Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Pekka Haavisto hallitsi asiansa - valtiomies

Katsoin illalla televisiosta Ylen vaalitentin, jossa tällä kertaa haastateltavana oli vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto. On pakko todeta, että hän on tällä hetkellä ainoa valtiomiestason puheenjohtaja. Linjakasta puhetta, joka oli suunnattu niille jotka ymmärtävät. Satasen täkyjä ei silloin heitellä.

Haaviston vastaukset olivat suurimmalta osalta sitä, mitä vihreiltä on totuttu kuulemaan, joskin äänestäjien kannalta hyödyllisiä tarkennuksia kuultiin. Kuulijasta sitten riippuu, että kokiko ne kielteisinä vai myönteisinä. Jotkut vihreiden kannoiksi esitetyt kilpailijoiden propagandistiset väitteet tulivat kylläkin oikaistuksi.

Itselleni uutta oli kanta suomalaisiin ISIS-taistelijoihin. Taisteluihin osallistuneiden tai siellä avustajana toimineiden vieminen kansainvälisen oikeusistuimen kuultavaksi ja tuomittavaksi on ehdottoman järjevä ajatus. Selkeä, suoraviivainen ratkaisu jolla saataisiin yleiseen tietoisuuteen se seikka, että kansainvälisiin rähinäjoukkoihin ei rankaisematta mennä.

Lapset, joilla on maamme kansalaisuus, olisi Haaviston mielestä päästettävä Suomeen. Tämä on siinä mielessä humaani näkökohta, että lapset ovat vanhempiensa tekoihin viattomia, ja täällä he saisivat kasvaa suomalaisen yhteiskunnan täysivaltaisiksi jäseniksi mihin kansalaisuus heidät oikeuttaa.

Nimenomaan tässä asiassa Haaviston kansainvälinen kokemus näkyy. Muilla puoluejohtajilla ei sellaista ole, ja juuri se antaa hänelle puoluejohtajista parhaat eväät katsoa kansainvälisiä asioita. Bilderberg-kokoukset ja rukousaamiaiset ovat Haaviston kokemusten rinnalla kevyttä tavaraa.

Selväksi tuli myös se, että Haavisto ei aio jatkaa vihreiden puheenjohtajana kesän jälkeen. Vihreät näyttää olevan puolue, jossa puheenjohtajia kasvatetaan tehtäväänsä pari kautta, ja sitten valitaan taas uusi entis(t)en jäädessä reserviin tarvittaessa käyttöön otettavaksi. Haavisto on varmaan puolueensa paras reservi, jopa parempi kuin muiden puolueiden ykköset.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Tuure kirjoitti: "Itselleni uutta oli kanta suomalaisiin ISIS-taistelijoihin. Taisteluihin osallistuneiden tai siellä avustajana toimineiden vieminen kansainvälisen oikeusistuimen kuultavaksi ja tuomittavaksi on ehdottoman järjevä ajatus. Selkeä, suoraviivainen ratkaisu jolla saataisiin yleiseen tietoisuuteen se seikka, että kansainvälisiin rähinäjoukkoihin ei rankaisematta mennä".

Olisiko Pekka, kuukausi sitten, lukenut blogini (kansainvälinen tribunaali Syyriaan ja Irakiin)?
http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/270086-kans...

Hieman vakavammin: minusta Pekan puhe oli kyllä varsin paperinmakuinen, mutta vika lienee kuulijassa. Ilmastovaalit näistä vaaleista ehkei sittenkään tule, mutta katsotaan. Joka tapauksessa: kiinnostavat vaalit tulossa!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Haavisto tuntuu edelleen seuraavan tiiviisti kansainvälisiä tapahtumia, mistä ei tietenkään ole pahaa sanottavaa vaikka hänen kotimainen roolinsa ei niissä asioissa kovin suuri olekaan.

Puheenjohtajien suuri vaalikeskustelu oli ilmaston osalta sellainen mahalasku, että enpä pahempaa muista vähään aikaan tapahtuneen. Ruoka-annosten sisällön vetäminen keskusteluun jossa pitäisi tehdä linjanvetoja harjoitettavaan ympäristöpolitikkaan on suorastaan absurdia.

Käyttäjän AriKuivanen kuva
Ari Kuivanen

Maksaessani n500 euron Carunan siirto ja ketkulaskua ajattelin "lämmöllä" valtiomies Haavistoa jota isot pojat veivät kuin litran mittaa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Säilyyhän siinä kuitenkin ihmisten henki, mistä ei ole takeita keskustan, kokoomuksen ja sinisten hallituksen ajamassa hoivapalveluide yksityistämisessä. Onneksi sosiaali- ja terveyspalveluiden pakkoyhtiöittäminen karahti perustuslakiin.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

P.Haavisto on takinkääntäjiä. Ydinvoima kelpaa nyt ja käytön jatkoluvat saavat vihreää valoa.

Haaviston kotimaisiin saavutuksiin kuuluu valtion sähköverkon myynti ja Talvivaaran lupa-asioissa suhmurointi.

Haaviston kansainvälisiä saavutuksia on osallisuus Afrikan suurimman valtion Sudanin hajottamisessa.

Pitäisi katsoa mitä kädet tekevät, eikä sitä mitä suu puhuu.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jos täysin rehellisiä ollaan, niin ei yksi ministeri valtion omaisuutta pysty myymään, vaan koko hallituksen täytyy asia hyväksyä.

Talvivaarassa petti kaikki, valvonnasta alkaen.

On sitä ostettu ilmaakin Saksasta, joten jos poliitikkojen tekemiä töppäyksiä aletaan historiasta listaamaan niin niitä riittää.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kiitos asiallisesta arviosta. Harva kykenee näin objektiiviseen tarkasteluun.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kiitos kiitoksista. En näe tamän kaltaisen ohjelman arvioinnissa tarvetta lähteä väkisin vääntämään mitään puoluepoliittisia puppua. Sellaista näkee aivan tarpeeksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset