Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Sotilaat kuriin

Kantahenkilökuntaan kuuluva maamme armeijan henkilöstö varastaa ja rötöstelee. Viimeksi oli tuomiolla upseeri joka oli varastanut 13,5 kiloa sotilastarvikkeita, räjähdettä ja ammuksia. Tuomio puolitoista vuotta ehdollista, jota ei voi pitää ainakaan liian kovana rangaistuksena. Käytännössä se on vain varoitus.

Liian pienistä puolustusmäärärahoista jatkuvasti kitiseville puolustusvoimille on jokainen varkaus todellinen vahinko. Se, että rahapulassaan upseeri myy netissä armeijan tavaraa on todella röyhkeää toimintaa. Kaiken lisäksi oikea määrä ei varmuudella ole tiedossa, koska oikeudessa voidaan käsitellä vain se osa mihin löytyy todisteet.

Voidaan hyvällä syyllä kysyä sitäkin, että mihin anastetut ammukset ja räjähdysaineet joutuvat. Varsin luultavaa, että osa päätyy terroristien käsiin. Suomen armeijan sotilas avustamassa terroristien toimintaa. Melkoinen yhtälö. En ole niin naiivi, että olisin vakuuttunut kyseessä olevan tapauksen olevan ainoa lajissaan.

Armeijan toimintatavoissa täytyy olla glappia, jotta tuollainen toiminta on mahdollista. Tähän kun lisätään vielä muu upseerien kyseenalainen toiminta viime ajoilta, voidaan sanoa että rappio rehottaa armeijassakin. Olisi korkea aika lopettaa rötöstelijöiden pään silittely ehdollisilla tuomioilla.

Alla kolme linkkiä vähän yli vuoden ajalta, hakupalveluilla niitä löytyy tukuttain lisää.

 

https://yle.fi/uutiset/3-9731040

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005709614.html

https://www.iltalehti.fi/uutiset/201704042200096962_uu.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Puolustusvoimissa on korkein moraali valtionhallinnossa.

Joten se siitä.

Vasuri luulee, että kaikki varastavat ja valehtelevat.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Voihan niitä kaikenlaisia mutuarvioita heitellä.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Valitettavia tapahtumia, mutta tuotu esiin liiaksi kärjistettynä.

Puolustusvoimissa toimii niin suuri määrä henkilöitä, että kaikkea voi siinä joukossa toki sattua. Eiköhän tuomiot olleet rinnastettavissa siviilien nykyisin saamiin tuomioihin. Elleivät saaneet potkuja armeijasta, niin se oli väärin.

Tuskin löytyy Suomestakaan sellaista hallinnonalaa, järjestöä tai organisaatiota ettei väärintekoja niissä tapahtuisi. Toki yksikään teko ei ole, eikä pidä olla, puolusteltavissa.

Minulta ei ainakaan mennyt usko noiden tapahtumien vuoksi puolustusvoimiimme.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kasakka ottaa sen mikä irti on, sanoi presidentti Sauli Niinistö. Kovemmat tuomiot olisivat ehkäisymielessä tarpeellinen pelote. Takavuosien polttoainevarkaudet olivat rahallisesti paljon suurempi juttu.

Toivottavasti naisten kasvava osuus upseeristossa parantaa keskimääräistä moraalia.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Eikös tuo kasakka-vertaus tarkoittanut venäläistä maantapaa? Rahvaasta johtajiin.
Ei kai armeijamme henkilökunnan "keskimääräisessä moraalissa" ole mitään vikaa!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #9

Kai siinä jotain vikaa on kun tuollaisia tapauksia tulee ilmi. Vai onko suvaitsevaisuus armeijan henkilöstöä kohtaan niin suurta, että materiaalia tosiaan jaetaan luontoisetuna.

Montakohan turhaa etsintää on tehty armeijasta pöllityn merkinantomateriaalin ajattelemattoman käytön vuoksi.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #10

Tuure. Puhuit keskimääräisestä moraalista. Se on varmasti armeijassamme hyvä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #11

Eivät kaikki juopottele palvelusaikana, pölli tavaroita tai simputa varusmiehiä, se on selvää. Simputtamista taitaa olla nykyisin vähemmän kuin vaikkapa viisikymmentä vuotta sitten, mutta muuta kyseenalaista toimintaa tuntuu olevan enemmän. Ehkä sodat käyneet kouluttajat olivat tarkempia valtion omaisuudesta ja käytöksestään kuin myöhemmät sukupolvet.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Suomen armeijalla on pitkät perinteet, että ylimääräiset räjähteet saa viedä omaan käyttöön kotiin. Niillä mekin varusmiesaikana järjestettiin hauskaa lomilla. Upseeri teki sen virheen, että meni liiallisuuksiin, tai sitten nykyaikana niuhotetaan kaikesta epäoleellisesta.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jos terroristien käyttöön sopivan armeijan materiaalin myyminen ventovieraille on epäolennaista niin mikähän sitten on olennaista. Sekö, ettei ilmoita tulojaan verottajalle?

Veronmaksajien omaisuutta siinä on myyty. Jos luontoisedut puolustusvoimissa ovat tosiaan tuota luokkaa, niin ohjeistusta on syytä muuttaa. Sanotaan sitä sitten vaikka niuhottamiseksi.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

En olisi huolissani yhden yli-innokkaan upseerin patruunavarkauksista. Enemmän minua huolettaa suuremmat kuviot kuten Puolustusvoimien hävittäjähankintoihin liittyvät korruptiomahdollisuudet.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #7

Siksipä ruotsalaisten edullinen tarjous olisi syytä ottaa vakavasti. Voisi olettaa, että Saabien hinnassa ei ole "korruptiokymmenyksiä".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset