Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Ulkoministerin viimeiset kiusaukset

Politiikassa pelataan monenkaisia pekejä. Sekä julkisia, että salaisia. Julkisia ne ovat silloin kun joku taho katsoo julkisuudesta olevan itselleen etua, salaisia silloin kun asian julkistuksen jälkeen tavan kansalaiset ja usein myös poliittiset kilpailijat ovat äimän käkenä tapahtuneesta.

Ulkoministeri Timo Soini on kaikessa hiljaisuudessa ajanut omaa kabinettipäällikköään Raili Lahnalampea Irlannin suurlähettilääksi. Hallituksen kaatuminen saattaa kuitenkin katkaista hankkeen. Ilmankos hallituksen kaataminen ottikin niin paljon Soinin luonnolle, että sanavarastosta löytyi käyttöön "pässinpäät".

Lahnalammen nimittäminen aiheutti aikanaan palkkauksellisia erityisjärjestelyjä, koska virkamiehen siirtyminen poliittiseen tehtävään alensi hänen tulotasoaan. Soini sai kuitenkin junailtua Lahnalammelle 1649,24 euron erityiskorvauksen, jota on maksettu eduskunnan rahoista. Tämä esti Lahnalammen tulotason alenemisen.

Kuten alussa totesin, pelejä on monenlaisia. Sinänsä ymmärrän Soinin manööverin, koska kabinettipäällikön tehtävään päteviä Perussuomalaisia ei varmaan tuolloin ollut tarjolla. Eikä ainakaan sellaisia, joihin olisi voinut luottaa. Jos Irlannilla ei ole mitään Lahnalammen nimitystä vastaan, saattaa salassa pidetty junailu hyvinkin toteutua. Silloin eduskunta pääsee samalla oven avauksella sekä Soinista että Lahnalammesta.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006030287.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Timo Soinille itselleen ei ilmeisesti suurlähettilään paikka kelvannut? Minulle tämä on suuri yllätys. Luulin Soinin pyrkivän suurlähettilääksi vaikapa juuri Irlantiin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Hänellä on varmaan jotakin parempaa tiedossa. Niin paljon kuin Soini on uransa varrella arvostellut "vanhoja puolueita" nimityskähminnöistä, hän vielä ministerikautensa loppusuoralla itse soveltaa niiden oppeja.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ei tämä mikään yllätys ole. Soinin sanomaa menneiltä vuosilta: "Nyt tuli tili" (vaali-ilta 2011) ja "hillotolppa" (vaali-ilta 2015).

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Olisiko Irlanti pilannut mahdollisuutensa kumoamalla vanhan aborttilakinsa?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Voi hyvinkin olla. Soini oli kovin innostunut kun britit äänestivät EU-eron puolesta, mutta irlantilaiset äänestivät Soinin kannalta väärin aborttilaista. Ei tiennyt irlantilainen pubikansa silloin mitä menetti.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Timpalla on ollut "kovana tarpeenaan" nostaa uhkaavasta palkkakuopasta luotto"naisiaan" Starsburgiin ja Dubliniin :-D

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Soini ja siniset olisivat olleet Sipilälle ja Orpolle "arvaamattomia, käveleviä pommeja", jos hallitus olisi kitkutellut loppuun asti eikä keskusta olisi tehnyt "vaalikampanjatempaustaan...?!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset