Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Paavon toinen virhe

Paavo Väyrysellä on poliittista historiaa Maalaisliitosta Keskustapuolueeseen, Suomen Keskustaan ja Kansalaispuolueeseen asti. Ainoaksi virheekseen hän on sanonut Keskustan puheenjohtajuudesta luopumisen Esko Ahon hyväksi vuonna 1990.

On eri asia, että olisiko Väyrynen pystynyt pitämään puheenjohtajuutta 1990-luvun lamavuosien tuiskeessa, koska kova paikka se oli Ahollekin eikä kiitosta omiltakaan tullut, vaan pikemminkin päin vastoin. Väki oli silloin vihaista ja protestoi voimakkaasti.

Kansalaispuolueen perustamiseen ajautunut Väyrynen näyttää nyt tehneen toisen virheen, ja jälleen puheenjohtajuudessa. Luopuminen Sami Kilpeläisen hyväksi ei mennytkään laaditun kaavan mukaan. Kilpeläinen tykästyikin puheenjohtajan titteliin niin ettei suostunut luopumaan siitä Väyrysen hyväksi sitten kun se taas olisi hänelle sopinut.

Politiikan nukketeatteri ei tunne leikkipuheenjohtajia. Vaikka Kansalaispuolue on uutena liikkeenä ollut pieni, oikeastaan vasta idullaan oleva toimija, niin puheenjohtaja on aina puheenjohtaja joka pääsee ainakin pienpuolueiden vaalikeskusteluihin. Tämän hetken sekasortoisessa tilanteessa ei ole tietoa kuka tv-aikaa  saa vai saako kukaan.

Viimeisten uutisten mukaan Väyrynen on taas ilmoittautunut perustamansa puolueen  puheenjohtajaksi. Nähtäväksi jää, että päätyykö kahden nimetyn hallituksen eri henkilöillä johtama puolue oikeuteen. Niin tai näin, odotamme mielenkiinnolla tunnustaako Väyrynen tehneensä elämänsä toisen virheen Kansalaispuolueen puheenjohtajuudesta luopuessaan.

 


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Risto Koivula

Hän teki virheen, kun hän ei jyrännyt itseään presidettiehdokkaaksi 1982.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Sen ajan Suomessa oli vielä konkareilla kova kunnioitus, enkä usko että Paavon jyrä olisi toiminut. Hän oli toiminut puolueen pj:nä vasta runsaan vuoden niihin aikoihin.

Risto Koivula

Se oli virhe tuloksesta riippumatta.

Vaihtoehdot olivat ansioituneita, mutta sopimattomia edes presidenttiehdokkaaksi. He olivat ns. vanhoja pieruja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset