Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Politiikkataudit leviävät

Varsinkin vaalien lähestyessä politiikassa mukana olevien ja vähän harrastelijoidenkin keskuudessa leviää armoton politiikkatauti. Hiljattain yksi oire taudista tuli Lapin Siniset ry:n osaksi, jonka puolue erotti jäsenyydestään. Nyt riidoista kärsinyt yhdistys hakee jäsenyyden palauttamista.

https://yle.fi/uutiset/3-10588019?fbclid=IwAR0IrMB74xBWxSV05W_2Q5mRUxdI-ufpSGu6dw-2OMJ2gi5FXpUQZyq8pow

Jollekin tästä episodista varmaan krapula jää, mutta jo aiempien uutisointien perusteella on käynyt selväksi että riitoja ja henkilökohtaisia kähmyilyjä on ollut. Puoluesihteeri Matti Torvinen on yksi riitaisan porukan jäsenistä, joten diplomaatin taitoja ei Sinisten puoluesihteerillä taida häävisti olla. Saneluhalua ehkä enemänkin.

Sanotaan, että kun väki vähenee niin pidot paranee. Näin ei näytä käyneen PS:n hajoamisen jälkeen ainakaan Sinisten osalta Lapissa. Edellisten eduskuntavaalien alla Perussuomalaisissa sopua oli sentään sen verran, että ehdokaslistat täyttyivät ilman että ainakaan julkisuudessa olisi edes uhattu piirin erottamisella. Nyt piirin kolmisenkymmentä jäsentä saivat aikaan julkisen kaplakan.

Keväällä talven flunssa-aallon hellitettyä sitten näemme kuinka tautisen eduskunnan saamme. Tämän hetken näkymät eivät anna olettaa, että joukossa olisi ensimmäistäkään Sinisten edustajaa Lapista mitä en pidä vahinkona.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Aina kun puolueiden toimintaan tulee ns kateellisia oman edun tavoittelijoita, tahtoo käydä noin. Kun tuntuu, että tiedät sinisten riidoista, niin oliko mahdollisesti niin, että joku/jotkut eivät olisi ottaneet Torvista listalle ja siitä riitelivät? Joku varmaan haluaisi nähdä itsensä Torvisena Torvisen paikalla. Siniset taisivat tehdä oikean ratkaisun erottaessaan riitaisan Lapin Siniset jäsenyydestään ja varmistaessaan sinisten osallistumisen vaaleihin. Torvinen on tehnyt lujasti töitä sen eteen, että yleensä siniset ovat olemassa puolueena.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Riidat alkoivat jo paljon ennen kuin Torvinen ilmoitti ehdokkuudestaan Lapin vaalipiirissä, joten muita kähinöitä siellä on taustalla.

Torvinen ilmoitti ehdokkuudestaan vasta Paavo Väyrysen ilmoitettua lähdöstään ehdolle Uudellamaalla, joten Torvinen odotti taktisesti Väyrysen ratkaisua.

Ei täällä kylillä tiedä kuka on Perussuomalainen ja kuka Sininen, tai onko jo siirtynyt vallan muualle, joten on parempi kun ei heidän sanomisiaan levittele mihinkään.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No niinhän se on...Hyvää tätä vuotta sinne Pelloon..

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Siniset ovat poliittinen kummajainen. Yleensä puolueet kasvavat kuin puut taimesta luontaiseen mittaansa, mutta Siniset uhkaavat keloutua syntymäkokoonsa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Niin, sinisten voimin on kylläkin saatu paljon tekoja ja päätöksiä pienituloisten hyväksi. Pienituloiset on saaneet vapautuksia Yle-verosta ja pienituloisten lapset hoidetaan ilmaiseksi päivähoidoissa jne. Kaikkein vaikeimmin työllistyvät pitkäaikaistyöttömät ovat päässeet eläkkeelle Jari Lindströmin sinnikkään työn tuloksena jne. kaikkein pienimpiin eläkkeisiin on tullut pieniä korotuksia. Voin sanoa, että minun tuloluokassa olevia on rokotettu eniten, mutta pitää olla iloinen kuitenkin siitä, että kaikkein heikoimmassa asemassa olevat ovat saaneet vapautuksia ja helpotuksia elämäänsä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #6

"että kaikkein heikoimmassa asemassa olevat ovat saaneet vapautuksia ja helpotuksia elämäänsä."

Tuo ei pidä kirjaimellisesti paikkaansa, vaan riippuu elämäntilanteesta ja asuinpaikasta onko saamapuolella vai ei. Esimerkiksi täällä nousi veden hinta ja sähkön siirtomaksut reippaasti yli sen mitä pieneläkeläiset tai peruspäivärahalla olleet ovat saaneet korotuksia. Aktiivimallin leikkuri puri useimpiin työnhakijoihin, koska työpaikkoja ei parantuneesta tilanteesta huolimatta kaikille ole.

Suomen sosiaalisessa turvaverkossa on monta silmäkokoa ja jotkut putoavat läpi. Toivottavasti seuraavaan hallitukseen löytyy sellaista viisautta, että se pystyy rakentamaan sosiaaliturvauudistuksen jossa tällaiset eriarvoisuudet poistuvat.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #7

Sinisen naurettavuuden poliitikot ovat kovia ottamaan krediittejä muiden aikaansaannoksista

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #7

On paljon maksuja jotka nousevat ja joiden nousuja ei hallitukset mitenkään ratkaise. Jokaisen tulee oikeastaan osata elää tulojensa mukaan. Ei hallitukset voi hintojen ja maksujen korotuksia olla helpottamassa veronmaksajien rahoilla kovin paljon. Kohtuus kaikessa. Ja mitä tulee aktiivimalliin, niin sen velvoitteen hoitaminen ei tarvitse välttämättä työpaikkoja. Ottaa vaan osaa aktiivitoimiin, niin saa pitää avustuksensa koskemattomana niin pitkään kun kyljet kestää makoilla.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #9

Aika vähissä ne mahdollisuudet osallistua täällä päin. Yrityksiä voi tietenkin kiusata lähettämällä joka kuukausi nipun työhakemuksia vaikka ne eivät olisikaan hakemassa työvoimaa, mutta en tiedä hyväksyvätkö työvoimaviranomaiset sellaisen järjestelyn. Kouluttautumismahdollisuuksia on tosi vähän, kun koulutuspaikkoja on keskitetty isommille paikkakunnille.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #11

Niin sehän on ihan vapaaehtoista asua paikkakunnillamissä ei ole työmahdollisuuksia. Vai oletko sitä mieltä, että se työpaikkojen puute siellä on hallitusten syitä? Työpaikkoja syntyy vain ihmisten kekseliäisyydellä ja ahkeruudella. Hallitukset eivät edes ole mitään työpaikkojen perustajia. Sieltä pohjoisesta lähti 50 ja 60 ja 70 luvuilla kymmeniätuhansia ihmisiä muualle töihin ja Mm Ruotsiin. Kekkosen ja Skd:ln voimain aikoihin. Ahkerat ja työhaluiset lähtivät ja jotkut jäivät nauttimaan niukkaa elämää aikoilleen. Valinta on aina ihmisen oma.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #14

Nuorempaan sukupolveen kuuluvat yksinäiset ihmiset voivat lähteä ja useimmat ovat niin tehneetkin. Perhe, jossa on lapsia ja toisella vanhemmalla vakituinen työpaikka on aivan eri asemassa. Lisäksi ikäluokka 50 plus ei kelpaa työhön oikein missään, ja sellaisia valtaosa työttömistä tällä hetkellä paikkakunnalla on.

Jonkin verran käydään työssä Ruotsissa ja Norjassa asti, joten en kyllä menisi syyllistämään täkäläisiä ihmisiä työhaluttomiksi.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #15

nämä jepet mitkä heittelee noita muuttokommentteja jne. ovat ihan pölhöpopulisteja

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #16

Olen itse ollut aktiiviurani aikana kirjoilla kahdeksassa kunnassa joista viisi Suomessa. Leivässä siinä pysyi mutta ei sitten paljon muuta. Olisi kohtuullista, jos niille ihmisille jotka eivät halua seikkailla maailmalla olisi oikea mahdollisuus tehdä työtä ja kotiseudullaan.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen Vastaus kommenttiin #6

Kiinnostaa miten ulkoministeri Soinilla voi olla esim, ilmastonmuutoksen torjuntaan eri linja kuin pääministeri Sipilällä ja sinisten puheenjohtajalla, kulttuuriministeri Sampo Terholla?
- Soini sooloilee ja vähättelee plokeissaan koko ilmastonsuojelun tarvetta?!

Olin luullut että intohimosalkkujen hinta olisi ollut tiukka sitoutuminen Sipilän ja Orpon linjoihin ja kantoihin...?!

- Montako eduskuntapaikkaa kaima veikkaa-minä veikkasin maksimissaan 1-3.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Paljon vapautuu sinisiltä jagarandajakkaroita ja muutama "intohimosalkkukin."
Soini kaavaili Kolmosen haastattelussa RKP:n ja Kristillisten suuruista tulosta, mikä tuntui liioittelulta. -Oikeampi arvio lienee 1-3 paikkaa...?

- Ei taida enää hauskuttaa tulevaa eduskuntaa Soinin sloganit ja huumorivitsitkään?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Nyt liikkuu samoilla apajilla useampia pieniä porukoita, joten ennustaminen on vaikeampaa kuin joskus aiemmin. Oikeiston hajaannuksesta hyötyvät jotkut perinteiset puolueet, mutta vasta vaalien jälkeen tiedämme mikä niistä hyötyy eniten.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #12

Veikkaan että menee kuten ennenkin . Pienpuolueet jää ulos eduskunnasta ja vaalilammas äänestää sitä joka tarjoilee parhaat valeet kahveet ämpärit

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Sinist 1 prosentti tuoreessa mittauksessa, PS nostanut kannatustaan. Epätietoisena sivusta seuranneet näyttävät palanneen persuihin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset