Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Hallitus erotkoon Bernerin mukana

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on siirtymässä ruotsalaiseen SEB-pankkiin hallituksen jäseneksi. Pesti Juha Sipilän hallituksessa liikennettä ja viestintää koskevien asioiden kallispalkkaisena konsulttina on vaalikauden päättyessä joka tapauksessa loppusuoralla. Heittäkää  se muija ulos hallituksesta saman tien, hän on toimillaan pilannut tarpeeksi monia toimineita asioita eikä ansaitse edes poistumista etuoven kautta.

Hallituksen tutkapari Juha Sipilä ja Anne Berner ovat toimineet sinänsä hyvin yhteen. Kemiat ovat kohdanneet ja bisnesajattelu  on ollut saumatonta. Valtiovarainministeri Petteri Orpo on saanut seurata tyytyväisenä sivusta kuinka kokoomuslainen ideologia esimerkiksi valtion omaisuuden myynnistä (yleensä halvalla) keskustalaisten vetämänä etenee. Ei ihme, että Keskusta rypee mielipidemittauksissa ja Kokoomuksen kannatus kokee vain pieniä värähdyksiä.

Berner oli Sipilän löytö hallitukseen. Jos Sipilä olisi oikeasti ajan tasalla, hän ilmoittaisi hallituksen erosta yhdessä Bernerin eron kanssa. Vaikka jo tänään. Vakan ja kannen olisi syytä poistua samaan aikaan. Eine katastrophe on jo suurelta osin tapahtunut, mutta syyllisiä ei pidä palkita. Keskustalaiset osaavat kyllä aikanaan päättää siitä että onko Sipilä kelvollinen jatkamaan puolueen johdossa, eikä Bernerin toimeentulosta ole varmaan kukaan huolissaan.

 

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c3162eb9-1704-4cbf-bc33-07ddc4f8fddf

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Ilonpäivä varmasti monelle suomalaiselle.

Ruotsin radio.UUTINEN v.2017 RAHANPESUPANKKI

"Nyt käy ilmi, että myös Handelsbanken, Swedbank ja SEB ovat mukana"

The Swedish bank Nordea is subject to a major international money-laundering probe, the Danish newspaper Berlingske reported on Monday night. It now turns out that Handelsbanken, Swedbank and SEB are also involved.

Berlingske carried out the investigation as part of an international reporter network, as the money-laundering probe also involves banks in Germany, the UK and the US. A total of at least USD 20 billion was reportedly laundered between 2011 and 2014, and the money is thought to originate from criminal activities in Russia.

Accounts with Sweden’s Nordea and Denmark’s Danske Bank were involved in the transfer of more than DKK 7 billion to tax havens around the world via shell companies across Europe.

On Tuesday, Berlingske reported that the remaining three major Swedish banks – Swedbank, Handelsbanken and SEB – are also subject to the probe.

Nordea is seemingly the most prominent out of the Swedish banks to figure in the probe. But the remaining three Swedish banks were also involved, via transfers between their accounts. According to Berlingske, SEB was involved in close to 150 transfers to its Swedish, Finnish and Baltic branches.

Frank Hojem, press spokesperson at SEB, declined to comment in detail, but gave an overall comment.

“We must constantly change and improve our processes and systems,” he told Swedish Radio.

Finansinspektionen, Sweden's financial supervisory authority, has previously criticised the Swedish banks for their lacking procedures when it comes to money laundering.

“This particular case seems to be about those shortfalls that emerged with the Panama Papers,” Finansinspektionen's Deputy Director-General Martin Noréus told TT news agency.

Two banks in Moldova and Latvia are at the centre of the probe. The suspected money laundering were first uncovered in those countries, and according to several media outlets the money came from criminal activities in Russia. Berlingske reports that 14 judges have been arrested in Moldova.

Että sellainen pankki.

Nordea, Danske ja SEB halutaan syynätä: epäillään osallisuudesta miljardien osingonpesuun

2.11.2018
Tanskan finanssivalvoja on määrätty tutkimaan, millainen rooli pohjoismaisilla pankeilla on ollut osinkojen lähdeverojen palautuksiin liittyvässä laajassa petosvyyhdissä.
Tanskan veroministeri Karsten Lauritzen haluaa, että maan finanssivalvoja Finanstilsynet alkaa tutkia, millainen rooli pohjoismaisilla suurpankeilla Nordealla, Danske Bankilla ja SEB:llä on ollut Euroopassa paljastuneessa laajassa, miljardien eurojen osingonpesuvyyhdissä.

"Rehellisesti sanottuna viime viikkoisten paljastusten jälkeen en ole vakuuttunut, että pankit ovat eläneet velvollisuuksiensa mukaisesti", sanoo veroministeri Lauritzen Tanskan veroviraston tiedotteessa.

Wallenbergien teollisuussuvun omistama SEB-pankki pomppasi esiin jo aiemmin, kun Ruotsin yleisradioyhtiö SVT ja uutisyhtiö TT uutisoivat aiheesta. Nyt veroviranomainen pyytää selvitystä SEB:n lisäksi myös Nordealta ja Danskelta.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/nordea-danske-j...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

SEB varmaan tarvitsee rahamaailman asiantuntijaa, jotta kyseenalainen toiminta pysyisi paremmin piilossa. Mikä pankki huolisi Sipilän? Onhan hänelläkin keinot hallinnassa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Bernerin kausi liikenneministerinä on yhteiskunnan kannalta voitollinen. Hän on toiminut ahkerasti ja edistyksellisesti vanhojen kaavojen uudistamiseksi. Parhain esimerkki taksiuudistus ja oikeansuuntainen esitys autoveron kokonaan poistaminen, mihin Suomi ei ollut vielä ihan valmis, lähinnä poliittisten kähmijöiden takia. Kuten huomataan, kyvykkäälle ihmiselle on tarjolla tehtäviä politiikan ulkopuoleltakin...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Niin ja postilain uudistuksen seurauksena postikin kulkee vielä parina, jopa kolmena päivänä viikossa. Lapissa lähin postitoimipaikka voi olla yli 70 kilometrin päässä.

Kela-taksien osalta ei ruusuja kannata jakaa. Ei liioin taksien paikallistuntemuksen heikkenemisestä, joka ei tietenkään koske vanhoja kuljettajia, mutta uusia kuljettajia lähinnä ruuhkasuomessa.

On tosiaan suomalaisten onni, että Berner siirtää kykynsä naapuriin pankkimaailman käyttöön jonne ne sopivat paremmin.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Varmaan ne postit kerkiää saada kolmena päivänä. Muutoin mitä purnaat taksien paikallistuntemuksista sun muusta, on lähinnä vain hupaisaa oppositiopolitiikkaa - vailla mitään oikeita perusteita....

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #7

Sinustako olisi kivaa, jos oudolla paikkakunnalla pitäisi osata neuvoa kuljettajaa oikeaan osoitteeseen? Olisihan se tietysti seikkailu ja matka maksaisikin enemmän mutta mitäpä rahasta jos on hauskaa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #9

Minä neuvoisin lyhyintä reittiä pitkin, niin säästyisi euroja....

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #13

Oudolla paikkakunnalla? Olet tänään vitsikkäällä tuulella, Seppo. Minulla olisi yksi lomalaistarina taksiseikkailusta Helsingissä, mutta turha sitä tähän alkaa laittamaan kun et kumminkaan usko. Sen verran voin sanoa, että siinä vaihdettiin taksia kesken matkan...

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #15

Apuvälineitä suunnistukseen on saatavana kohtuuhinnoin jo ihan siviiliautoiluunkin niin miksei sitten takseille?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #19

Hyvä kysymys. Renkien vastuulle ei kuitenkaan niiden hankkiminen kuulu ja osa-aika taksit eivät taida välittää koko asiasta.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Bernerin panoksesta hyvässä ja huonossa en ymmärrä sanoa muuta kuin että sananlasku yrittänyttä ei laiteta ei aina taida pitää paikkaansa.

Tuuren avauksessa särähti korvaani tämä:
"Ei ihme, että Keskusta rypee mielipidemittauksissa ja Kokoomuksen kannatus kokee vain pieniä värähdyksiä"
eli kovin korkealle ei hän arvosta gallupvastaajien kykyihin arvioida puolueiden tekemisiä ja tekemättä jättämisiä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Minusta edellisissä vaaleissa Keskustaa kannattaneet ovat hyvinkin osanneet arvioida puolueensa tekemiset ja se näkyy kannatuksessa. Monille äänestäjille ovat kuitenkin tärkeämpiä omassa elinpiirissä tapahtuneet asiat kuin vaikkapa kansainvälisten suuryritysten hyvinvointi.

Kokoomus mielletään puolueena luonnollisena osana rahamaailman etujen ajamista, eikä tämä hallitus ole millään tavalla loukannut niiden etuja, pikemminkin päin vastoin. Siksi kannatuskin pysyy vakaampana kuin Keskustalla jolla on perinteitä ihmiskasvoisemmasta politiikasta joka Sipilän hallituksen aikana on pitkälti hylätty.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Kokoomuksen kannatus pyörii parissakymmenessä prosentissa, aika paljon täytyy joukossa olla muitakin kuin rahamaailman vaikuttajia.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #11

Tottahan Kokoomuksessa on mukana myös muuta hyväosaista porukkaa, sekä myös sellaista väkeä jotka joskus uskovat Kokoomuksen joukoissa rikastuvansa tai tienaavan leipänsä poliittisena broilerina. Tunnenkin yhden tällaisen pyrkyrin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #11

Tunnen monia joiden puolueen valinta perustuu kristallinkirkaaseen ja veitsenterävään aatehistorialliseen analyysiin: Olen toimihenkilö joten tietysti olen kokoomuslainen.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Miksi vasemmiston kannatus ei ole noussut oppositiossa?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #14

Kun ei ole populisti ei tule löysää kannatusta. Toki galluplukemat ovat nyt 1-2 prossaa korkeammalla kuin edellinen vaalitulos 7 prosenttia.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Keskustan rivijäsenet eivät ole olleet mielissään tällä hallituskaudella puoluejohdon linjauksista, vaikka lojaalisesti ovatkin koettaneet pysyä ministereidensä takana. Jo hallituskauden alussa jäsenet piiritasolla purnasivat Bernerin ministeripestistä. Tulleeko nyt kylliksi, saamme nähdä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Nähdäkseni Sipilän hallituskausi on avannut railon valkokauluskeskustalaisten ja perinteisen, varsinkin maaseutulaisen keskustalaisuuden välille.

Vaalien alla nyt sitten Keskustassakin hätäännytään lupaamaan eläkesatasia, vaikka vain kuukausia aikaisemmin saman tapainen demareiden satanen haukuttiin heidän taholtaan pataluhaksi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Sipilä antaa yliolkaisia vastauksia, joten kiusatuksi tuntee hänkin olonsa. Eikä ihme, kun ruotsalaisesta lehdestä tulee Suomeen tieto Bernerin nimityksestä sekä siitä että hän ei asetu ehdolle vaaleissa. Viestintä ei ole pääministerillä sen paremmin kuin viestintäministerillä itselläänkään hanskassa.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/272533-juha-sipil...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset