Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Nepotismilla Maailmanpankin pääjohtajaksi?

Aina joskus meikäläinen vanha konnakin tulee lyödyksi ällikällä ja oikein kunnolla. Uutinen Yhdysvaltain presidentin tyttären ilmeisen vakavasti otettavasta mahdollisuudesta nousta Maailmanpankin pääjohtajaksi oli sellainen. Isänsä Donald Trumpin vaikutusvallan sanotaan asiassa olevan merkittävä, joten omaksi neuvonantajakseen nostamansa tyttären siirtyminen Maailmanpankin pomoksi on hyvinkin mahdollista.

Julkisuudessa on mainittu myös muutama muu nimi, jotka mieltäisin "oikeiksi" rahamaailman asiantuntijoiksi, jos kohta tytär-Trumpillakin on alalta oppia enemmän kuin tavallisen kauppaopiston käyneellä. Pahasti nepotismilta haiskahtaa kuitenkin, ei voi mitään.

"Julkisuudessa Ivanka Trump on puhunut työssäkäyvien äitien toimeentulon puolesta, ja osittain siitä johtuen Donald Trump ajaa nyt presidenttinä Yhdysvaltoihin lastenhoitouudistusta, joka takaisi kuuden viikon palkallisen äitiysloman." (Wikipedia)

Ivanka Trumpilla näyttää olevan ajattelussaan myös sellaista sosialistista hapatusta, jota ei normaalisti republikaaneilta ole kuultu eikä nähty. Isänsä Donald purki heti presidentiksi päästyään Obaman läpi ajaman sairausvakuutuslain sisältöä, mutta on nyt tytär neuvonantajanaan taipunut jopa kuuden viikon palkallisen äitiysloman taakse.

On eri asia, että onko kyseessä vilpitön halu parantaa äitien asemaa, vaan onko tässä ketunhäntä kainalossa ajatellen seuraavia presidentinvaaleja. Trumpin kovin miehinen kannattajakunta saattaa seuraavissa vaaleissa olla naisten tuen tarpeessa jotta valinta varmistuisi ja tällä tavalla sitä voisi olla saatavissa. Tämä riippumatta siitä tuleeko Ivankasta pomo Maailmanpankkiin vai ei.

https://www.iltalehti.fi/talous/a/8ee01073-d540-4126-b3e6-e7bcbd539680

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ivanka_Trump

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Komia pimu, eikun virkaan....

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kauneuskilpailut ovat kyllä hyvä paikka vaikka kansanedustajaehdokkaiden rekrytointiin. Joku voi tulla valituksikin ja pienen harjoittelun jälkeen nappulatekniikka on hallussa.

Näyttää siltä, että jopa maailman tärkeimmille virkapaikoille valitaan usein keulakuvia kun todelliset vaikuttajat ovat muualla.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Trumpilla on oikeus nimittää virkaan kenet tahtoo. Tietenkin poliittisen vastuun hän saa sitten kantaa myöhemmin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset