Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Lapin kokoomus antoi rukkaset sinisille

Vaalikylmä uhkaa Lapin sinisiä kokoomuksen antamista vaaliliittorukkasista huolimatta. Ehdokkaita vaaleihin on kuitenkin tulossa, sanoo puoluesihteeri Matti Torvinen. Kansanedustajuudesta ei kenenkään lappilaisen sinisten listalla olevan kannata kuitenkaan uneksia.

" Puolue, jolla ei ole kannatusta, organisaatiota eikä resursseja käydä vaaleja ei vaan näyttäydy erityisen houkuttelevana vaaliliittokumppanivaihtoehtona kenellekään, Pesonen vastaa sähköpostitse."

Tylyä tekstiä kokoomuksen puoluesihteeriltä, jonka mukaan kokoomus ei käy missään vaalipiirissä neuvotteluja sinisten kanssa. Köyhällä on kaverit hakusessa, vaikka samassa hallituksessa vielä istuvatkin.

Kokoomuksen päätös oli erityisen kylmä Torviselle, joka varmaan elätteli toiveita päästä vaaliliiton avulla  jatkamaan eduskunnassa. Nyt hän suunnittelee jopa asettumista ehdolle Halsingin vaalipiirissä, mikä tuskin on juurikaan helpompi paikka tulla valituksi kun julkisuuden hallintakin on takkuillut.

Kokoomuksella on jo sovittu vaaliliitto Kristillisdemokraattien kanssa, ja yhden puolueen kanssa vielä neuvotellaan. Puoluetta ei ole julkistettu, mutta pienen kuppilaköörin vaihtoehdot olivat Perussuomalaiset ja RKP. Itse olisin taipuvainen uskomaan että kyseessä olisi RKP, mutta toisaalta persuilla on enemmän rahaa millä lihottaa vaalikassaa, joten sitä ei voi jättää laskuista pois. Rahalla on taivaallinen voima, politiikassakin.

Lapissa, kuten varmaan koko maassakin voidaan odottaa kohtalaisen suuria siirtymiä puolueesta toiseen  seuraavissa vaaleissa. Osa siirtymistä neutraloi toisensa todennäköisesti melko tasan, mutta mikä on se puolue joka mainostoimistojen ja mediatalojen lisäksi vie voittopotin? Paavo Väyrynen pitää vielä kortit piilossa, mikä vaikeuttaa Lapin tilanteen tarkempaa arviointia.

https://yle.fi/uutiset/3-10449022

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Lappiin pitäisi saada enemmän asukkaita, että vaalipiiristä valittaisiin edes 10 kansanedustajaa. Nyt on niin korkea kynnys, että Kokoomuskin joutuu voimistelemaan. Kun eivät edes ne Tornioon tulijat jääneet Lappiin... Niiden äänillä olisi yksi demari (lisää) tai vihreä päässyt Helsinkiin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Seitsemän kansanedustajaa tarkoittaa teoriassa yli 14 prosentin ääniosuutta jotta yhden ehdokkaan läpimeno listalta olisi varmaa. Kokoomuksen ainokainen (Heikki Autto) putosi viime vaaleissa kun ei ollut vaaliliittoa. Nyt kristilliset ovat taas omaksuneet kainalosauvojen roolin ja Autton toiveet paluuseen elävät.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Eduskuntavaaleissa saavat äänestää vain maan kansalaiset.
Joidenkin pitää näköjään vaikka väkisin tunkea maahanmuuttajat joka asiaan.
Nyt Jääskeläinen paljasti vain alle peruskoulutason olevan sivistyksensä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Pelloon on muutanut tänä vuonna syyskuun 19 päivään mennessä viisi ihmistä Helsingistä. Suunta on oikea.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Hatunnosto Pesoselle asian sanomisesta niin kuin se on. Ja seuraavaksi sitten hihittelyä Soini-äänestyksestä loukkaantuneille kokoomuksen naisille. Sitä sitten päätettiin lähteä samaan petiin kristillisten kanssa… 'Mother nature is a bitch.'

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Poliittinen huoraaminen kelpaa aina silloin jos sillä voidaan saavuttaa jotakin. Rahallakin on oma merkityksensä kuten avauksessani totesin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Torvinen vaan Helsingin vaalipiiriin. Hänellähän on Helsingissä poikamieskämppä, missä kuvaa itsestään videoita ilman paitaa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Sillä tavallako ne naisten äänet Helsingissä kerätään? Mitä ne vihreät naiset mahtavat tehdä kun heillä on siellä niin hyvä kannatus :)

Pekka Veistos

Myös kristilliset antoi sinisille rukkaset:
https://www.is.fi/politiikka/art-2000005858547.html

Torvisen kannattaisi kääntyä RKPn puoleen. RKPllä ei ole juurikaan kannatusta Lapissa ja Itä-Suomessa, joten näillä alueilla sinisetkin saattaisi kelvata. Vihreät voisi olla toinen mahdollisuus sille ongelmallisissa vaalipiireissä.

Viimeinen mahdollisuus ovat sitten eduskunnan ulkopuoliset pienpuolueet. Jos niiden kaikkien kanssa sopisi vaaliliiton niin kyllä siitäkin jokusen lisä-äänen saa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Sääntöjen mukaan pitäisi kommentoijan kuva olla näkyvillä, kiitos.

Ei sinne RKP:n suuntaankaan ole vuosien mittaan kovin lämminhenkisiä viestejä PS/Sin porukoilta lähtenyt, joten tuskin sieltä vastakaikua löytyy. Ainakaan Lapissa ei sillä vaaliliitolla olisi kummoisiakaan mahdollisuuksia menestyä.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

#8 Mahtoivatkohan innokkaimmat "pakkoruotsin" vastustajat siirtyä kaikki Sinisiin? En jaksa tehdä tutkimusta vaalikonevastausten tms. perusteella, mutta Persuilta ei ole tainnut tulla enää valtakunnantasolla tuohon liittyviä avauksia, kun taas Siniset ajoivat ruotsin vapaaehtoisuutta koskevan, lässähtäneen kielikokeilun.

En kyllä näe RKP:llä millään alueella olevan järkeä vaaliliittoutua niin Sinisten kuin Persujenkaan kanssa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #9

Taktiset vaaliliitot ovat arpapeliä, harvoin mikään win-win.
Sinisten tapauksessa ne olisivat hukkuvan viimeinen oljenkorsi.

Pekka Veistos Vastaus kommenttiin #10

Tuure, olet oikeassa. Täytyy laittaa kuva.

Sinisillä tuskin on menetettävää oli vaaliliittokumppani sitten mikä puolue tahansa. Vaaliliitoissa erilaisia kombinaatioita kuitenkin riittää. Uudellamaalla, mikäli Soini lähtee ehdolle, voisi sinisillä olla annettavaa esimerkiksi piraateille jotka ovat olleet jo melko lähellä yhden paikan saamista. Tässä vaaliliitossa Soinin äänet voisi auttaa rajoilla olevan piraatin läpi. Vastaavasti piraattien avulla Soini varmistaisi läpipääsynsä.

Sinisten todella kannattaa katsoa kaikki mahdollisuudet läpi. Nykyisellä n. 1% kannatuksella siniset ei nimittäin yksin saa ketään läpi, ei edes Timo Soinia.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #11

Kuva tosiaan kuuluu täällä asiaan.

Eri vaalipiireissä on erilaiset taktiset tilanteet ja kertoo politiikan raadollisuudesta miten eri puolueet ajavat vaaliliittojen avulla etujaan. Joskus takavuosina muistan esitetyn vaaliliittojen kieltämistä äänestäjien tilanteen selkeyttämiseksi, mutta mitään ei ole tapahtunut.

Onhan se tavallaan koomista että kaksi poliittisesti varsin kaukana olevaa ryhmää ovat vaaliliitossa, eikä äänestäjä lainkaan tiedä kumman leirin hyväksi ääni lopulta menee. Käytännössä hän tulee tukeneeksi vain onnekkaamman osapuolen puoluetukisaldoa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #9

"Siniset ajoivat ruotsin vapaaehtoisuutta koskevan, lässähtäneen kielikokeilun."

Siniset on hallituksessa, hehän olisivat voineet kaataa hallituksen vaatimalla vapaaehtoisuutta, mutta eivät ehkä olleet tosissaan.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #12

Ei hallitus olisi mihinkään asiaan kaatunut, kepu ja kokoomus olisivat jatkaneet ja sininen lommo olisi paikattu muilla puolueilla. Siniset tietävät tämän ja toiminta on ollut sen mukaista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #15

"Ei hallitus olisi mihinkään asiaan kaatunut"

Älä sekoita asioita, minä sanoin ettei siniset olleet tosissaan koska eivät edes uhanneet hallituksesta lähdöllä jos heidän vaatimuksiinsa ei suostuta. Hallituksessa vaikutetaan eikä huudella kuten oppositioista. Pakkoruotsia vastustaa edelleen n. 80% suomalaisista.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #18

Suosittelin kommenttiasi, koska väität 20 prosentin vähemmistön hallitsevan enemmistöä. Siitä sitten vain keräämään vaaliliittoja pakkoruotsiteemalla.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #9

Eipä ole tosiaan viime aikoina näkynyt vaatimuksia kaksikielisten tienviittojen vaihtamisesta pelkästään suomenkielisiin. Koulujen kielikokeilu taisi olla pienen piirin ajama asia joka ei oikeasti kiinnostanut juuri ketään kuten nähtiin.

RKP:llä oli Lapissa jonkin verran kannatusta edellisissä ek-vaaleissa ja sen kannatuksen kanavoiminen kokoomus-koalitioon saattaa sillä suunnalla kiinnostaa, koska liitto kd:n kanssa ei vielä millään tavalla turvaa kokoomusedustajan läpimenoa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #13

Rantaruotsalaiset vs. tunturiruotsalaiset.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #17

Tunturien väellä on omat euroviisutkin, ei siis mitään nähtävää tai kuultavaa perussinisille :)

https://www.youtube.com/watch?v=0JNrFlPRQdQ

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset