Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Vanha suola taitaa janottaa

Kesäkuhertelua vai vakavaa pohdintaa. Sitä voi miettiä Jussi Niinistön puheista Sinisten ja Perussuomalaisten saattamisesta taas yhteen. Tosin melko paljon aikaa hän arvioi kuluvan ennenkuin se on käytännössä mahdollista.

Peruspomo Jussi Halla-aho toivotti oitis Niinistön paluumuuttajana tervetulleeksi, kertoen samalla että kellään muulla ryhmästä lähteneellä ei ole takaisin tulemista. Onko taustalla menossa tunnustelut Niinistön mahdollisesta ehdokkuudesta tulevissa eduskuntavaaleissa Perussuomalaisten riveissä?

Mikäli Niinistö aikoo poliittista uraansa jatkaa, niin Sinisten joukoissa eduskuntapaikan uusiminen on enemmän kuin epävarmaa. Perussuomalaisissa mahdollisuudet olisivat  ennakkoon ajatellen hieman paremmat. Kansan käsi voi olla vaaleissa hyvinkin kärttyisä kummallekin osapuolelle tällaisessa tilanteessa, joten vetoja ei kannata alkaa lyömään suuntaan eikä toiseen.

Jussi&Jussi olisi kieltämättä kova kaksikko Perussuomalaisissa. Niinistö on huseerannut puolustusministerinä veronmaksajien rahoilla armeijan aseasioissa ja Halla-aho on taskuaseharrastaja, varmaankin omalla kustannuksellaan. 

Heti kun soteäänestykset on käyty ja ehdokasasettelu vauhdittuu kunnolla, olemme paljon viisaampia sen suhteen että millainen "elonleikkuu" Sinisten ryhmässä tapahtuu, vai tuleeko sitä ollenkaan. Merkille pantavaa on, että Halla-aho ei kelpuuttaisi  työministeri Jari Lindströmiä takaisin joukkoihinsa. Siihen on varmasti omat tietyt syynsä.

https://demokraatti.fi/perussuomalaisten-ryhmapuheenjohtaja-jussi-niinisto-ikavoi-meidan-puolueeseen/

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Jussi Niinistön koti on Kokoomuksessa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Samanlaisia mielipiteitä olen nähnyt ennenkin. Kuitenkin Niinistö näkee tarpeelliseksi puhua Sin ja PS yhdistymisestä. Tietysti jos ajattelee jättää molemmat, voi heittää polttoainetta vielä kuumana käyviin joukkoihin niin että ne hajoavat vielä entisestään. Näyttää onnistuvankin, vaikka ei olisi tarkoituskaan kuten Pollarin blogista tuossa alempana käy ilmi.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Jussit tulossa. Siis Juhannusjuhlat. Olisi aika erikoista, jos Niinistön Jussi liittyisi sivarin johtamaan puolueeseen? Isänmaallisuus edellyttää halua ja valmiutta taistella kotikontujen puolesta. Sitä valmiutta Halla-ahon Jussilla ei ole, vaikka onkin fantasioinut vähemmistöön kuuluvan lopullista ratkaisua aseen avulla.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Niinistön paluun suurin este on hallituskelpoisuus. Muut puolueet ovat jo ennalta ilmoittaneet, ettei yhteistyö ole mahdollista, joten Niinistö jäisi oppositioon ruikuttamaan vaikka pääsisikin läpi Persuista. Hillotolpat on jo jaettu.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jos Perussuomalaiset kutistuvat vaaleissa kovin pieneksi ja Niinistö pääsisi läpi, hän saattaisi saada paikan puolueen ainoana ministerinä sillä perusteella että hän on jo kuuliaisuutensa näyttänyt.

Tämä kaikki on tietysti täyttä spekulaatiota ja esittämäsi näkökulma on todennäköisempi vaihtoehto.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Minusta J. Niinistö on sinisten uskottavin ministeri, koska yrittää pitää huolta puolustuksesta niin aseiden kuin länsisuhteidenkin kautta. Siksi kait J. Halla-aho kelpuuttaisi hänet ehdoitta paluumuuttajaksi. Kyseisessä sanailussa on tietysti kyse molemminpuolisesta äänten kalastelusta.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #9

On hänelläkin ollut heikot hetkensä. Hätäily tiedottamisessa kaksoiskansalaisten syrjinnästä armeijassa tuotti vähän nolon tuloksen. Toinen asia oli sotaharjoituskutsun esittäminen toisille valtioille ennen kuin oli sopinut asiasta hallituksessa tai presidentin kanssa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #12

Totta puhut, näin on ollut. Mutta jos häntä vertaa sinisten muihin ministereihin, näkisin hänellä olevan kuitenkin selvästi selkeämpi kuva ja tahto ministerin tontistaan. Soini puhuu ulkoasiainministerinä ympäripyöreitä ja profiloituu pelkästään joistain aborttiasioista. Sampo Terho yrittää esittää ministerinä ja puheenjohtajana jämäkkää, kun hallituskumppanit vetävät sinisiä kölin ali toistuvasti. Seuraavana päivänä suhteet ovat kuulemma taas ihan hyvin. Ministeri Mattilaa ei enää päästetä julkisuuteen, sen verran kevyttä on osaaminen. Olikos siellä vielä muita ministereitä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #14

Muut siniministerit kuin Niinistö ja Terho ovat selfmademanneja. Selfmade onnistuu paremmin sivistysmyönteisissä puolueissa ja sivistysnyönteisten ideologioiden piirissä. Nämä äärioikeiston sivistyspetturit Halla-aho, Niinistö ja Terho pitävät yhtä ja siksi nämä tunnustelut.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #22

Joo, allekirjoitan tuon. Tämän blogin yksi pointti oli kait juuri Halla-ahon ja Niinistön vaikea rakkaussuhde. Itse hahmottelin kirjoituksen henkilöitä uskottavan toiminnan kautta, väärin tai oikein ei ollut keskiössä. Kaikki kolme mainitsemaasi henkilöä ovat suomalaisessa katsannossa äärioikeistolaisia, vaikka ovat koko elämänsä - ja koulutuksensa ajan saaneet nauttia yhteiskunnan tasavertaisista palveluista.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #14

Minä luulen, että Soini on munannut pääsynsä vihreälle oksalle ulkoministerinä ollessaan. Tätä tukee vielä sinisten surkea kannatus, koska silloin ei ole erityistä tarvetta siirtää politiikan ulkopuolelle yhtä puolueen nimimiehistä.

Sinisten tai Perussuomalaisten naisten joukoissa ei näytä olevan erottuvaa ministeriainesta. Hanna Mäntylä siirrettiin sivistyneesti mutkan kautta ulkomaille eikä Pirkko Mattila kykene luomaan itselleen selkeää profiilia ministerinä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #25

Hanna Mäntylän valinta alun perin oli kummallinen.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #9

#9 Osin totta. Ja oikeastaan Niinistön ja Halla-ahon yhteinen liima on NATO. Se, että Niinistöllä on myös kovin vakuuttava, selkeä ja määrätietoinen ura ministerinä ilman lipsumista vakuuttaa myös sen osan äänestäjäkunnasta, jotka ovat samoilla linjoilla. Aivan varmasti jopa yli puoluerajojen.

Täytyy kuitenkin muistaa, että loikkari on aina loikkari ja siitä saa maksaa kovan hinnan puoluepoliittisesti ajattelevien äänestäjien suunnalta. Se on kymmeniä prosentteja.

Sinisten riveistä Niinistöllä ei ole tulevaisuutta seuraavissa vaaleissa, mutta paluu perussuomalaisiin tai vielä yksi loikka kokoomukseen voisi olla tapa kerätä riittäväsi ääniä ja etenkin kokoomuksessa läpimeno voisi tuoda jatkopestin puolustusministerinä. Ilman selittelyjä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Isänmaallisuus edellyttää halua ja valmiutta taistella kotikontujen puolesta."

Isänmaallisuus edellyttää että on isänmaa, Niinistö on ollut myymässä Suomea EU:lle.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Suomen Kansan enemmistö hyväksyi Isänmaan liittymisen Euroopan Unioniin neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä. Korostan vielä K-A-N-S-A-N-Ä-Ä-N-E-S-T-Y-K-S-E-S-S-Ä. Yleensähän arvohier`arkia menee: "Minä, perhe, ystävät ja sukulaiset, kylä, maakunta, Isänmaa, maanosa, maapallo". Suomalaiset ovat jo aika pitkällä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #11

"Suomen Kansan enemmistö hyväksyi Isänmaan liittymisen Euroopan Unioniin neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä."

Kyselyssä Euroopan Yhteisöstä (EY) härskisti valehdeltiin itsenäisyyden ja markan säilyvän, samaa valhetta poliitikot vieläkin jakaa, kukaan ei uskalla puhua liittovaltiosta.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #15

Jos mietitään Suomen kansallisia vaaleja, esim. Eduskuntavaaleja, niin miksi EU-vastaiset voimat eivät saa juuri lainkaan kannatusta nykyäänkään? Muistutan vain, että persujen ollessa yksi puolue, sekin oli EU- ja euromyönteinen puolue. Muutenhan hallitukseen ei olisi ollut mahdollisuutta osallistua. Kun persut hajosivat, eikä J. Halla-ahon Sipilän ja Orpon kenkien nuoleskelu onnistunut, linja on tullut kriittisemmäksi. Heh..

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #16

Suomen media valehtelee hallituksen rinnalla, siksi Suomi on poikkeus EU:ssa ja tulee heräämään viimeisenä kun euro on mennyttä ja liittovaltiosta jäljellä vain unelma. Olen verrannut Suomen mediaa Pohjois-koreaan, molemmat yhtä kahlittuja toistamaan valtaapitävien näkemyksiä ja molemmisssa opposition median päätoimittaja joutuu vankilaan kuten Janitskin Suomessa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #17

Noh hyvä kun vedit tuon "Mitä Vittua-lehden" perustajan Ilja Janitskin Isänmaan todellisten puolustajien eturintamaan. On varmaan selvää, että hänet tullaan tuomitsemaan kansan tahdon vastaisesti tekaistujen syytteiden avulla rikoksista joita hän ei ole tehnyt. Toisaalta, jos noudatetaan Suomen pitkään voimassaolleita lakeja, oikeutta pitkään pakoillut härskiä julkaisutoimintaa harrastanut rahastaja voidaan jopa tuomita. Suomen Kansan vähemmistö(?) ei ehkä pidä häntä sananvapauden esitaistelijana, vaan journalismin irvikuvana. Kalle, Jallu ja MV.

ps. Jeesus tulee huomenna ja eu hajoaa samana päivänä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #16

EU vastaisuus on koko ajan ollut nousussa ympäri euroopan. Ehkä äänestäjille annetaan liiankin myönteinen kuva (yleisesti eri lähteistä) ja näin ollen se näkyy äänestyskäyttäytymisessä.

Itse olen huomannut, että kriittisestikkin suhtautuvat kepulaiset kuitenkin äänestävät vuosi toisensa jälkeen sellaisia ehdokkaita jotka valituksi tultuaan ovat äänestäjiensä kanssa vastakkain. Ainut selitys tällaiselle on puolueuskollisuus ja laumasielu.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #19

Mä en oikein pysty sisäistämään sitä etua, mikä mahdollisesti tulee tilanteesta, missä kaikissa Euroopan maissa on johtajana joku Trump? "Suomi ensin, Ruotsi ensin, Albania ensin, ..". Kansallisuusmielisyyden nousu johtaa Euroopan yli sadan vuoden taakse, se on hyvin huolestuttavaa. Mutta mä en pysty sisäistämään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #21

"Suomi ensin, Ruotsi ensin, Albania ensin"

Tämä pitäisi yleensä olla demokraattisilla vaaleilla valittujen KANSANEDUSTAJIEN tehtävä kuten voi heidän tehtävänkuvauksestaan päätellä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Toimiihan Halla-aho europarlamentissakin muslimin johtamassa ryhmässä, joten kyllä ne hänenkin arvonsa venyvät tilanteen mukaan.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Jussi Niinistö nakertaa kokoomuksen ja keskustan sekä sinisten väitettä arvopohjasta. Eikö kokoomuksen, keskustan ja sinisten tulisi heittää Niinistö ulos hallituksesta?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Olisihan se erikoinen juttu, jos Niinistö palaisi Perussuomalaisiin hallituksen loppumetreillä ja vetäisi siten Perussuomalaiset taas hallituspuolueeksi.

Mielestäni se, että hallitus ei eronnut sinisten persuista eroamisen jälkeen romutti poliittisen arvopohjan koko hallitusjengiltä. Ottopoikahallitus.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#6 Jussi Niinistö sai luottamuksensa äänestäjiltään perussuomalaisena kansanedustajana. Hallituskriisin synnytti Jussi Halla-ahon valinta PS:n puheenjohtajaksi.

Hallitusohjelmaan sitoutuneet PS-ministerit pysyivät uskollisina pääministeri Sipilälle, joka valitsi vanhan kaartin, tarvittavin puoluesidonnaisuuksiin liittyvin muutoksin.

Suomessa kaikki näyttää olevan mahdollista.

Äänestäjien pettäminen ei näytä hetkauttavan.

Vallassa ollessaan, ministerit unohtavat äänestäjänsä.

Uusien vaalien koittaessa, palataan nöyriksi, ääniä kerjääviksi, kansan syviä rivejä ymmärtäviksi, stand-up -koomikoiksi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Olen joskus ajatellut kirjoittaa esivallan roolista, mikä se on ja sen suhteesta laillisuuteen, mutta pohjatyön tekeminen on aina vain siirtynyt. On helpompaa vetäistä näitä keposampia juttuja.

Tämä alustakin voi olla hieman sopimaton sellaisille pohdinnoille, koska lyhyttä helppolukuista tekstiä aiheesta on vaikea tehdä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset