Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Presidentti kannattaa vanhan korjaamista

Presidentti Sauli Niinistön mielestä hallitusta ei tarvitse kaataa soten takia, vaan tarvittaessa remontoida. Tästä voi päätellä, että pääministeripuolue Keskusta Juha Sipilän johdolla jatkaisi. Puolueen rivit näyttävät kestävän soten paineet, joskin natisten.

Mitä ilmeisimmin hallituksen joutuisi jättämään soteasiassa hajanainen Kokoomus, koska sillehän syyllisyystaakka soten kaatumisesta lankeaisi. Siniset pitävät varmasti rivinsä ojennuksessa kun panoksena on hallituksessa jatkaminen. Luotettavan poliittisen toimijan imagon rakentaminen ei kestä säröilyä muutenkaan.

Presidentin kannanotto voidaan tulkita myös kokoomuksen karkulaisten paimentamiseksi takaisin laumaan, tai ainakin ehkäistä uusia irtiottoja. Vaatii kansanedustajalta kovaa kanttia äänestää sotea vastaan tietäen että samalla puolueelle tulee lähtö hallituksesta ja muut puolueet saisivat jatkaa uudessa kokoonpanossa. Sellainen takuulla muistetaan tulevissa ehdokasasetteluissa ja tehtävien jaossa.

Mielipidemittauksissa kokoomuslaisten keskinäinen julkinen riitely sotesta lienee osasyy hiljalleen hiipumassa oleviin kannatuslukuihin. Painostustoimet perustuslakivaliokunnan suuntaan tuskin nekään olivat mikään vetovoimaa lisäävä tekijä, koska kysely tehtiin samaan aikaan.

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Niinistön ei tarvinnut kuin muistuttaa, ettei hallituksen ero ollenkaan välttämättä merkitse eduskunnan hajoamista, ja saman tien presidentin tulkittiin ehdottaneen vaalien pitämistä vasta keväällä 2019.

Olipa erinomainen esimerkki presidentin mahdollisuuksista käyttää sisäpoliittista valtaa! Tätä Mauno Koivisto tarkoitti sanoessaan, että pienelläkin vasaralla koputtelu kuullaan jykevinä moukariniskuina, kun asialla on tasavallan presidentti.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jos sotesta ylipäätään päästään äänestämään tällä vaalikaudella, niin on kiva nähdä miten Lepomäki ja kumppanit lopulta käyttäytyvät. Vasara on voinut osua.

Selitykseksi mahdolliselle mielenmuutokselle kelpaavat soteen valiokuntakäsittelyiden jälkeen tehtävät muutokset.

Kokkokieltoa ennakoidaan juhannukseksi, mihin aiot piiloutua ;)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kiitos kysymästä, minäkin huomasin eilisen lehtilööppiin nostetun, vieläpä sopivasti tikkukirjaimilla vetäistyn sanan!

Ehdin jo harkita suurieleistä ja dramaattista mielensäpahoittamista minuuteni kyseenalaistamisesta ja vähintäänkin kansalaisvapauksieni rajoittamisesta.

No, kymmenisen vuotta sitten luulin, että olin jo kuullut kaikki juhannukseen liittyvät kokkovitsit. Saman tien paikallislehteen ilmestyi kuitenkin aivan uudenlainen otsikko: "Kokot tuhoavat linnunpesiä".

On ilo olla mukana inspiroimassa kesäsuomalaisia! En ihan tältä istumalta toivottele hyvää juhannusta, kun aikaa on vielä parisen viikkoa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #3

Täälläkin päin jotkut sanovat maakotkia kokoiksi. Uljas lintu joiden pesimistä poromiehet eivät katso hyvällä.

Eikä tarvitse hävetä nimenäkään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset