Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Työntekijän motivointiin ei tarvita nyrkkejä

Ylivieskassa yrittäjän työntekijöihinsä kohdistuneet toistuvat pahoinpitelyt saivat ajattelemaan sitä kuinka herkässä työntekijän ihmisarvoisen kohtelun unohtaminen työelämässä vielä nykyäänkin voi olla. Jakelufirman yrittäjä rankaisi virheellisestä jakelusta nuoria työntekijöitään jopa vasaran ja sorkkaraudan voimin nyrkkimotivoinnin lisäksi. Nämä yksityiskohdat eivät ole alla olevan linkin uutisessa, vaan olen saanut tietoa muuta kautta.

Työntekijän motivointi orjamarkkina-ajan metodein ei ole tätä päivää, eikä sellaista pitäisi nykyaikana tapahtua. Googlettamalla löytyy kuitenkin uutisia työnantajien väkivaltaisuuksista, joskin tämä Ylivieskan tapaus on sieltä törkeimmästä päästä.

On selvää, että erilaisissa työtehtävissä motivoinnin lähtökohdat ovat erilaisia. Itse opin jo poikasena metsätöissä urakkatyöhön, ja kun tiesi että jokainen pölli jonka saa tehdyksi tietää pennosia päiväansioon, niin se riitti motivaatioksi. Aikapalkatut työt olivat usein ikäviä, kun "ukot" juoksuttivat minkä kehtasivat. Kun he pitivät tupakkataukojaan, niin sillekin ajalle keksittiin minulle aina joku homma "kun et kerran tupakoi".

Miten nuoria työntekijöitä ylipäätään nykyään kohdellaan? Siihen en tietenkään pysty vastaamaan, mutta olisiko nuorten ihmisten masentuneisuudella jotakin tekemistä asian kanssa? Kun jopa alle kolmikymppisiä ihmisiä joutuu työkyvyttömyyseläkkeelle masennuksen takia, niin silloin on jotakin pahan kerran pielessä. Henkinen painostus työelämässä on asia, josta ei käräjille joudu ja se on varmasti paljon yleisempää kuin nyrkkien käyttö.

https://www.kp24.fi/uutinen/560264

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kyllähän se raha on duunarille suurin motivaation lähde.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Sitä se on jo pelkästään toimeentulon kannalta. Toinen tärkeä asia on työviihtyvyys. Kun tekee itsenäistä työtä josta on oikeasti kiinnostunut niin silloin kuluu kuin huomaamatta eikä stressaannu. Onneksi pääsin aikanaan kokemaan senkin puolen.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Yrittäjänaisillakin on niin kova meno, että järjestön kokousta valvomaan tarvitaan turvamies, eikä arvostelevia puheenvuoroja sallita. Ovat pian kiinni toistensa tukassa jos tämä meno jatkuu. Mitenkähän tuolla tempperamentilla työntekijöiden kohtelu sujuu?

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/toimitusj...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset