Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Mustajärvi hakee viidettä kautta kansanedustajana

Savukoskelainen Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi ilmoitti Työmiehen lauantai-tapahtumassa hakevansa seuraavalle kaudelle kansanedustajana. Asiallisena tunnetulla kaikenlaisten skandaalien ulkopuolella pysyneellä Mustajärvellä on oma vakiintunut kannatuksensa Lapissa. Nähtäväksi jää mihin se seuraavissa vaaleissa riittää.

Vaalistrategioida luodaan kulisseissa ja osin julkisestikin jo täyttä päätä, Lapissakin. Kokoomus ja Kristilliset ilmoittivat teknisestä vaaliliitosta, johon ne haluaisivat vielä ainakin yhden puolueen vahvistukseksi. Lapin Kansan uutisen mukaan kaksi tai kolme muuta puoluetta on vielä neuvotteluissa mukana.

Kokoomus menetti viime vaaleissa ainoan paikkansa, ja on nyt keräämässä varsinaista muukalaislegioonaa turvaamaan käytännössä Heikki Autton paluun eduskuntaan. Jos riittävä porukka tulee vaaliliittoon mukaan, haaveillaan kokoomuksessa kahdesta paikasta, millä tavoitellaan lähinnä Vasemmistoliiton tai SDP:n edustajan pudottamista.

Perussuomalaisten Hanna Mäntylä tuli viime kerralla valituksi, mutta nyt  kun hän ei ole varmaankaan mukana on puolueen vaalikannatus täysi arvoitus. Sinisetkin syövät kannatusta. Saattaakin olla, että juuri Perussuomalaiset ja/tai Siniset ovat menossa Kokoomuksen ja Kristillisten vaalilittoon apupuolueiksi.

Keskustan mielenrauhaa häiritsee lähinnä vain Paavo Väyrynen. Hänen ratkaisuistaan riippuu pitkälti se millaisin tavoittein puolue vaaleihin pystyy lähtemään. Todennäköinen ei ole se vaihtoehto että Väyrynen nähtäisiin Kokoomuksen keräämässä koalitiossa. Politiikassa ei kuitenkaan kannata olla etukäteen varma mistään, koska niin Kokoomuksella puolueena kuin Väyrysellä henkilönä on jonkinlainen hätätilanne päällä.

https://www.lapinkansa.fi/lappi/markus-mustajarvi-asettuu-ehdolle-eduskuntavaaleihin-tyopanokselleni-on-viela-kysyntaa-201160732/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Kyllä Rytkösen Veikko oli oikea kommari.

Veikko teki Eduskunnan saunan lauteille rytköset.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Herrojen kanssa marjaan menosta on joillekin tullut huonoja kokemuksia. Jos PeSu tekee Lapissa teknisen vaaliliiton Kokoomuksen kanssa, se ei hyvältä kuulosta. Sensijaan Siniset ovat passelia väkeä sinne, eihän siitä puutu kuin ruiskaunokki, niin ovat ihan sama asia.

Hauskasti vähän huolimattomasti lukien syntyi ensin sellainen käsitys, että Kokoomus ja Vasemmistoliitto olisivat tekemässä Lapissa vaaliliittoa. Sitä tuskin kukaan äänestäisi, vaikka Mustajärvi varmaan on äänestäjilleen sopiva ehdokas ollutkin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Olen sen verran tökerö kirjoittaja että tekstini kannattaa lukea tarkasti:) Pekka Iiskonmäkikin näki minun kirjoituksessani kehuneen Veikko Itkosta ja tuli komppaamaan. Enpä äkkiseltään muista milloin olisin viimeksi noin pahasti tyrinyt.

Pekka Iiskonmaki

#4
Älä Tuure leikistä suutu.

Minä komppasin erästä rehtiä kotikommunistia kannustukseksi plogillesi.

Se on saanut nyt ansaittua huomiota.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #8

Legendat elävät vaikka aika olisi jo jättänytkin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Montako järjetöä tuohon liittoon kuuluu? Kyllä SKDL olisi ollut paremppi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #12

Parempi jos SKP olisi vielä mukana? Enpä usko.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pitäähän eduskunnassa yksi oikea kommunistikin olla.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Heh, laimeaksi on kommunismi mennyt, jos Mustajärvi täyttää tunnusmerkit. Minusta hän on pitkäaikainen, osaava valiokuntaedustaja ja siinä mielessä paremmin työhönsä asennoituva kansanedustaja kuin useimmat someriekkujat jotka tuhlaavat energiaansa julkisuuden hakemiseen. Puolueesta riippumatta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mustajärvi on ilmeisesti Tennilän äänien perijä...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #6

Hän oli kyllä eduskunnassa jo samaan aikaan kuin Tennilä, joten perintöäänien varassa hän ei siellä ole.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

No jos jos Tuure on kommunisti, se ei haittaa minua pätkääkään. Vaan on tosi piristävää lukea Lapin miehen blogia ilmiselvällä pitkän elämän näkemyksellä ja kokemuksella valtakunnan asioihin. Tennilä oli aikoinaan kuultu valtakunnan perusuutisissa mutta nykyisin ei pienten puolueiden väestä kirjoiteta juuri mitään. Kaappasivat lehdistön ja sipilöivät tv-uutisetkin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kommunistiksi en itseäni miellä muuten kuin "lempinimenä". En ole myöskään järjestöaktiivi, vaan lähinnä ihmisarvoa ja -oikeuksia sekä elämässä ahtaalla olevia ihmisiä puolustava ukkeli.

Työllisyyspolitiikkaa myös äimistelen, koska työttömiä kohdellaan kuin joukkona laitosnuoria. Useimmat heistä kuitenkin ikäihmisiä, ainakin täällä Lapissa, eivätkä he ole ennenkään pelänneet työtä niin miksi sitten nyt.

Ehkä edellämainitut asia ovat johtaneet siihen että vielä ikämiehenä minut valittiin kunnan hyvinvointilautakuntaan ja sittemmin myös vammaisneuvostoon. Siellä niistä arjen apua ja hoivaa tarvitsevien, kuten myös koulutoimen asioista päätetään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset