiytyy entisestään. Kokoomuksen eduskuntaryhmästä erotettu Sara Tuisku on jättänyt poliisille tutkintapyynnön valtuustoryhmän toimista. Tutkintapyyntö koskee myös juuri valittua kansanedustaja Heikki Auttoa.

Erottamisen jälkeen Tuisku kertoi väliensä kokoomuksen puoluejohtoon olevan kunnossa. Lapin Kansan uutisesta ei käy selville, että onko tutkintapyynnölle puoluejohdon tuki. Jos näin on, niin ryhmässä vielä jäljellä olevien kymmenen Tuiskua arvostelleen tiedotteen allekirjoittaneen valtuutetun tilanne ei ole kaksinen. Jos taas puoluejohto tukee valtuustoryhmää, voidaan sanoa kyseessä olevan ajojahti Tuiskun savustamiseksi ulos puolueen luottamustehtävistä lukuun ottamatta valtuustoa, koska siellä hän on äänestäjien valitsemana.

Näin Tuisku:

"Tässä vaiheessa valtuustoryhmä esittää julkisesti erittäin raskauttavia syytöksiä, joiden osalta todistustaakka on heillä. Koska tässä vaarannetaan oikeusturvani ja julkikuvaani merkittävällä tavalla, koen että minulla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin tehdä asiasta tutkintapyyntö poliisille. Sen olen tänään tehnyt valtuustoryhmän tiedotteen allekirjoittaneista."

https://www.lapinkansa.fi/lappi/sara-tuisku-jatti-tutkintapyynnon-poliisille-kokoomuksen-valtuustoryhmasta-3543613/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Valtuustoryhmän tiedotteessa lukee: "Kokoomuksen arvoihin ei kuulu muunnellun totuuden tai virheellisten tietojen levittäminen, sääntöjen rikkominen, toisten mustamaalaaminen eikä uhkailu tai kiristys."

Meno alkaa olla kuin taannoin perussuomalaisissa tai kansalaispuolueessa.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Asiasta sen enempää tietämättä, kyllähän vaikeita henkilöitä sattuu välillä ihan mihin vain puolueeseen tai ryhmään. Tutkintapyyntö ei vielä tarkoita, että kokoomuksen ryhmässä olisi mitään vikaa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Sopimiskulttuurissa ainakin olisi parannettavaa. Yksi valtuutettu jätti ryhmän vapaaehtoisesti, kun ei hyväksynyt sen menettelyä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset