Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Asiantuntijan sana

Tässä se tulee. Mitään häpeämättä, mitään kaunistelematta. Ilman kaiken maailman turhia liirumlaarumeita. Alaston totuus, jolle ei mahda kukaan mitään. Tämä on minun, asiantuntijan sanani.

Kun rahallisen pääoman haltija kysyy neuvoa asiantuntijalta siihen miten saa varansa sijoitettua niin, että siitä ei tule veroseuraamuksia, hän tietenkin uskoo asiantuntijaa. Hän voi valita esimerkiksi vakuutuskuoret.

Kun tästä pääomanhaltijasta sattuu tulemaan korkea yhteiskunnallinen päättäjä, eivätkä asiantuntijat pidä hänen ajamiaan asioita toteuttamiskelpoisina, heistä tulee "kaiken maailman dosentteja".

Seuraa vääntöjä, asia kerrallaan. Eikä mikään auta. Aina ovat pykäläkirjan asiantuntijat sorkkimassa ja estämässä oman ja samanhenkisten ihmisten ajatusten toteuttamista. Meno kuin Hamletissa, ollako vai eikö olla.

Henkilökohtaisessa taloudessa asiantuntijoiden neuvot kelpaavat kun ne ovat itselle hyviä, mutta yhteiskunnallisissa asioissa eivät, kun ne ovat hyviä tavallisille ihmisille.

Asiantuntijan sana on armoton.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Kun rahallisen pääoman haltija kysyy neuvoa asiantuntijalta siihen miten saa varansa sijoitettua niin, että siitä ei tule veroseuraamuksia, hän tietenkin uskoo asiantuntijaa. Hän voi valita esimerkiksi vakuutuskuoret."

Vakuutuskuorilla eli sijoitusvakuutuksilla ei voi vältellä veroja lopullisesti. Jossain vaiheessa ne tulevat maksettaviksi. Sen sijaan välttyy siltä, ettei ole vuosittain tarvetta huonossa markkinatilanteessa tehdä verosuunnittelun takia tyhmiä kauppoja. Jotain veroetuja on ilmeisesti perinnönjaossa?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Laiska pääoma on verottajalta turvassa jos se on oikein sijoitettu. Perintöasioista en tiedä, mutta nehän eivät ole enää sisoituksen tekijän ongelma.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset