Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Outoa kokoomuskuhinaa - Hjalliskin maalitauluna

Olemme kohta vuoden päivät saaneet seurata Perussuomalaisten ja Sinisten nokittelua viime kesän puoluekokoustapahtumien jälkeen. Ilman traumoja ei ole selvitty kokoomuksessakaan Harry Harkimon lähdöstä, koska ainakin puolueen kansanedustaja Pauli Kiuru syyttää Harkimoa kaupankäynnistä Sotella. Harkimo puolestaan kyselee kokoomukselta, että mitenkähän sillä asialla kauppaa käytäisiin. Harkimo ei ole ilmoittanut äänestyskäyttäytymisestään.

Muutenkin kokoomuksessa on jo pitkään tuskailtu sosiaali- ja terveysuudistukseen liittyvien asioiden kanssa. Eduskunnasta pudonnut entinen perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi on huudettu apuun nykyisen perustuslakivaliokunnan kannanottojen tekemiseksi epäilyksenalaisiksi. Sasi onkin varsin suorasanaisesti vaatinut perustuslain luovempaa tulkintaa, jotta loput kokoomuksen ajamat asiat menisivät sellaisenaan läpi.

Pakkoyhtiöittämisen kaatuminen oli jo kokoomukselle kova isku ja nyt kalliiksi arvioidun valinnanvapausmallin kaatuminen olisi täystuho puolueen tavoitteille. Tätä varten on valjastettu kaikki mahdolliset voimat perustuslakivaliokunnan painostamiseksi puolueen mieleiselle kannalle. On täysi syy epäillä, että valiokunnassa tapahtunut vuotokin oli kokoomuslaista käsialaa, jotta se pääsi julkisuuden kautta haukkumaan asiantuntijoita ja  painostamaan sitä kautta valiokuntaa.

Maassamme on kansalaisten demokraattisesti vaaleissa valitseman eduskunnan hyväksymä perustuslaki. Jos se kelpaa kaikille muille hallituspuolueille ehkä sinisiä lukunnottamatta (Valiokunnan jäsen Matti Torvisen kritiikki) niin sen pitää kelvata myös kokoomukselle. Perustuslaki ei ole sellainen laki jota pitäisi aina veivata kulloisenkin hallituskoalition mielipiteisiin sopivaksi. Sellaista henkeä tuntuu nyt olevan ilmassa.

 

https://demokraatti.fi/kohuvaite-harkimosta-hjallis-avautuu-tuohtuneena-kokoomuksesta-tuli-taas-rimanalitus/

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3906189-kokoomus-loysi-tutun-syyllisen-sote-uudistuksen-ongelmiin-arhinmaki-johan-tata-on-odotettu

https://www.verkkouutiset.fi/professori-kimmo-sasille-juopumissyytos-onkin-uusi/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

"Lasse Lehtonen · Työskentelee yrityksessä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS
Perusoikeusuudistus valmisteltiin Suomessa 1990-luvun laman keskellä parlamentaarisesti. Silloin perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana oli Sauli Niinistö. Sosiaali- ja terveyspalvelujen antaminen Suomessa perustuu ns. tarveperiaatteeseen eli palvelujen on vastattava sekä väestön että yksilön tarvetta. Perustuslain 19 §:n mukaan julkisen vallan on turvattava, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään, jokaiselle riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut ja edistettävä väestön terveyttä."

Mainio tiivistys Lehtoselta. Onko perustuslakivaliokuntaa tuolloin johtaneen Sauli Niinistön aikainen lainsäädäntö käynyt kokoomuksen mielestä vanhanaikaiseksi?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset