Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Kolme Ps-valtuutettua loikkasi keskustaan

Kovassa gallup-myötätuulessa oleva perussuomalaiset menettivät kolme valtuutettuaan keskustalle Uuraisilla. Keskusta sai loikkien myötä yksinkertaisen enemmistön valtuustossa.

Näyttää siltä, että perussuomalaisten ennakoitu valtakunnallinen menestys aiheuttaa sellaisia tunnereaktioita, että kaikki eivät halua olla pidempään mukana jakamassa puolueen jytkyjä tai olisiko nyt kyseessä mahdollinen pötky, kun puheenjohtaja on vaihtunut.

Puheet siitä, että kaikki haluavat voittajan siivelle voi tässä tapauksessa unohtaa. Nähtävästi kaikki eivät halua enää leimautua Jussi Halla-ahon vetämän puolueen politiikan tukijoiksi. Jossakin on mennyt yli.

https://www.verkkouutiset.fi/kolme-psn-valtuutettua-loikkasi-keskustaan/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Baijerissa ja koko Saksassa on alkuvuosi ollut kovin tuulinen.Viikoilla 10 ja 11 tuulen osuus sähköstä oli 47.8 ja 49%.
On ollut muitakin myrskyjä.AfD puolueen sisällä erottu ja on erotettu.Viime viikolla Baijerin osavaltion parlamentin AfD ryhmän nokkamies sai nenän täyteen.
Miksi Suomen punavihreä media vaikenee?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

"Saunapaloja" maailmassa riittää.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Outo paikallistapaus. Jos joku kertoisi, että olivat sinisten myyriä, jotka odottivat mahdollisuutta loikkaukseen, helpostikin uskoisin. Sinisiin ei vain enää kannata loikata, siksi keskusta.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Keskusta ei ole galluptulosten valossa voittavien vankkuri, joten perussuomalaisten valtakunnanpolitiikassa saattaa nykyään olla jotakin sellaista mikä ei sovi Uuraisille. Mitähän se voisi olla?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Todennäköisin vaihtoehto yleensä osuu kohdalleen. Keskusta ei tuolla alueella ehkä ole vähiten houkutteleva kohde mikäli on etsinyt loikkauskohdetta jo pitkään (ja eivätköhän ole kun kimppaloikkauksen tekevät) . Siniset osoittautuivat kehnoksi, joten kepu lienee ok korvike nykykunnossaankin. Tuskin demarit tai kokoomus sen parempia etuja tarjoaisivat. Kun kerran kolmen kimpassa loikkaa, niin selvästi pitkään suunniteltu juttu eikä toteutusta voi kai enää vaalien läheisyyden takia pitkittää.

+++++
"Keskusta sai loikkien myötä yksinkertaisen enemmistön valtuustossa."

Niinpä niin. Motiiveja ja loikkaaville annettuja lupauksia tuskin tarvitsee kamalasti etsiä mikäli looginen päättely on edes kohtuullisesti hallussa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #8

Perussuomalaisten valtakunnanpolitiikka ei ole niin vetävää että se pitäisi puolueessa, näinkin voi asian tulkita silloin kun paikallisiin herkkupaloihin tartutaan.

Edellisissä eduskuntavaaleissa valitsematta jääneitä ps-ehdokkaita on siirtynyt muihin puolueisiin, enkä ihmettele ollenkaan jos sama ilmiö toistuu nytkin. Kuntavaaleissa viimeistään sekin asia selviää.

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko

Aina on myös mahdollista, että loikkauksia tapahtuu muistakin kuin opportunistisista syistä. Esimerkiksi Sinisen eduskuntaryhmän ja varsinkin Timo Soinin olisi puhtasti itsekkäistä syistä kannattanut jäädä Perussuomalaisiin.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Onko tietoa, onko Huutokauppakeisari myös kepulainen?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Tuskin hän mitään politiikan sivutoimipistettä Uuraisille on perustanut, vaikka kepulainen olisikin. Kaikki kolme kerralla on aika iso setti.

Harri Happari

Henkilökemiat ja sitä rataa. Seuraavissa vaaleissa tilanne korjaantuu.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Nyt kun Keskustalla on on suvantokausi sillä hiljaisessa vedessä kala kutee. Keskustalaisuus imee joukkoihinsa lisää maaseutuvoimaa taistoon turvallisen ja vakaan elon puolesta. Kai se Tuure livauttaa äänensä maasedun puolesta vaikka Mikko Kärnän laariin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

En ole koskaan äänestänyt ehdokasta joka pyrkii eduskuntaan rahan painolla. Kärnän vaaleihin käyttämällä rahasummalla saa täältä varsin hyväkuntoisen omakotitalon tontteineen tai kaksi rivitaloasuntoa, kaksioita tai kolmioita.

Muutenkin olen sitä mieltä että tyhjät tynnörit kolisevat eniten, muidenkin kuin Kärnän kohdalla.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Aina sopivasti tynnyrit tyhjenee mutta Keskusta tuleeja pelastaa maamme kurjuudelta. Tämän teki Esko Ahon hallitus taanoin ja nyt Juha Sipilän hallitus.
Muutoin eiköhän Mikko Kärnä aja Lapin etua kirein rahkein muunmuassa tv kanavien yhdenvertaisen näkyvyyden suhteen Espoossa näkyy 17 kanavaa Yleverolla Lappiin samat kanavat samoin muuten Itärajalle Pohjois-Karjalaan.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #12

Meillä näkyy 16, tosin osa ruotsalaisia mutta nehän vain vahvistavat länsikairalaisten identiteettiä. Eikä ruotsalaisille tarvitse maksaa niiden kanavien näkymisestä mitään.

Eivätkä tv-kanavien näkymiset Kärnästä kiinni ole, oli hän sitten eduskunnassa tai ei. Ainakaan Väyrysen paikkauskausi eduskunnassa ei lisää kanavia tuonut. Mutta voihan niitä aina joka vaalien alla luvata.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen Vastaus kommenttiin #16

Tuure sanos montako ihan ihka Digitan välittmää kanavaa näkyy. Esimerkiksi tulla itärajalla näkyy tasan viisi kanavaa jotka Oskolan tv masto välittää Kiihtelysvaarassa. Tästä on gelmasta Mikko Kärnä kirjoitti blogissaan.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #17

Tällä hetkellä näkyy kahdeksan. Jokin aika sitten SUB, Liv ja Jim lakkasivat näkymästä tässä kohtaa, mutta jo parinkymmenen kilometrin päässä kuulemma näkyvät.

En ole niiden perään kysellyt, koska mainitut kanavat ovat kuitenkin sellaisia, että en niitä kaipaa. En laittanut niitä silloin edes television suosikkilistalle.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Uurainenhan taitaa olla Toimi Kankaanniemen aluetta. Tietäisikköhän Toimi, mistä kiikastaa?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Hyvä kysymys. Viimeistään tämän uutisen jälkeen on asioita varmaan selvitelty.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset