Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Hallitus valitsi poliittiset lakot

Hallitus oli päässyt keskuudessaan sopimukseen siitä, miten paikallisessa sopimisessa edetään. Suomen Yrittäjille hallituksen ehdotus ei kelvannut. Täysin yrittäjäjärjestön talutusnuorassa oleva Juha Sipilän hallitus otti tämän jälkeen työn alle irtisanomisten helpottamislain, johon ammattiyhdistysliike odotetusti reagoi vastatoimilla.

Mikäli hallitus olisi aloittanut paikallista sopimista koskevan lain valmistelun yrittäjäjärjestön mielipiteestä huolimatta, ei olisi tullut minkäänlaisia työmarkkinahäiriöitä. Yrittäjät kun eivät tunnetusti lakkoile. Voi hyvällä omallatunnolla sanoa, että hallitus valitsi ihan tieten tahtoen poliittisten lakkojen tien.

Toimittaja Tommi Parkkonen näkee twiitissään syntipukiksi Suomen Yrittäjät. Näinkin voi asian nähdä, koska periksiantamattomuus sillä taholla on ollut ilmeistä. Aivan samalla tavalla kuin ay-liikkeessä. Hallituksen valinnan seurauksena nyt hallituspuolueiden edustajat ja kannattajat itkevät "nälkäänkuolevia" lapsia ja vanhuksia. Hyi hitto näitä poliittisia silmänkääntötemppuja.

"@tommiparkkonen 2 t2 tuntia sitten muistakaamme, että hallituksen ja @juhasipila n sormenosoituksista huolimatta työmarkkinoiden nykyinen pattitilanne ja #irtisanomislaki-kaaos ei ole sak:n/palkansaajajärjestöjen, vaan @suomenyrittajat aikaansaannos."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mikään hallitus missään ei iän kuun päivänä valitse poliittisia lakkoja. Poliittiset lakot on kielletty mm. Euroopassa mukaan lukematta irlantia ja italiaa - toki suomen lisäksi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Sipilän hallitus kuitenkin teki sen ja onnistuneesti vaikka oli vara valita. Nimitys poliittisesta lakosta tässä yhteydessä ei ole minun keksimäni vaan lähinnä hallituksen ja sen perässäjuoksijoiden tuotantoa.

Mielestäni työtaistelutoimia voi hyvin kutsua myös palkansaajien edunvalvonnaksi. Hallituksen napanuora Suomen Yrittäjiin oli kuitenkin liian vahva ja tähän jouduttiin.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Kovin vähän tämä totuus tuntuu ihmisiä kiinnostavan. Hallitus tai muukaan hallitusta lähellä oleva taho ei ole asiaa kiistänyt. Hallitus häärii sankarina vaikka on käynnistänyt sodan. Henkselit paukkuu tänne asti.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Lukijalaskuri sentään vielä raksuttaa vaikka paras vauhti onkin jo hiipunut.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Missä semmoinen on? Löysinkin asiasta tietoa tuolta US:n sivuilta.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #13

Google analytics. Se on ollut minulla jo niin kauan aikaa, etten muista että miten se otettiin käyttöön. Eiköhän sieltä haulla ainakin englanninkieliset ohjeet löydy. On niitä kuulemma muitakin, mutta tämän perustoiminto on maksuton.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Sieltähän se vahvistus tuli Sixten Korkmanin suulla A-studiossa. Veto-oikeutta käytti Suomen Yrittäjät ja muut olisivat paikallisen sopimisen hyväksyneet, hallituskin. Hallitus on siis tehnyt oman teatterinsa irtisanomislain muodossa ja johtanut Suomen kaaokseen tieten tahtoen. Ay-liike on hallituksessa nähty sopivammaksi syntipukiksi kuin Suomen Yrittäjät. Mitä kaksinaismoralismia.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Sipilän hallituksen salaviha ay-liikkeen suuntaan tuli nyt julki ja seuraukset näkyvät. Mielenkiintoista nähdä onnistuvatko hallituspuolueet valhepropagandassaan asian käsittelyssä loppuun asti. Jos eivät, on äänestäjien kosto armoton.

Täytyy myöntää, että olen tainnut yliarvioida tämän hallituksen älykapasiteetin koskien poliittista päätöksentekoa. Tai sitten hallitus elää todella pienessä omassa kuplassaan.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Minua hirvittävät nämä seuraukset, joihin hallituksen toimet ovat johtaneet. Valtavia summia rahaa on menetetty ja yhteiskuntarauha on asetettu kyseenalaiseksi. Tämä kaikki vain sen takia, että halutaan kurmoottaa ay-liikettä Suomen Yrittäjien sijaan. Olisivat kuunnelleet molempia tahoja pidempään ja tehneet kaikkia tyydyttävän sopimuksen, mutta ei. Asenne oli, että meitä ei määräillä, siis ainakaan kaikki.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tuo otsikko kertoo todellisuustajusta tai sen puutteesta jo oman osansa.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Virkistävää keskustelua aateveljet Piittinen, Nurmi ja Ojala.
Odotan malttamattomana uusia avauksianne hallituksen hirveyksistä.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Miten minusta tuntuu, että sinä ja sinun tahosi haluavat puhua muusta kuin totuudesta tässä irtisanomiskeskustelussa. Olen pyytämällä pyytänyt, että väitteeni kumotaan ja osoitetaan jotain muuta, mutta ei. Minun aatteistani sinulla ei ole pienintäkään käsitystä, joten pysyppä asialinjoilla. Kuulen mielelläni sen, että hallitus ei ole omilla toimillaan ajanut Suomea lakkosyksyyn.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

On hyvinkin mahdollista että pääsen vielä kehumaan hallitusta järkiintulemisesta, jos se peruu nykyisen irtisanomislakivalmistelun ja hyväksyy työmarkkinaosapuolten muunlaisen sovintoratkaisun jos sellainen joskus tulee. Asiasta tässä on hirveilty, jos tämä nyt sellaiselta tuntuu.

Sanelupolitiikalla on kannattajansa kuten myös sopimuspolitiikkaa ajavilla. Kommentoija Tammela taitaa kuulua ensinmainittuihin.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Järkkintulemisesta voisi tietenkin kehua, mutta siitä ei voi kehua, että hallitus on tarkoituksellisesti ajanut ay-liikkeen työtaisteluihin, kun rohkeus ei riittänyt haastamaan Suomen Yrittäjiä.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Arvo!

Tuon ala-arvoisen heittosi jälkeen Sinulla olisi oikeastaan velvollisuus yrittää kumota faktoilla keskustelijoiden väitteet tuosta paikallisen sopimisen keissistä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Keskustanuoretkaan eivät ole tyytyväisiä puolueensa toimintaan.

https://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/43...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset