Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Pääministerin siniset hetket

Hellurei ja hellät tunteet, mitä nyt välillä vähän kiehahtaa. Pääministeri Juha Sipilä pillastui ja pisti Sinisten valtiosihteerin Samuli Virtasen kokousboikottiin, jostakin syystä. Syy saattaa olla muukin kuin julkisuudessa kerrottu epäily vuodosta. Tosin selitys on siinä mielessä looginen, että henkilö joka piiloutuu auton tavaratilaan, jotta kukaan ei näkisi hänen käyneen tiettyyn aikaan tietyssä paikassa vaikuttaa pelimieheltä joka on valmis käyttämään monenlaisia keinoja asiansa edistämiseen.

Toinen selitys voisi olla se, että pääministeri turhautui, kun kukaan Sinisten ministeriedustaja ei vaivautunut EU-ministerivaliokunnan kokoukseen eikä valtiosihteeri voinut päätösvallattomana edustaa puoluetta.

"Virtanen oli ollut sinisten ainoa edustaja toissa viikon perjantain kokouksessa. Kokouksessa ei tehty päätöksiä, koska paikalla ei ollut ainuttakaan sinisten ministeriä ja valtiosihteerillä ei ole ministerivaliokunnan kokouksissa puheoikeutta."

Siniset taas riehaantuivat valtiosihteerinsä kohtelusta niin, että uhkasivat lopettaa koko EU-valiokunnan leikit. Kulissien takana sitten setvittiin asiat ja nyt taas hallituslempi leiskuu kuten pitääkin. Arvattavasti Siniset lupasivat tästä lähtien pitää huolen ministeriedustuksesta niin, että ei enää tule turhia kokoontumisia ja valtiosihteerikin saa olla mukana henkisenä tukena.

Kuinka paljon hallitustaipaleella on sitten käytetty uhkailua? Ainakin Sinisten "sadan miekan mies" ja hävittäjätalebani puolustusministeri Jussi Niinistö kertoi haastattelussa käyttäneensä uhkailua saadakseen puolustusvoimille lisärahoitusta. Se että millä hän on uhkaillut ei käynyt haastattelusta selville. Omasta hallituksesta lähdöllään tuskin, koska hän ei todellakaan ole korvaamaton kuten ei kukaan muukaan missään tehtävässä.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006004913.html

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Niin, ja mikä olikaan kirjoituksen pointti?

Arvailuja tapahtuneista asioista?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ainakin se, että sinisten ministeri ei mennyt EU-valiokunnan kokoukseen ja se jäi päätösvallattomaksi. Siitä se juttu sitten lähti - ja siniset uhriutuivat Virtasen puolesta jotta kukaan ei kiinnittäisi huomiota oman ministerin poissaoloon.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Taisi kuitenkin asian ydin olla koko tapahtumassa se että Keskusta ja Kokoomus olisivat olleet valmiit myöntymään siihen että Suomelle olisi asetettu EVM:n velkavastuita ilman että Suomella olisi niihin ollut päätösmahdollisuutta. Kun Siniset eivät tähän suostuneet paloi Sipilältä päreet. No, nyt asia on päätetty siirtää ja tilanne normalisoitui mutta ilman Sinisten jämäkkyyttä olisi taas yksi askel kohti Suomen velkavankeutta tullut otetuksi.
Katsomme kesällä jos elämme, miten seuraava hallitus vaatii EU:lta takuutuksia velkapäätöksistä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Sinisten tarkoituksena taisi olla torpata EVM:n velkavastuiden käsittely pitämällä ministerit pois kokouksesta. Nyt hanke pysyy Suomen osalta hengissä, mutta Siniset välttyivät ottamasta asian etenemistä omille niskoilleen. Siniset voittivat episodillaan hetken julkisuutta, mutta itse asia ei muuttunut miksikään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset