Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Vastavalitun kunnanjohtajan äitiysloma

Kittilän ongelmat potkujen antamisessa kunnanjohtajalle ovat maankuuluja. Samaa ei voida sanoa toisesta Lapin kunnasta Posiosta, jossa neljä vuotta kunnanjohtajana toiminut Heli Knutars valittiin jatkamaan tehtävässään ilman sen kummempaa kalabaliikkia.

Posion johtohenkilön valintaa voi sanoa jopa ainutlaatuiseksi. Neljä vuotta sitten Knutars ei suostunut ottamaan vastaan kuin määräaikaisen viran, johon myös suostuttiin. Määräajan loppujaksolla hän tuli "potkaisseeksi aisaan" eli tuli raskaaksi, joka sekin on tietysti määräaikainen juttu.

Posion päättäjiä ei jatkovalinnassa häirinnyt lainkaan se, että Knutars on heti kohta jäämässä äitiyslomalle ja vanhempainvapaalle ensi vuoden lokakuulle asti. Tästä voi päätellä että henkilösuhteet ovat pysyneet kunnossa eikä monelta muulta paikkakunnalta tutuksi tullutta luottamuspulaa ole syntynyt.

Vaikka Kittilän hotelli- ja hissimiehet eivät naispuolisen kunnanjohtajan kanssa toimeen tulleetkaan, niin posiolaiset ovat osoittaneet, ettei yhteistyö ole sukupuolesta kiinni. Eikä aikanaan määräajaksi valitun viranhaltijan työsuhdetta kannata tulevan äitiysloman takia katkaista. Miehekästä touhua, sanoisin.

https://yle.fi/uutiset/3-10465284?fbclid=IwAR2GLK2iK0GNL0STo3Jbi2D0y_uP9_tJdK1QNdPq4HymA5a2XbHA172wNRk

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Monikohan yksityinen työnantaja toimisi samassa tilanteessa toisin?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Heli toimii niin kuin vanhat papat kunnanhallituksessa haluavat. Kyllä sopu säilyy.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Silloinhan se menee oikein. Kunhan kunnanjohtaja huolehtii että päätökset ovat lainmukaisia. Luottamushenkilöillä se valta kuuluu ollakin, jos kohta virkamiesjohto näyttää joissakin kunnissa vahvan isännän roolin ottaneenkin.

Elinkeinojen kehittäminen on yksi alueista jossa virkamiesten aloitteellinen rooli on hyvästä, mutta luottamushenkilöt lopulta siinäkin päätökset tekevät.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset