Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Älä ihmettele, Hjallis

Kansanedustaja Hjallis Harkimo (LiikeNyt) näkyy ihmetelleen, että onko joku menettänyt järkensä kansanedustaja Ari Jalosen (Sin) ehdokkuuskuviossa. Aivan suotta se Hjallis siellä ihmettelee, politiikassahan sanotaan olevan kaiken mahdollista kuten kuluva kausi sinisineen on osoittanut.

Ehkä Harkimo on siellä eduskunnassa liian lähellä huomatakseen, että sinisten ryhmä hallituksessa on edustanut lähinnä kokoomuksen kypäräsiipeä eikä eduskuntaryhmästästäkään ole protesteja harjoitetulle politiikalle kuulunut. Tyypillisestä paita&peppu-ilmiöstä on siis kysymys.

Mitä järjen menettämiseen tulee, niin toki vaatii mielikuvitusta että pysyy kärryillä Jalosen, sinisten ja kokoomuksen välisessä kaupankäynnissä. Kokoomus tarvitsee tukea säilyttääkseen entiset paikkansa Jalosen vaalipiirissä ja siihen on Jalonen valmis.

Mediassa olleiden arvioiden mukaan Jalosen uudelleenvalinta kokoomuksen listalta on epätodennäköistä, joten suunnitelma palaamisesta Sinisten eduskuntaryhmään vaalien jälkeen tuskin toteutuu. Itse asiassa Harkimon suvun LiikeNyt saa itse käyttää parhaat kykynsä päästäkseen  jostakin vaalipiiristä tulevaan eduskuntaan.

https://demokraatti.fi/harkimo-parahtaa-onko-joku-menettanyt-jarkensa/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Erityisesti nyt-liikkeen huonoa asemaa alleviivaa se, ettei sitä ole järjestetty edes puoluerekisteriin. Jopa Paavo Väyrysen tähtiliike on siellä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ehkä Harkimo arvioi liikkeensa markkina-arvon olevan parempi ilman puoluestatusta.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Mää en voi sille mitään mutta mun mielessä liikenyt muuntuu bluffinyt:iksi aina ..

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #4

Twitterin vääräleuat odottavat LiikeNytin hakevan perheyritysten liiton jäsenyyttä.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Puolueiden merkitys hitaasti pienenee. Kyllä Hjallis itte menee varmasti läpi Uudeltamaalta, vetää ehkä jonkun vielä messiin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Tulevissa vaaleissa on paljon liikkuvia osia Uudellamaalla, mutta myös Helsingissä joten ennustaminen on poikkeuksellisen vaikeaa.

Koko maassa sinisten ja Väyrysen tähtiliikkeen vaikutus on kysymysmerkki. Ne voivat vaikuttaa äänten hajaantumisen kautta viimeisten paikkojen läpimenijöihin vaikka eivät itse saisikaan edustajaa läpi.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Kyllä, tulee kaiken kaikkiaan mielenkiintoiset äänikisat, ja juurikin mainitsemissasi vaalipiireissä. Täällä Pirkanmaalla odotukset ovat tylsemmät.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Siellä on vääntö momenttia odottevissa Helsingin huudeilla . Toivottavasti ei kovin likaista peliä sentään...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Viime vaaleissa Uudellamaalla oli Stubb, joka äänimäärällään veti monta muuta kokoomuslaista perässään eduskuntaan.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Onko kokoomuksella nyt samanlaista äänimagneettia kuin Stubb oli? Täältä napapiirin pohjoispuolelta katsellen ei siltä näytä, mutta "satatonnareiden" vaalibudjeteilla voi tapahtua ihmeitä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #9

Mykkänen, sisäministeri on tietenkin Uudellamaalla, mutta en pidä häntä kovin valovoimaisena. Elina Lepomäki tai Mervi katainen myös Uudellamaalla Kokoomuksen listoilla.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio Vastaus kommenttiin #11

Lepomäki voi hyvinkin vetää eniten ääniä uuelmaal . Mut veikkaisin vasemmiston (sit) Suokkaankin saavan enemmän ääniä kuin MKatainen.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #11

Lepomäki on toki tunnettu henkilö, mutta en pidä häntä erityisen ihmiskeskeisenä, pikemminkin järjestelmäbyrokraattina. Se ei tietenkään estä menestystä vaaleissa, vaaliohjelmat ja mainoskampanjat kun ovat oma juttunsa.

Edit: näppisvirheet

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset