Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Syntyperä ja törkyposti

Kun riihimäkeläisen lasinpuhaltajan jälkeläinen Ola Toivonen teki  Ruotsille maalin Saksa-ottelussa, hän oli juhlittu sankari. Kukaan länsinaapurissa ei nähnyt tarpeelliseksi mainita hänen suomalaisia sukujuuriaan. Sinikeltainen asu riitti hyväksymään hänet joukkueeseen.

Kun assyyrialaista syntyperää oleva Jimmy Durmaz aiheutti taklauksellaan vapaapotkun jonka seurauksena Saksa sai voittomaalin, alkoi sosiaalinen media täyttyä törkypostista.  Rasistista haukkumista, jopa tappouhkauksia. Aivan kuin hän olisi tahallaan halunnut Ruotsin häviävän.

Mitä riikinruotsalaiset sitten kentällä tekivät? Itkivät tuomarille  ja valittivat videotuomareiden puuttumattomuudesta peliin heidän hyväkseen. Saavutus sekin. Heikoilla on omat huvinsa. Onneksi joukkuetoverit ymmärtävät olla Durmazin tukena. Ainakin julkisesti.

 

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/XwAWEm/durmaz-hotas--efter-missen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

''Mitä riikinruotsalaiset sitten kentällä tekivät? Itkivät tuomarille kentällä ja valittivat videotuomareiden puuttumattomuudesta peliin heidän hyväkseen.''

Vasemmistolaisuudessa on tuota samaa. Itketään ja ruikutetaan, kun ei emmeet riitä parempaan itsellä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jalkapalloseurojen omistajakapitalistit keräävät kyllä mielellään jalkapallon pelaamisella tulleet miljoonat itselleen. Joutuvat tosin maksamaan parhaille pelaajille kovaa liksaa saadakseen pitää heidät, mikä varmasti harmittaa. Ihmiskauppa kuitenkin toimii ja miljoonilla pelaajien seurat vaihtuvat.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Sillä nyt ei ole mitään tekemistä alkuperän kanssa, että hän sai vihapostia, vaikka jossain viesteissä olisikin ollut rasistinen sävy. Onpa pelaajia joskus mokien jälkeen tapettukin.

Liverpoolin maalivahti joutui someraivon uhriksi – törkyviestien joukossa myös uhkauksia: ”Murhaan tyttöystäväsi”

https://www.is.fi/mestarienliiga/art-2000005697146...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ruotsalaisen maalivahdin kimppuun ei käydä. Hän se kuitenkin tapahtumaketjun viimeinen ruotsalaislenkki on.

Juha Hämäläinen

Niin jokin syypää täytyy aina löytää. Yksi hyvä vaihtoehto on aina syntyperä, joka erottuu jo ulkonäössä.

No, potkupallosta oli nyt vaan kyse onneksi eikä mistään vakavasta asiasta.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jalkapallon tärkeys näyttää olevan suhteessa kansallistunteen vahvuuteen, sekä siihen kuinka suosittua se missäkin maassa on. Meillä suomalaisilla ei jalkapallon kohdalla suurta kansallista rasitetta ole.

En itsekään seuraa aktiivisesti, mutta muutamista peleistä olen puoliaikoja katsellut. Belgia näytti vahvalta ja Venäjä oli parempi kuin ennakkoon uskoin. Läheskään kaikkien maiden esityksiä en ole nähnyt.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Tosi on, että syypää on helpompi löytää "noista", kuin "meistä". Oli varmasti kova paikka ruotsalaisille jalkapallofaneille, kun pisteet lähtivät saksalaisille aivan viime sekunneilla.

Ja kyllä tuolla kisoissa pelataan jalkapalloa, Suomessa sen sijaan potkupalloa. Islanti pentele vielä meni ja vei suomalaisten potkupalloilijoiden selityksiltä pohjan...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

"Jalkapallo on helppo nakki.ensin 22 pelaajaa juoksee pallon perässä 82 min sitten enää 21 tekee samaa seuraavat 13 min.Lopuksi Saksa voittaa."

Sanoi Gary Lineker,ei ensimmäistäkään punaista tai keltaista korttia koko uran aikana

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Muuten, tämä Jimmy Durmaz on syntynyt Örebrossa, joten eiköhän häntä tulisi pitää ruotsalaisena.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Jimmy_Durmaz

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Niin pitäisi. Ja fiksut ihmiset pitävätkin, mutta eivät kaikki kuten herjaviestit osoittavat. Onhan meilläkin 500 vuotta täällä asunut etninen ryhmä joita jotkut syrjivät vielä kymmenien täällä syntyneiden sukupolvien jälkeenkin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset