Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Politiikan kentillä kuumenee

Eduskuntavaalien lähestyessä tunteet perinteisesti kuumenevat. Näin tapahtuu korostetusti politiikan tosikoille, mutta eivät veitikatkaan sitä aina kokonaan onnistu väistämään. Entistä useampi näyttää ottavan koko vaalitouhun viihteenä, jossa ehdokkaina olevat stand-up koomikot viihdyttävät kansaa kahvien, makkaroiden ja karamellien houkutellessa ihmisiä kuuntelemaan.

Aivan asiallisiakin keskusteluita toki käydään, ja jos kansanedustajiksi valittavien empatiakyky pysyisi samalla tasolla vielä vaalien jälkeen ei vähäosaisimmallakaan suomalaisella olisi hädän päivää. Toista laitaa edustavat sitten ne, joille tärkeimpiä aiheita vaaleissa ovat armeija ja sotakoneet. Heitä ei huoleta köyhän asema, koska se on kuulemma itse aiheutettu.

Meillä on vuosikausia kiihotettu ihmisiä änkyröiksi. Nyt opin parhaiten sisäistäneet ovat alkaneet jo käydä käsiksi erilaista mielipidettä edustaviin poliitikkoihin. Uhkailu ja muu kiusanteko ei enää riitä. Ilmiö on ikävä, mutta epäilen että se on ajettu jo niin syvälle tietynlaisten ihmisten alitajuntaan että aivan lähiaikoina siitä ei päästä erilleen. Pidän mahdollisena, että se vielä yleistyy kunhan "mattimyöhäisetkin" huomaavat että minä kanssa.

Hallituskaan ei ole oikein onnistunut arvovalinnoissaan. Esimerkiksi työttömien aktiivimalli on nostettu aivan liian suureen rooliin. Ehkä se on ollut tarpeen siinä mielessä että voi näyttää, että jotakin on saatu aikaan. Tuoreen kyselyn mukaan kuitenkin 74 prosenttia suomalaisista haluaa aktiivimallin perumista. Mallin kannattajia on vain viisi prosenttia, loput eivät osaa sanoa. Kukaan ei kyselyssä osannut vastata, että onko sillä synnytetty yhtään uutta työpaikkaa.

Kun kansalaisten mielipiteen kuuleminen on tällä tasolla, ei ole ihme jos katkeruutta syntyy muutenkin kuin tahallisesti lietsottuna. Aktiivimallin tapauksessa mielipiteelle on olemassa kohde, toisin kuin yleisellä politiikanvastaisella kiihotuksella, joka palvelee luoja ties kenen tarkoitusperiä. Pahimmassa tapauksessa tästä kehityksestä tulevat hyötymään vain turvamiespalveluita tarjoavat firmat. Ehkä jossakin takkikerhossa posautetaan samppanjat jo tällekin saavutukselle.

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset