Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Liike Nyt menetti valtuutetun Vasemmistoliitolle

Poliittinen elämä Suomessa on siirtynyt omituisuuksien kauteen. Meillä on hallituksessa viiden ministerin puolue, joka ei ole koskaan ollut mukana missään vaaleissa. Meillä on myös puolueeksi rekisteröimätön yhdistys, joka ei ole ollut mukana vaaleissa mutta sillä on valtuutettuja kunnissa. Koskahan meillä on vaaleissa valitsematon presidentti. Toivottavasti ei aivan lähiaikoina.

Keminmaassa Liike Nyt menetti yhden seitsemästä valtuutetustaan Vasemmistoliitolle, kun ensimmäisen kauden valtuutettu Mika Valikainen ilmoitti vaihtavansa ryhmää. Lapin Kansalle Valikainen kertoi siirtymisensä taustalla olevan lähinnä ajatustensa paremman yhteensopivuuden Vasemmistoliiton ryhmässä.

Liike Nyt on Keminmaassa tuore ryhmä. Se perustettiin vain kolmisen viikkoa sitten, kun Keminmaalaisten Parhaaksi-valitsijayhdistyksen valtuutetut päättivät siirtymisestä Harry Harkimon "leipiin". Valikaisen siirtymisen myötä Vasemmistoliiton ryhmä kasvoi kahdeksan valtuutetun suuruiseksi ollen nyt valtuuston toiseksi suurin ryhmä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Eihän tuo nyt niin merkillistä ole. Minä olen äänestänyt elämäni aikana demareita, SKDL:a, Vasemmistoliittoa, Kokoomusta, ja RKP:tta eri vaaleissa. Nukuin pitkään, mutta PS:n uhka sai äänestämään, nythän se alkaa olla ohi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

On erilaisia vaaleja, eikä aina ole mahdollista pysyä yhden puolueen äänestäjänä vaikka haluaisikin, kuten esimerkiksi presidentinvaaleissa.

Itse sain äänioikeiden vuonna 1968, jolloin myös äänestin kunnallisvaaleissa. Seuraava äänestyskerta tulikin vasta vuoden 1979 eduskuntavaaleissa, kun olin melkoisen liikkuva henkilö eikä äänestysmahdollisuus osunut sille paikkakunnalle missä satuin asumaan. Otteella se olisi ollut mahdollista mutta tuntui liian työläältä, varsinkin rajan takana asuessa.

Minulla ei ole aavistustakaan siitä, että kuinka paljon Liike Nyt on saanut eri kunnista haalittua valtuutettuja riveihinsä.

Martti Nurmi

Vain Liike Nyt sen jotenkin tietää, mutta missä laajuudessa Liike Nyt on vaaleissa ja kuinka käy silloin? Sitä miettii Petteri Orpo ja Ellun Kanat.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #3

Olet varmaan oikeassa. Keminmaan esimerkki osoittaa, että kaikki yhdistyksistä valitut eivät ole valmiita sitoutumaan Harkimon liikkeeseen, vaan hakevat poliittisen kotinsa muualta. Paikallispolitiikka on toki oma lajinsa.

Epävarmuutta on varmaan niin "kanafirmassa" kuin muuallakin, koska uskottavuusongelma vaivaa useampaakin leiriä. Itse näen, että eduskuntapuolueiden määrän kasvaminen kymmeneen tai ylikin on jo yhteisten voimavarojen tuhlausta. Kuitenkin näin käy jos äänestäjät tahtovat.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Liike Nyt on tämän ajan tuulen tuomia. Leimahtaa hetken syttymisensä jälkeen, mutta sammuu nopeasti, kun mitään aatetta esillä olon lisäksi ei liikkeellä ole.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Poliittiseen oikeistoon on ilmestynyt useita pieniä toimijoita jotka syövät paitsi toistensa niin myös Kokoomuksen ja Perussuomalaisten kannatusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset