Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Äänestäjien harhautustalkoot

Puhu sitä, tee tätä. Näin se tuppaa joskus politiikassa menemään. Hyvä ja selvääkin selvempi esimerkki tästä on kokoomuslaisen kansanedustaja Timo Heinosen menettely perintöveroaloitetta käsiteltäessä. Eduskunnassa lämpimästi perintöveron poistamista kannattanut Heinonen vastusti valiokunnassa asiaa koskevan aloitteen ottamista käsittelyyn. Heinosen kannalla oli enemmistö valiokunnan jäsenistä, ja näin yli 50 000 aloitteen allekirjoittanutta saivat todeta tulleensa mielipiteineen nollatuksi.

Oikeaan demokraattiseen kansalaisvaikuttamiseen on vielä pitkä matka, kun valiokunta pystyy estämään aloitteen valmistelun ja käsittelyn eduskunnassa. Näyttää vahvasti siltä, että jotkut puolueet ovat ottaneet kansalaisaloitteet keppihevosekseen propagandanteossa. Julkisuudessa ollaan kannattavinaan kansalaisten laajasti kannattavia aloitteita, mutta suljettujen ovien takana  toimitaan toisin.

Erityisesti perintöveroa koskevan asian kohdalla on todettava, että oppositiossa oleva vasemmisto  vastustaa veron poistamista. Hallitus olisi kuitenkin enemmistöllään pystynyt kevyesti ajamaan perintöveron poiston läpi. Apua se olisi saanut luultavasti ainakin rkp:n ja kristillisten ryhmiltä, mahdollisesti perussuomalaisiltakin. Voidaan sanoa, että hallituspuolueet päätyivät noudattamaan tämän asian kohdalla vasemmistolaista politiikkaa, vaikkakin kansalaisdemokratian kustannuksella estämällä julkisen käsittelyn eduskunnassa.

https://www.hs.fi/junkkari/art-2000005913681.html?share=8f4440c727e710e980b2a82deb80f506

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Hautaamalla aloitteen valiokuntaan hallitus pelasti sen, ettei joutunut olemaan eduskunnassa vasemmisto-opposition kanssa samaa mieltä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Eivät sitten syöttäneet torvelot kiekkoa vasemmiston lapaan ?

Kylläkän tuosta nyt suuttuu toveri jos toinenkin - varmasta maalipaikasta olisi ollut niin herkkua laukaista.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Niinpä. Sitten vielä puhutaan että ihmisillä ei ole luottoa poliitikoihin. Itse he sen vähäisenkin luottamuspääomansa pelleilyllään syövät. Tässä tapauksessa hallituspuolueet mannekiinina Heinonen.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Timo Heinonen näkyy kirjoittaneen blogin ja selittävän asioita omasta näkökulmastaan. Ilakointi perintöveron poistosta on tiessään, eli pakkia hän on kovin populistisista salipuheistaan ja twiiteistään joutunut ottamaan. Hyvä niin.

http://timoheinonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26486...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset