Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Perussuomalainen viestintä iski omaan kinttuun

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sekä varapuheejohtaja Laura Huhtasaari ovat tulleet näkyvästi ulos humanitäärisen maahanmuuton vastustajina. Presidentti Sauli Niinistö ja kansanedustaja Pekka Haavisto ovat tunnettuja vastaavaan maahanmuuttoon myötämielisesti suhtautuvina.

Koululaiset piirsivät kuvan, jonka edellämainittujen henkilöiden mielipiteet synnyttivät eikä mitään muuta. JOS Perussuomalaisista ei olisi koskaan lähtenyt humanitäärisen maahanmuuton vastaista viestiä, ei koko kuvaa olisi koskaan voitu mallien puuttuessa tehdä.

Nyt  kuvissa esiintyneet Perussuomalaiset paheksuvat kuvaa, jonka he käytännössä ovat itse viestinnällään  saaneet aikaan. He haukkuvat jopa opettajat siitä, että oppilaiden näkemykset ovat päässeet julkisuuteen. Nähtävästi Perussuomalaisten viestintä on K-18 kamaa eikä sen sanomaa saisi päästää alaikäisten tietoon.

Humanitäärisen maahanmuuton vastustaminen vaikuttaa globaalilta, koska Suomea ei Perussuomalaisten lausunnoissa ole erikseen mainittu. Me aikuiset tietysti automaattisesti oletamme, että kyse on vain Suomesta ja suomalaisista mutta näin ei välttämättä ole. Samaa puhuvat PS:n veljespuolueet muissakin maissa.

Kun ajattelee mitä tapahtuu esimerkiksi Myanmarissa, jossa kaiken muun pahan lisäksi taloja poltetaan, pikkulapset heitetään tuleen, naisia ja lapsia raiskataan sekä naisilta leikataan rintoja irti niin täytyy olla  persuksikin kovanahkainen, joka ei tuollaista ympäristöä pakenevia ihmisiä auttaisi. Eikä Myanmar ole läheskään ainoa paha paikka.

Suomalaiset nuoret pääsevät nettiaikana katsomaan ja lukemaan kaikki niin hyvät kuin pahatkin asiat maailmalta. Tulevina äänestäjinä he ovat parhaillaan rakentamassa sitä maailmankuvaa joka ratkaisee heidän yhteiskunnallisen näkemyksensä tulevaisuudessa. Näin nähtynä Perussuomalaisten viestintä motitti itsensä tämän asian kohdalla täysin. Nyt sitten syyllistetään epätoivoisesti muita kuten aina.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (98 kommenttia)

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Ehkä koulun olisi pitänyt sivistää oppilaitaan, jos mediassa ja äänekkäimpien toimesta on muokattu mielipide Huhtasaaresta ja Halla-ahosta hukuttajina.

Useampi esittää Halla-ahon väittäneen meripelastuksen kieltämistä kirjallisessa kysymyksessään, minkä takia jokainen voi itse lukea kyseisen kirjallisen kysymyksen Euroopan parlamentille.

Euroopan parlamentti: Parlamentin jäsenten esittämät kysymykset: Kansalaisjärjestöjen laittomien maahanmuuttajien meripelastusoperaatioiden sanktiointi
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubR...

Niin ja mielestäni kirjoitat ohi aiheen, kun keskityt vain kuvaan, joka on vain sivujuonne kirjoituksessa esitetystä persuvastaisesta koulun ilmapiiristä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ilman humanitäärisen maahanmuuton näkyvää vastustamista ei olisi syntynyt myöskään aihetta väitteeseen koulun persuvastaisesta ilmapiiristä, millä nyt yritetään selittää omille kintuille ruiskaisua.

Kun synnyttää julkisuuden kautta ihmisten keskuuteen jonkun mielikuvan pitää pystyä myös vastaamaan siitä. Eikä ole väliä sillä ovatko mielipiteen vastaanottajia lapset, nuoret tai aikuiset. Koululaisten kyseessä ollen voi aina keksiä opettajat syntipukeiksi, mutta entä koko se muu aikuispopula joka ymmärtää asian samalla tavalla kuin oppilaat?

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Maahanmuuttokeskustelu Suomessa on idioottimaista. En tiedä tarkalleen miten tätä keskustelua käydään muissa Euroopan maissa, mutta toivottavasti on älykkäämpää kuin meillä. En oikein ymmärrä miksi koululapset piti vetää tähän sotkuun. Ja nyt Huhtasaarta hutkitaan olan takaa, -- USn päätoimittaja Huuskon lyödessä tahtia.

Miksei kukaan kommentoi Ruotsin, Tanskan, Saksan maahanmuuttopilitiikan hyviä ja huonoj puolia. Muuten Saksa on juuri muuttamassa mamujen ottoa Kanadan mallin mukaisesksi. Olisiko syytä tutkia Kanadan malli?

Vihervasureiden mielestä kaikki pyrkijät olisi otettava, olipa rahaa taikka ei.
Persut haraavat vastaan. Mutta en muista kuulleeni kenenkään kertovan, mikä olisi sopiva määrä, siis sekä ammattitaitoisia että ammattitaidottomia, maahanmuuttajia.

"Presidentti Sauli Niinistö ja kansanedustaja Pekka Haavisto ovat tunnettuja vastaavaan maahanmuuttoon myötämielisesti suhtautuvina". Tiedätääkö kukaan numeroita? -- Tuure? Kuinka monta maahanmuuttajaa olisi pres Niinistön ja kansan.ed. Haaviston mielestä sopiva määrä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #9

Mitä muista numeroista, kun Perussuomalaisten kanta on nolla humanitääristä maahanmuuttajaa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #9

#9
Maahanmuuttokeskustelu Suomessa on idioottimaista.

Vihervasureiden mielestä kaikki pyrkijät olisi otettava, olipa rahaa taikka ei.
.................

Jälkimmäinen lause todistaa ensimmäisen lauseesi paikkansa pitävyyden.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #9

"Miksei kukaan kommentoi Ruotsin, Tanskan, Saksan maahanmuuttopilitiikan hyviä ja huonoj puolia. Muuten Saksa on juuri muuttamassa mamujen ottoa Kanadan mallin mukaisesksi. Olisiko syytä tutkia Kanadan malli?"

Minulla on hypoteesi tähän.

Meillä maahanmuuttovastaiset ovat keskittyneet sekavaan oppositioporukkaan nimeltään Perussuomalaiset ja he eivät sitten osaa muotoilla näin monimutkaista aihetta yksinkertaisesti ja esittämällä miten voisi ottaa mallia muualta.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Miksi pitää niitä elättää, jotka eivät ole pakolaisia, vaan elintason parantajia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mediassa eikä julisteessa ei muokata kuvaa 2×H'sta hukuttajina. Koita pysyä asiassa.
Sinulle ja muille jankuttajille on tämä jo monessa ketjussa selitetty.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Yksi monista otsikoista...

Helsingin Sanomat: Halla-aho rankaisisi pakolaisia merestä pelastavia kansalaisjärjestöjä – SPR pitää ehdotusta outona
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005059913.html

Otsikko antaa ymmärtää, että meripelastus olisi rangaistavaa tai kiellettävää. Ei se sinunkaan jankuttamalla muutu.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Mikä on sinun oikea selitys?

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Suora lainaus Jussin kysymyksestä:

"Aikooko komissio ryhtyä yhteistyössä EU-jäsenmaiden kanssa toimenpiteisiin, jotta kansalaisjärjestöjen laittomien maahanmuuttajien meripelastusoperaatiot sanktioitaisiin?"

Kerro Jani, oletko sinä todellakin sitä mieltä, että merihädässä olevien auttamisesta pitäisi rangaista? Erittäin "inhimillistä" sinulta.

Toinen kysymys: pitäisikö siis ennen pelastusta varmistaa, että kyse on "laillisista maahanmuuttajista"? Kerro muuten ihmeessä, miten tämä varmistus tehdään siellä merellä. Ja muuten, jos pelastettavien joukossa on sekä "laillisia" että "laittomia", pitäisikö siis ne "laittomat" jättää oman onnensa nojaan, samalla kun "lailliset" pelastetaan?

Kolmas kysymys: mietitkö asioita ollenkaan, ennen kuin väität jotain?

PS. Ensimmäinen kappaleesi on suoraan sanottuna naurettava eli taidat olla sitä mieltä, että koulujen pitäisi indoktrinoida oppilaat nykyisen PS:n linjan mukaisiksi.

Käyttäjän HeikkiHonkala kuva
Heikki Honkala

Tossa kuvan venees varmaan Myanmarin pikkulapsia ja naisia?
Montakohan on tullut?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Myanmarin kriisi on pitkäkestoinen, koska jo kymmenisen vuotta sitten sieltä tuli pakolaisia Suomeen. Heidän statuksestaan en ole varma, mutta heidän koulutuksensa alettiin Otanmäessä välittömästi joten veikkaisin kiintiöpakolaisuuta.

Myanmarissa on menossa etninen puhdistus jota toteuttavat hallituksen sotilaat raakalaismaisella tavalla. Onneksi Myanmarin naapurimaissa ei ole vallassa olevaa persupuoluetta niin että ainakin jotkut pääsevät turvaan. Hehän ovat humanitäärisiä maahanmuuttajia joita ei persujen mielestä tänne pitäisi päästää.

Petri Hämäläinen

Julisteessa esitetään valhe.

Perussuomalaiset eivät aiheuta siirtolaisten kuolemaa.

Perussuomalaisten politiikka ei myös aiheuta siirtolaisten kuolemaa.

Julisteen valheellinen väite tekee siitä poliittista vihapuhetta.

Opettajan tai rehtorin olisi pitänyt estää julsiteen julkaisu ja osoittaa kaikille oppilaille ettei viharikoksia sallita.

Jos julisteessa ei olisi ollut ”Kuoleen” -sanaa, se olisi ollut täysin asiallinen.

Samoin jos kyseisen sanan sijaan siinä olisi lukenut ”Kotiin” tai ”Otan vastuun ja jään pakolaisleirille” tai ”Palaan takaisin kotiin äidin luo koska en täytä pakolaisuuden vaatimuksia”.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kuva on syntynyt Perussuomalaisten jyrkän kielteisestä kannasta humanitääriseen maahanmuuttoon ja piste. Kaikki muut selitykset ovat epätoivoisia pyrkimyksiä viedä asia sivuraiteelle.

On Perussuomalaisen puolueen asia haluaako se pitää saman kannan myös jatkossa. Toivon sitä, koska silloin päästään vaaleissa mittaamaan suomalaisten inhimillisyyden taso.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Persujen maahanmuuttokriittisyys on kyllä kohdistunut elintasopakolaisiin, joista maahan saapuneista on valtaosa. Etupäässähän he ovat nuoria työkykyisiä miehiä, jotka ovat joko lähteneet käpykaartiin tai ovat jihadisteja, jotka pelkäävät kotimaassaan rangaistuksia hirmuteoistaan. Oikeista humanitaarisista syistä tänne on tullut aika mitätön joukko.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #8

Kiintiöpakolaiset ovat heitä, 750-1050 vuodessa. Sekin on joillekin liikaa.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen Vastaus kommenttiin #12

Se on ehkä niin, ettei kiintiöpakolaiset vaikuta tulevien määrään. Meillä otetaan kaikki turvallisesta Ruotsista tulevat kritiikittä vastaan. Siihen ei voida velvoittaa, hallituksen tahto menee järjen yli.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #12

Tuure, olet aivan oikeasaa. Sanoisin, että PS:n piirissä esiintyy "jonkin verran" ristiriitaisuutta eri viestien välillä.

Sen lisäksi ristiriitaisuutta on myös siinä, että monet lähtömaissa auttamisen puolesta puhujat haluavat samaan aikaan leikata kehitysavusta. Joskus ihmettelen heidän loogisuuttaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #8

"Maahanmuuttokriittisyys" siis kohdistuu sellaisiin ihmisiin, joita ei ole kuin kaiken maailman elintasoilaskivien likaisessa mielikuvituksessa.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Opettaja on varmasti yllyttänyt ja ollut aktiivinen. Missä se opettaja piileskelee. Tulkoon puolustamaan tekosiaan.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #57

Paljasta Esko meillekin tietolähteesi kun kerran aivan varma olet asiastasi?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nythän tuonne koululle on pitänyt palkata vartija, niin paljon pn tullut epäasiallista viestiä.

Nyt on Laura ja persut iloisia, tehtävä suoritettu.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ovat ne kyllä mestareita hankkimaan toimillaan yhteiskunnalle ylimääräisiä kuluja, samalla kun murisevat maahanmuuttajien aiheuttamista kustannuksista.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Taatusti ei oppilaiden julisteessa esiintyviltä henkilöiltä ei ole pyydetty lupaa heidän kuviensa käyttöön! Jos juliste olisi nähtävillä vain koulun aulassa, niin tässä ei ilmeisesti ole mitään rikollista mutta kuvat pantiin myös Instagrammiin, jolloin kyseessä on aivan selvä tekijänoikeusrikos. Huhtasaari voisi aivan hyvillä perusteilla haastaa koulun raastupaan! Koulun olisi syytä pitää asiassa hyvin matalaa profiilia.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Onkohan varaa, kun Huhtasaarikaan ei kerran kysynyt koululta lupaa levittää kuvaa sosiaalisessa mediassa asiayhteydestään irrotettuna.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kansanedustajista ja presidentistä saa ottaa kuvia julkisilla paikoilla ja käyttää niitä, vai luuletko että esim. niitä käyttävät lehdet pyytävät luvan jokaiseen julkaistuun kuvaan.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Missä laissa on näin sanottu? Kyse olikin internetissä julkaisemisesta.
Käynnissä on oikeusjuttu, jossa Janitskinia syytetään juuri tällaisesta tekijänoikeusrikkomuksesta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #37

Sama julkaiseeko netissä vai printatussa lehdessä, lehdillä on omat kuvaajat, joilla tai kustantajalla on tekijänoikeudet ko. lehdille ottamiinsa valokuviin. Esim. Huuskon viimeisimmässä blogissa: Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.) arkistokuvassa. Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent

Tekijänoikeusrikos (5620/R/12879/16)

18.3.2016 Kouvola

Janitskinin epäillään MV-lehti -nimisen verkkojulkaisun sisällöstä vastaavana ansiotarkoituksessa tekijänoikeuslain vastaisesti ja siten, että teko on ollut omiaan aiheuttamaan huomattavaa haittaa loukatun oikeudelle loukanneen Kaakon Viestintä Oy:n oikeutta kirjalliseen tai taiteelliseen teokseen kopioimalla MV-lehden internet-sivuille Kaakon Viestintä Oy:n kustantamassa Kouvolan Sanomien valokuvaajan ottamia valokuvia, joiden tekijänoikeudet ovat olleet Kaakon Viestintä Oy:llä.

https://mvlehti.net/2018/04/23/naista-epailyista-r...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #39

Huhtasaari on siis pahempi kuin mestarinsa. Halla-aho on maalittanut ainakin yhden toimittajan levittämällä MV-sivuston valeuutista, mutta Laurapa otti ja maalitti lapset. Luoja varjelkoon meitä moisilta opettajilta.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Tamperelainen koulu harjoitti törkeää oppilaiden puoluepoliittista manipulointia.
Se oli koko asian lähtökohta, joka poliittisista syistä tai yksinkertaisuudesta halutaan vain sivuuttaa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Lähtökohta oli Perussuomalaisten H-H-kaksikon ehdoton humanitäärisen maahanmuuton vastainen kanta. Ilman sitä ei olisi ollut kenelläkään mitään eväitä tehdä tuota paljon puhuttua kuvaa. Voisi nyt aikuiset ihmiset tosiasioiden edessä tuon myöntää.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Onko humanitäärisessä tai muussakaan maahanmuutossa mitään järkeä, sillä tulijoiden virta ei lopu, vaikka Suomi vastaanottaisi maailmalta 5000, 50 000, 5 000 000, tai 50 000 000 elintasomatkailijaa?
Eikö koulutuksen, terveydenhuollon, vanhustenhuollon leikkaukset riitä nykyisen maahanmuuton aiheuttamien kustannuksien kattamiseksi?
Miksi tietoisesti hankitaan kustannuksia lisää?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #20

Miksi aina kääntää puhe "matkailijoihin"? Pakolaisleirit ovat pullollaan kotinsa menettäneitä ilman omia toimeentulomahdollisuuksia olevia ihmisiä, jotka ovat paenneet sodan jaloista tai hallituksen hirmuteoilta kuten Myanmarissa.

Selvyyden vuoksi: Humanitääristä maahanmuuttoa saa demokratian nimissä vastustaa. Mutta politiikassa pitää myös kestää se miten ihmisiin tuollaiset mielipiteet vaikuttavat. Oppilaat kertoivat kuvassa oman näkemyksensä.

Huhtasaari potkaisi oman puolueensa kantaa nilkkaan kaivamalla vanhan kuvan ja nostamalla sen valtakunnan julkisuuteen. Nyt kaikille on selvää, että Perussuomalaiset ja hengenheimolaiset maailmalla eivät halua auttaa ketään pois maailman hirmuhallitsijoiden ulottuvilta. Kiitos Laura.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Kyllä siihen kuvaan olisi tarvittaessa löytynyt muita syitä. Kuten sinulla niin myös tekijöillä näyttää olevan äärimmäinen viha ko henkilöitä kohtaan.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #59

Ei vihaa henkilöitä vaan asiaa ja menettelytapoja kohtaan.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Hannu, suoraan sanottuna ainoa törkeä teko on se, että PS:n eräs kansanedustaja halusi käyttää tätä asiaa politikointiin. Ja itkuun ja valitteluun siitä, miten häntä ja hänen puoluettaan nyt kohdellaan niin väärin.

Olen kuitenkin iloinen puolestasi siinä mielessä, että sait syyn valittaa. Se on aina vapauttavaa.

Käyttäjän kjjokinen kuva
Kari Jokinen

Olisi hyvä, jos perussuomalaiset antaisivat koulun hoitaa omaa hommaansa. Ne opettajat kumminkin ovat ammattilaisia, tehtävänsä edellyttävän koulutuksen saaneita. Toivottavasti myös Laura Luhtasaari tämän joskus ymmärtää. Kenties sitten kun suorittaa oman opettajatutkintonsa.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Eli opettajat ovat kaikki jo ammattinsa ja koulutuksensa perusteella epäpoliittisia henkilöitä?

Ainakin mm. oma suomenopettaja oli avoimen vasemmistolainen eikä sitä mitenkään opetuksessaan pitänyt vakan alla. Siitä viisikymmentä vuotta taaksepäin opettajien poliittinen kanta oli yleensä äärikonservatiivinen. Mikä nyt olisi muuttunut?

Tietääkseni 700 OAJn jäsentä toimii aktiivisesti puoluepolitiikassa.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Tapani, tuskinpa yksikään opettaja on täysin ilman omia asenteita. Itse muistan ainakin erittäin kristillisen opettajan, joka antoi arvosanat suurin piirtein sen mukaan, miten paljon uskoi. Olin niin iloinen, kun hänen jälkeensä saimme opettjan, jolla oli paljon historiallisempi ja filosofisempi lähestymistapa opetukseen.

Poliittisesti suuntautuneita opettajia minulla ei muistaakseni ollut 70- ja 80-luvuilla, jolloin kävin peruskoulun ja lukion. Ihmettelen joskus lukuisia kertomuksia "vasemmistolaista opettajista, jotka tyrkyttivät omia mielipiteitään" näinä aikoina. Ovatkohan he kuitenkin jonkilainen fiktio?

Et varmasti kuitenkaan ole eri mieltä siitä, että tärkeintä on kaikkien oppilaiden mielipiteiden puolueeton käsittely? Eli mahdollisimman paljon toimintaa, joka noudattaa periaatetta "antaa kaikkien kukkien kukkia".

Erikoista tässä ja vastaavissa tapauksissa on mielestäni se, että monet koulua kritisoivat kuuluvat "maahanmuuttokriittisiin" ja haluaisivat koulujen puhuvan enemmän heidän kannastaan. Olisiko se sitten puolueetonta? Lähinnä minusta tuntuu, että heidän mielestään koulujen pitäisi propagoida heidän kantojensa puolesta...

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Ensin Markku Huusko kirjoittaa kunnon populistisen provon. Sitten nostetaan toimituksen valintoihin tämä saman mantran toistava teksti, jossa nyt ei esitetyn väitteen osalta ole mitään uutta.

US journalismia.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Olen kovin otettu siitä että sepustukseni yhteydessä mainitaan päätoimittajan nimi.

Kommentoija Tuomiselta meni sitten ohi viestinnällinen näkökulmani asiaan. Toki Huhtasaari mokasi, mutta se ei ollut avaukseni pääasia vaan perussuomalaisen viestinnän ilmeisen tahaton kompurointi.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

US harjoittaakin puoluepoliittista ajojahtia, ja päätoimittajan kanta on tullut selväksi lukuisia kertoja. Hänellä on agenda.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos yhteiskunta puolustautuu kun repressio meinaa iskeä ja iskee rakkikoirinensa kouluun/ koululaitokseen se ei ole mikään agenda vaan luonnollinen suomalaisen yhteiskunnan tärkeän ytimen puolustus #turpo.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen Vastaus kommenttiin #29

# 19 Kerropa Sini Lappalainen, jos toisella puolella kuvassa olisi ollut kuvattuna muslimeja, antaisitko koululle, opettajalle ja opetuslaitokselle yhtä vankkumattoman tuen vai olisitko nyt itse osa "repressiota"?

Missään nimessä kuva ei silloin ainakaan olisi totuudenvastainen vai kuinka? Ja se kohdistuisi toiseen poliittiseen aatteeseen, jonka jäljiltä kuitenkin ruumiita riittää ja lisää tulee joku päivä.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Eikö tämä asia ole ihan selvä? Kuoleeko ihmisiä humanitääristen kriisien seurauksena vai ei? Vastustavatko Halla-aho ja "kristitty" Huhtasaari humanitääristä maahanmuuttoa vai eivät? Julkaisiko Huhtasaari kannattajilleen itkupotkuraivarien säestämänä koululaisten työn, jossa tämä asia tuodaan esille, ja jossa oppilaiden nimet ja koulu tulevat julki vai ei? Ovatko Huhtasaaren sokeat palvojat lähetelleet törkyviestejä ja uhkauksia p.o. koululle vai eivät? (En näe mitään syytä epäillä rehtorin sanaa tässä asiassa. Ainakin se on paljon uskottavampi kuin Huhtasaaren julkaisema "nuorelta tullut sähköposti".)

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Tampereen kaupunki on luovuttanut/ siirtänyt oikeutensa kuvaan nimet mukana Instagramille (= vapaasti jaettavissa) jo 1.2.2018.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #75
Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #76

Näin käsitin toisen blogin kommenteista. Mutta tämä on toisen käden tietoa, saatan siis olla väärässä.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen Vastaus kommenttiin #80

Panu Saarela, olet ensimmäinen jonka olen nähnyt esittävän tämän väitteen. On aika perustavaa laatua oleva, joten esitä nyt näyttö sitten.

Olet tässä asiassa ollut myös Huuskon puheenvuorossa äänessä erittäin aggressiivisesti, muiden "ymmärrystä" suorastaan pilkaten niin nähdään nyt onko puheissasi ja väitteissä mitään perää ja perustaa.

Sini Lappalaisen vastausta edelleen odotellessa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #81

Johan Saarela vastasi. Onko meillä evidenssiä kumpaakaan suuntaan?

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #81

Kuten Sini Lappalainen totesi, vastasin jo. Jos muistikuvani tai lukemani on väärin, en epäröi sitä myöntää - toisin kuin moni persuhenkinen "maahanmuuttokriitikko".

Huhtasaaren teon törkeys ei ole kiinni tästä asiasta. Hän julkaisi luvatta lasten nimet ja teoksen (ne eivät olleet "vapaasti julkaistavissa", kuten edellä väärin väitetään), maalitti lapset ja otti heidät politiikkansa pelinappuloiksi.

Sinä voisit todistaa väitteesi aggressiivisuudestani ja muiden ymmärryksen pilkkaamisesta. Se, että totesin yhden Huhtasaaren fanin valehtelevan, ei ole aggressiivisuutta vaan tosiasia, jonka sinäkin voit blogista nähdä.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen Vastaus kommenttiin #85

Panu Saarela
2.10.2018 21:27 Vastaus kommenttiin #367
Laitat tekstistäni lainauksen, mutta et vastaa kertaakaan tekstini sisältämään ajatukseen, argumenttiin. Yksikään ei edes sivua niitä. Ei vähääkään.

Muka-vastauksilla luulet vaikuttavasi älykkäältä kirjoittajalta.

Säälittävä trolli.

-----

Tuossa nyt yksi esimerkki. Enemmänkin löytyy, kun tuo löytyi hetkessä. Normiperusteesi näkemyksillesi vaikuttaa olevan ad hominem, joka lentää heti kehään, jos joku on eri mieltä ja vastaa enemmän kuin kaksi kertaa. Kun olet lukenut mies, ymmärrät varmaan enempää sormella osoittamatta, mitä se tarkoittaa.

Huomasin muuten, että kuljette täällä näköjään pareittain Sini Lappalaisen kanssa kehumassa toinen toistenne kommentteja. Sangen hupaisaa.

Sini Lappalainen, en odottanut sinulta vastausta Panu Saarelalle esittämääni kysymykseen (jonka vastaus osoitti, että hän pyörii täällä "mutu/uskoin ymmärtäneeni lukemani-tiedon" varassa, mutta on silti ainoa keskustelija, joka ymmärtää mistään mitään), vaan esitin sinulle ihan oman kysymyksen. Mutta hyvä, että autoit häntä. Toveriapu menee tarpeeseen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #86

Minähän vain kerroin että Panu Saarela jo vastasi esittämääni kysymykseen. Sinä voit sitten esittää sivuhuomautuksia sydämesi kyllydestä. Kyllä tänne mahtuu sekä sinä että minä että Saarelan Panu.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen Vastaus kommenttiin #89

Kokeillaan nyt vielä yhden kerran...

# 19 Kerropa Sini Lappalainen, jos toisella puolella kuvassa olisi ollut kuvattuna muslimeja, antaisitko koululle, opettajalle ja opetuslaitokselle yhtä vankkumattoman tuen vai olisitko nyt itse osa "repressiota"?

Missään nimessä kuva ei silloin ainakaan olisi totuudenvastainen vai kuinka? Ja se kohdistuisi toiseen poliittiseen aatteeseen, jonka jäljiltä kuitenkin ruumiita riittää ja lisää tulee joka päivä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #93

Mitä ihmettä kysyt minulta ja miksi? Minua kiinnosti tämä kysymys siitä oliko kuva julkaistu instagrammissa vai ei. Sain Saarelalta vastausken ja sinulta outoja syytöksiä. Ja nyt kysyt ihan käsiitämättömiä.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #86

Oletko eri mieltä tekstin kanssa, jota minulta siteerasit?

Tekstin merkityshän avautuu vain kontekstissaan. Vastasiko kirjoittaja siis esittämiini ajatuksiin ja argumentteihin? Jos vastaat myöntävästi, niin ole hyvä ja avaa minullekin.

Muussa tapauksessa, enkö saisi sanoa ääneen, jos ja kun vastapuoli ei vastaa argumentteihin?

Et ilmeisesti ymmärrä käsitteen ad hominem merkitystä. Minä en perustele näkemyksiäni tai oikeassa olemistani tai vastapuolen väärässä olemista hänen ominaisuuksillaan. Perustelen ne sillä, että minä esitän argumentteja, joihin hän ei pysty tai halua vastata.

Siltä pohjalta päättelen, millaisesta keskustelijasta on kyse. Merkityksetöntä ei ollut myöskään se, että vastapuoli tietoisesti valehteli - sitähän sinäkään et ainakaan ääneen kiistänyt.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen Vastaus kommenttiin #92

Huomaatko ollenkaan tätä itseään toistavaa tapaasi keskustella/ väitellä?

Toinen osapuoli ei ymmärrä, on valehtelija, trolli?

Voisiko olla niin, että ao. asiaan voi olla useampi kuin yksi "oikea" vastaus? Keskustelijan lähtö- ja tulokulma luovat mielipide-eroja ja saavat keskustelua aikaan ja ruokkivat sitä.

Ymmärrän, oikein hyvin käyttämäni termin. Sinunkin kannattaisi miettiä, olisiko tarpeen (uudelleen) opetella sen sisältö.

Sapienti sat.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #95

"Toinen osapuoli ei ymmärrä, on valehtelija, trolli?"

Osoitatko jonkun käyttämäni ilmaisun vääräksi? Esimerkiksi voimakkain ilmaisu "valehtelija" on vahvasti dokumentoituna ko. blogissa, mitä et ole kiistänyt.

"Voisiko olla niin, että ao. asiaan voi olla useampi kuin yksi "oikea" vastaus?"

Voisi. En kuitenkaan moittinut vastauksia vääriksi, vaan että ne eivät liittyneet minun tekstiini. Ymmärrätkö eron?

Esitit edellä virheellisen väitteen sanoessasi, että oppilaiden kuva oli "vapaasti julkaistavissa"oltuaan instassa. Huomasitko, että minä en sen seurauksena ruvennut riekkumaan, kuinka tämä osoittaa sinun toimivan mutu-pohjalla ja olevan epäluotettava.

Kellä se ad hominem on herkässä?

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #86

Kun moitit minua ad hominem -virheestä, niin ajattelitko ollenkaan omaa tekstiäsi?

"jonka (Panu Saarelan) vastaus osoitti, että hän pyörii täällä "mutu/uskoin ymmärtäneeni lukemani-tiedon" varassa, mutta on silti ainoa keskustelija, joka ymmärtää mistään mitään"

Myönsin, että yksi kertomani asia saattaa petustua virheelliseen lähteeseen tai muistikuvaan. Vedät siitä aika pitkälle meneviä johtopäätöksiä ja syttöksiä.

Missä olen esittänyt virheellistä tietoa tai olevani ainoa keskustelija, joka ymmärtää mistään mitään?

Ethän vain syyllisty ad hominemiin? No, ainakin yhtä paljon kuin minä, jota siitä syytät.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen Vastaus kommenttiin #96

Hienoa, että panostit vastauksiisi Panu (toivottavasti, et loukkaannu, jos kutsun etunimellä).

On hienoa huomata, että olet valmis myöntämään virheesi ja kehittämään itseäsi keskustelijana.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #98

Tapani, sinun en huomannut myöntävän virhettäsi, mutta olet epäilemättä kehityskelpoinen keskustelija.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Pohjoisen perukoilla on tietämistä jos aletaan elättämään humanitaarisista syistä yhtä, niin samalla rahalla elätettäisiin heidän lähtömaassaan vähintää kymmeniä.
Asioita pitäisi katsella laajemmin ennen Huhtasaaren tyrmäystä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ei ole mitään lähtö- eikä tulomaata jos vallanpitäjien kannalta väärät ihmiset tapetaan sinne sen vuoksi että kukaan he halua ottaa vastaan pakenijoita. Silloin he eivät olisi kenenkään elätettäviä, mutta inhimillisyydessä menettely tuskin täyttäisi muiden kuin kovan linjan Perussuomalaisten ihmiskäsityksen.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Kintuista tuli mieleen että:"pani kuulat ne bolsujen kintuissa klunk klumk klunk" laulujen sanoin ja kevennyksenä

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Odinin sotilaiden kintuista tuskin kuuluu muuta kuin perussuomalaisten tiukujen kilinää. Jos vaimo tai joku tyttö on sattunut olemaan kiltti. Tai on terveet ranteet.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Humanitaarinen suojelu poistui ulkomaalaislaista vuonna 2016.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ovathan Perussuomalaiset sitten jotakin saaneet aikaan hallituksessa, koska silloin puolue oli vielä koossa ja hallituspuolue. Toisaalta auttamistakaan ei ole ihmisarvoon kuuluvana toimintana kielletty. Ainakaan vielä.

Käyttäjän HeikkiHonkala kuva
Heikki Honkala

Onko kuvassa Myanmarin pakolaisia,hädänalaisia.
Mielestäni afrikkalaisia,jotka kohta merihädässä
Mutta olivat varmasti tietoisia,et kohta pelastetaan.
Miksi nyt vedätte Myanmarin tähän.Tai ennenhän veditte
Syyrian,vaikka suurin osa tuli Irakista,ja Afganistanista.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Myanmarissa kriisi on jatkunut pitkään ja teot etnisessä puhdistuksessa ovat erityisen raakoja. Jemen on myös sekasorrossa, sinne hyökkäävät ainakin saudit. Kriisipesäkkeitä riittää muuallakin kuin Euroopan naapurivaltioissa.

Välimeri on ollut eniten julkisuudessa, koska siellä on uhreja tullut paljon. Meriteitä on muuallakin, esimerkiksi Turkista Kreikkaan tulee veneillä aasialaisia pakolaisia.

Myös Vietnamin venepakolaisista puhuttiin aikanaan ja heitä otettiin Suomeenkin. Olen tuntenutkin heitä, koska olin samassa työpaikassa pitkään kahden sen tien kulkeneen henkilön kanssa.

Käyttäjän HeikkiHonkala kuva
Heikki Honkala

Myanmaris ongelmia,kun musulmaani rohinguat teki iskuja budhalaisia vastaan.
Nää sit hermostu.Eikös päällikkö ole saanu nopelin rauhanpalkinnon.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #64

Heikki, tämä oli varmaan vitsi?

Eli yhden kansan murhaaminen on mielestäsi täysin oikeutettua, jos joku siihen kansaan kuuluvista on tehnyt jotain pahaa?

Sehän on sama kuin sanoisi, että jos joku sinun kotikaupungissasi tappaisi jonkun, sinutkin voitaisiin laittaa vankilaan.

En suoraan sanottuna ymmärrä sinun tapaisiasi. Inhimillisyys on kaukana sinusta.

Käyttäjän HeikkiHonkala kuva
Heikki Honkala Vastaus kommenttiin #71

Murhattiinko tää kansa,eikös nää pakosalla ole thaimaas ja bangladesis?
Nää musulmaanit itse aloitti,eikä yksikös joku,vaan jotkut,en ymmärrä,puhut kansan murhaajista ja joku yksi tappanu.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #78

Heikki, kerro miten "musulmaanit" aloittivat kaiken? En usko sinun tuntevan tilannetta ollenkaan. Mitä mieltä muuten olet kareneista ja heidän tilanteestaan?

Suoraan sanottuna, lopeta hyvän sään aikaan ennen kuin häpäiset itsesi täysin!

PS. Varmaan olit sitä mieltä, että Espanjan valtion olisi pitänyt polttaa Baskinmaan kaupungit ja tappaa tai vähintään karkoittaa kaikki baskit ETAn takia?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Aihetta koskevassa kolmannessa blogissaan Huhtasaari kysyy heti otsikossa "Miksi?" Hän ei selvästi vieläkään ymmärrä, mitä tuli tehdyksi tai sitten hän on täysin tunteeton kylmiö.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Jaa, minä luulin että kopiotyttö kysyi sitä itseltään. Miksi minä olin niin ääliö että menin moisen tempun tekemään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Perussuomalaiset möyhääjät alkavat olla jo vaaraksi koulurauhalle.

Heidän takiaan kouluun pitää jo palkata vartijoita.

Persujen mielestä turvapaikanhakijat aiheuttavat vaaraa, voi olla, mutta lapset kärsivät eniten juuri Huhtasaaren tapaisten ihmisten toimista.

Äänestä persuja, niin saat ''turvallisen'' kouluympäristön :)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Mutta miten ihmeessä nuorisomme voidaan suojella Perussuomalaisten viestinnältä niin etteivät he saa puolueen kannalta kielteisiä vaikutteita?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei nuorisoa tarvitse suojella persujen viestinnältä, se on niin ala-arvoista, että se lähinnä huvittaa ja meillä on viisas nuoriso, joka kyllä ymmärtää mistä on kyse.

Nuorisoa voi pyytää vaikka lukemaan muutama Huhtasaaren blogi, niin kummasti ajatukset kirkastuvat :)

Yleensäkin kaikkien persujen blogit täälläkin ovat hyvää oppimateriaalia, niistä saa sen oikean kuvan persujen ajattelumallista.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #43

Nuoriso on kyllä viisasta, kuten kuvajupakka osoittaa. Mutta alkusyynä oli persujen viestintä, jonka synnyttämät ajatukset olisi mm. Huhtasaaren mielestä pitänyt sensuroida. Siis opettajien pitäisi toimia persujen etäispäätteenä kouluissa niin ettei heidän kannaltaan mitään negatiivista pääsisi julkisuuteen. Korni juttu kaiken kaikkiaan.

Ihan mukavaa että persujen sananselittäjät ovat saaneet puuhaa kun johto on pakolaisasiassa ollut ristiaallokossa. Mutta nyt kauppaan, siellä on yksi venäläissyntyinen kiva myyjä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #44

Niinpä. Kyllä nuorisossa on toivoa, mutta samaa ei voi sanoa tästä 20-prosenttisesta maisterista eikä hänen mestaristaan

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #65

Mestari ja Kuningatar. Isoilla kirjaimilla.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Hienoa viestintää ja aivan oikein, ettei pidä säästää tuossa yhteydessä.

Minkä takia sitten Halla-aho on kysynyt jotain näin tyhmää:

"Aikooko komissio ryhtyä yhteistyössä EU-jäsenmaiden kanssa toimenpiteisiin, jotta kansalaisjärjestöjen laittomien maahanmuuttajien meripelastusoperaatiot sanktioitaisiin?"

Kai voit edes myöntää sen, että tämä kysymys oli idioottimainen?

Tommi O. Pälve

Ei ole idioottimainen. Perustelut löytyy juuri tuosta twiitistä.
Laajemmin ongelma on se, että kun on noita pelastusaluksia, se houkuttelee lähtemään merelle merikelvottomilla paateilla, koska lähtijöillä on oletus, että puolivälissä matkaa pelastetaan. Tämä on juuri se resepti jolla maksimoidaan hukkumiset.
Minun ja Halla-ahon toiveena on, että mahdollisimman harva hukkuu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #87

Luuletko todellakin että lähtijöille kerrotaan silloin kun merikelvottomia aluksia ylikuormitetaankin että ei hätää, puolivälissä matkaa pelastetaan? Oletuksena sekin että edes puoliväliin saakka selviää.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #87

Lainaan tässä joitakin kysymyksiä aiemmasta kommentistani, johon en saanut mitään vastausta Janilta. Ehkä sinä voisit vastata niihin?

"Suora lainaus Jussin kysymyksestä:

"Aikooko komissio ryhtyä yhteistyössä EU-jäsenmaiden kanssa toimenpiteisiin, jotta kansalaisjärjestöjen laittomien maahanmuuttajien meripelastusoperaatiot sanktioitaisiin?"

Kerro Jani, oletko sinä todellakin sitä mieltä, että merihädässä olevien auttamisesta pitäisi rangaista? Erittäin "inhimillistä" sinulta.

Toinen kysymys: pitäisikö siis ennen pelastusta varmistaa, että kyse on "laillisista maahanmuuttajista"? Kerro muuten ihmeessä, miten tämä varmistus tehdään siellä merellä. Ja muuten, jos pelastettavien joukossa on sekä "laillisia" että "laittomia", pitäisikö siis ne "laittomat" jättää oman onnensa nojaan, samalla kun "lailliset" pelastetaan?"

Samalla voisit kertoa, minkä takia sekä sinä että Jussi lähdette siitä, että veneissä olevat ovat "laittomia maahanmuuttajia". Eikö henkilö muutu sellaiseksi oikeastaan vasta, kun hän on tullut maahan?

Selitä taas minulle, minkä takia Jussin kysymys ei ollut idioottimainen?

PS. Noita merikelvottomia paatteja on ollut siellä iät ja ajat eli älkää edes yrittäkö pistää sitä heidän syyksi, jotka pyrkivät pelastamaan edes joitakin henkiä.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Humanitäärinen maahanmuutto tarkoittaa lähinnä sitä, että kaikki meille tulleet elätetään. Hyvä tietää, että se on S. Niinistön ja P. Haaviston tavoite.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

"Humanitäärinen maahanmuutto tarkoittaa lähinnä sitä, että kaikki meille tulleet elätetään."

Tuo on kyllä täysin oma tulkintasi jolla yrität pönkitä omaa näkökantaasi. Kaiken lisäksi halvennat sanomallasi sitä työtä jota viranomaisemme tekevät koko ajan palauttaen sellaisia henkilöitä jotka eivät täytä turvapaikanhakijan kriteereitä. Varmaan virheitä sattuu suuntaan ja toiseen, mutta mikä tässä maailmassa olisi sataprosenttisen täydellistä.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Esko, olet väärässä. Ota selvää asioista.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Herra puhuu soopaa. Meillä elätetään niitä, jotka haluavat parempaa elintasoa. Sitä vastustetaan.
Meidän pitää auttaa katastrofeissa, enkä usko, että perussuomalaiset sitä vastustavat.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

"Meidän pitää auttaa katastrofeissa, enkä usko, että perussuomalaiset sitä vastustavat."

Perussuomalaisten johto on yksiselitteisesti ilmoittanut vastustavansa humanitääristä maahanmuuttoa, johon nimenomaan tulee tarvetta erilaisten katastrofien yhteydessä. Eikö kenttäväki marssi samaan tahtiin johdon mukana?

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Esko, älä väitä muiden puhuvan soopaa ennen kuin pystyt osoittamaan sen olevan soopaa.

Jos haluat jonkun uskovan sinua, sinun pitäisi todistaa seuraava väittämäsi: "Meillä elätetään niitä, jotka haluavat parempaa elintasoa."

Jollet siihen pysty, olet itse siinä soopa-kategoriassa.

Etkö yksinkertaisesti ymmärrä, että sinunkin pitäisi pystyä perustelemaan väitteesi? Toivon mukaan et vain toista jonkun toisen väittämiä, sillä se antaisi sinusta valitettavasti tyhmän kuvan. Tai ainakin kuvan henkilöstä, jolla ei ole omia ajatuksia.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kiitos Hilkka. Joskus löytyy paljonkin jauhettuun asiaan vielä rakonen vähän toisenlaiselle näkökulmalle.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kuvattomat kommentit poistettu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset