Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Kansanedustajakaan ei ole kone

Viime syksynä kohistiin Vihreiden puheenjohtajana toimineen Touko Aallon sairastumisesta. Kuten tiedämme, hän erosi puheenjohtajan tehtävästä ja toipui jatkamaan kansanedustajan työtään. Nyt on SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sairastastunut ilmeisen vakavasti, mutta hän ei ole tällä tietoa luopumassa puheenjohtajuudesta.

Jos ihmiset olisivat kuten tekniset laitteet, niin voisi kai sanoa että Aallon piirilevylle oli pesiytynyt bugi joka piti ajaa sieltä pois. Rinteen ylikummenemissuoja taas meni sököksi, ja kaiken lisäksi hydraylipumpusta löytyi tukos.

Edellä olevalla en halua mitenkään halveerata kenenkään sairauksia - pois se minusta kun en itsekään ole mikään A1 -  vaan lähinnä tuoda esille sen kuinka tavallista on että koneet hajoavat ja ihmiset sairastuvat. Ei tietokoneen piirilevyn bugi tai jonkun hydraulipumpun vika tavallisesti nouse otsikoihin kansan ruodittavaksi, mutta näkyvien poliitikkojen sairaudet kyllä.

Lähestyvät eduskuntavaalit ovat aiheuttaneet pohdintoja siitä kuka johtaa demareiden vaalikampanjasta ainakin alkuosan. Tehtävä näkyy annetun Sanna Marinille, vaikka itse odotin toisenlaista ratkaisua. Itsepähän tietävät.

Vielä jokin aika sitten kun SDP:n kannatus oli suunnilleen samalla tasolla kuin Keskustan nyt, niin Antti Rinteen sanottiin olevan kykenemätön nostamaan puolueen kannatusta. Siitä voi olla monta mieltä, että onko demareiden gallup-kannatus noussut Rinteen ansiosta vai hänestä huolimatta, mutta Rinteen sairastumisen myötä on jo spekuloitu puolueen kannatuksen romahduksella. Niin ne poliittisten kilpailijoiden arvostukset ja puoluetaktiset arvioinnit elävät.

Toivottavasti Antti Rinnekin paranee niin, että viimeisissä vaalikeskusteluissa olisivat kaikkien puolueiden puheenjohtajat hyväkuntoisina vastaamassa esitettyihin kysymyksiin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tarkkailijat ja asiantuntijat - keitä he sitten milloinkin mahtavat olla - ovat muistuttaneet, että eduskuntavaalien tituleeraaminen "pääministerivaaleiksi" korostaa nimenomaan puolueiden ykköspuheenjohtajien merkitystä kampanjoinnin aikana. Ja "pääministerivaalin" olemuksesta seuraa, että äänestäjien on otettava asia huomioon, kun he kansalaisina ymmärtävät olevansa rekrytoimassa valtioneuvoston puheenjohtajaa.

Jos kilpaileva poliitikko tänä keväänä möläyttäisi, että "Rinteen terveys on ihan liian heikko ministerinhommiin", niin se olisi sen puhujan viimeinen mielipide, koska yhteisö somen ja median voimin musertaisi moisen viisastelijan. Mutta kansalainen äänestyskopissaan voi miettiä asiaa ja tulla jopa samanlaiseen lopputulokseen, mikä näkyisi varmasti puolueiden kannatusluvuissa vaali-iltana.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Näyttää tännekin jo kirjoitetun jokunen blogi, jossa rivien väliin on mainitsemasi "möläytys" piilotettu. Ei kuitenkaan kenenkään kansanedustajan taholta.

"Pääministerivaali" on turhake josta pitäisi päästä pois.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Kansanedustajakaan ei ole kone"
Tuo voitaisiin kirjoittaa myös muodossa "kansanedustajakin on kone". On nimittäin niin, että jos konetta ei huolla, se vikaantuu ja vaurioituu. Käytännöllisesti katsoen kaikki pitävät tätä huollon tarvetta itsestäänselvyytenä. Ihmisen kohdalla se usein kuvitellaan tarpeettomaksi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Terve näkökohta. Toisaalta koneetkin kuluvat ja menevät rikki vaikka niitä huollettaisiin kuinka hyvin, silloin tarvitaan varaosia.

Toisaalta itsestään kannattaisi pitää huolta tittelistä riippumatta niin kauan kun se onnistuu. Romuttamolle kaikki kuitenkin lopulta joutuvat.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Vielä jokin aika sitten kun SDP:n kannatus oli suunnilleen samalla tasolla kuin Keskustan nyt, niin Antti Rinteen sanottiin olevan kykenemätön nostamaan puolueen kannatusta.
"

Tjaah. Rinnehän tuli Urpilaista korvaamaan, mikä odotetusti ainakin tilapäisesti pelasti demareiden kannatuksen (plus nykyhallituksen sekoilut, jolloin monet etsivät mitä vain vaihtoehtoa). Rinne on edelleen ( kaikessa jähmeydessään ja "äijäfeminismissään" ) paras toivo demareille.
Rinteelle toivon terveyttä, demareille puolueena kylläkään en. Viime aikaisten linjauksiensa perusteella epäilen melko vahvasti Kokoomuksen päihittävän demarit vaaleissa. Enkä luota Kokoomuksenkaan kykyihin/haluihin.

Kaikesta huolimatta toivotan kaikille sairastaville pikaista paranemista ovat sitten mistä puolueesta tahansa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Vaalituloksen suhteen ennustaminen on enemmän kuin haasteellista. Keskustaoikeiston pirstaloituminen moniin puolueisiin vie ääniä perinteisiltä puolueilta ja vaalipiireittäin saatetaan saada yllätystuloksia vaikka uudet tulokkaat jäisivätkin niissä ilman edustajia.

Oikeasti jotain on yhteiskunnassamme pielessä jos puoluejohtajan pallolaajennus ratkaisee vaalituloksen.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Tästä tulee mieleen, miten toimii eduskunnan työterveyshuolto. Eikö työterveyshuollon ja terveyskeskusten tarkoitus ollut ennakolta estää sairauksien syntyminen? Jos nyt vähänkään ymmärrän, niin verisuonitukos ei synny ihan silmäräpäyksessä. Sen ilmentyminen käy sitten äkkiä esim. jonkin ponnistuksen yhteydessä.

Mutta se taitaa olla niin, että jos asiakas lääkärin vastaanotolla kysäisee, pitäisi tutkia esim. sydäntä. Sitten lääkäri kysäisee, onko ollut oireita? Asiakas, ei ole ollut oireita. No ei sitten kannata tutkia. Seuraavaksi sitten viedään ambulanssilla tai mustalla autolla.

Rinteelle pikaista paranemista ja kaikille kansanedustajaehdokkaille hyvää terveyttä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jos eduskunnan työterveyshuolto on samalla tasolla kuin minun aikanani normaalissa työelämässä niin siellä eivät kyllä sydänoireet paljastu jos ei purista kunnolla rinnasta. Ei mitään rasituskokeita, vain kyselylomakkeen täyttö, vasaralla polveen ja näkökontrolli. Kerran ottivat verikokeen, taisi olla 50-v tarkastus. Helppoa rahaa yksityiselle terveysfirmalle.

Risto Salonen

Olit ilmeisesti passiivinen.
Työterveyshoidossa saa tarkastuksia, jos pyytää, muitakin kuin määrävuotisia.
Kävin aikoinani säännöllisen epäsäännöllisesti verikokeissa jopa rasituskokeissa. Tosin pidin itseni fyysisesti ja henkisesti kunnossa.

Voisiko tuo kansanedustajan sairastuminen johtua myös siitä, että joutuu ajamaan vastenmielisiä esim. oman etikkansa vastaisia asioita. Sehän kuormittaa henkisesti erittäin paljon.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kuvaton kommentti mutta hyväksyin asian vuoksi. Kävin muutaman kerran sairauden, yleensä kuumeen tai mahataudin vuoksi, mutta ei tullut mieleenkään mennä pyytämään pomolta lähetettä johonkin ylimääräisiin tutkimuksiin terveenä ollessa. Ei työnantajan maksamia palveluita aivan oma-aloitteisesti kuormiteta. Ei ainakaan sanottu että niin voisi tehdä.

Omalla kustannuksella se tietysti olisi ollut mahdollista missä firmassa tahansa.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Nyt kun näiden muutamien kansanedustajaehdokkaiden kouhkaamista seuraa, niin väkisinkin tulee mieleen, tulisiko myös eduskuntaan pyrkiville järjestää jonkinlainen "päänterveyshuolto". Kovilla kierroksilla tuppaa suhteellisuudentaju hämärtymään. Tai sitten laskelmoivat useimpien äänestäjien olevan tyhmiä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Olen kyllä ihmetellyt sitäkin miten huonosti monet eduskunnassa jo olevat kansanedustajat ymmärtävät toistensa puhetta. Ei parane edustajat vaihtamalla jos uusilta ehdokkailta paljastuu sama vika jo kampanjan alkumetreillä.

Ammatinvalinnan ohjauksessa oli ainakin ennen sekä kirjallinen että palikkatesti. Olisi mielenkiintoista tietää millaisia tuloksia ehdokkailta tulisi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset