Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Leipomo lopettaa tyylillä

Lähes 150 vuotta Oulussa toiminut Antellin leipomo on elokuun lopussa lopettamassa toimintansa kannattamattomana. Yrityksen lopettaminen, myös perinteisen sellaisen, ei ole sinänsä uutinen. Uutinen on sen sijaan se, että yrittäjät ilmoittavat syyn lopettamiseen olevan heidän omassa toiminnassaan. Liian myöhään aloitetut tarpeelliset investoinnit on kerrottu lopettamisen syyksi.

Kun jokin yritys lopettaa toimintansa, on tapana syyttää tapahtuneesta kaikkia muita. Kalliita ja joustamattomia työntekijöitä, Euroopan Unionia, kohtuutonta verotusta, puutteellisia yritystukia, energian hintaa ja milloin mitäkin. Harvempi sanoo katsoneensa peiliin ja nähneensä syyllisen sieltä. Antellin omistajat ovat kuitenkin toista maata.

Yritys lupaa, että satapäinen työntekijäjoukko saa pitää lomansa normaalisti ennen lopetusta ja kaikki halukkaat saavat myös muutosturvavalmennusta. Myös kaikki muut velvoitteet luvataan hoitaa kuten pitääkin. Työttömäksi jäävien ei siis tarvitse lähteä hakemaan rahojaan palkkaturvasta, kuten usein tapahtuu. Monet löytävät varmaan työpaikan toisista leipomoista, jotka jakavat Antellilta jäävän kakun.

Tässä tapauksessa on aivan erityinen syy toivottaa Antellin omistajille onnea ja menestystä tulevissa toimissaan. Yrityksen lopettaminen ilman että samalla tulee haukkuneeksi koko suomalaisen yhteiskunnan on toimintaa jonka soisi kelpaavan muillekin malliksi. Sitäpaitsi hyviä ne Antellin leipomon tuotteet ovat olleet.

Teksti perustuu Lapin Kansan 25.5. julkaisemaan uutiseen.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Lapsena ollessa kun käyntiin Oulussa saatiin Katri Antellin reseptillä tehdyt lihapasteijat. Eipä tahdo nykyisin löytyä vastaavaa tilalle.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Antellin luumumunkki oli aikanaan maailman parasta.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Tuli vain mieleen, eräs tuntemani henkilö oli Anttelin palveluksessa, tarjoitui pelastamaan Katri Anttelin leipomotoiminnan.

Hän pyysi osuuden itselleen osakkeista, jotta voisi vaikutta saneraukseen. Nykyinen omistajasuku ei siihen suostunut. Tässä lopputulos 101 työtöntä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Toistasataa vuotta yrityksellä oli omistajat jotka pystyivät sopeutumaan kulloisiinkin olosuhteisiin. Nykyisillä ei sellaista kykyä ollut ja ryhdikkäästi he myöntävät sen.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ei paha. Omistajat päättivät pitää parhaimman eli kahvila ja ravintola toiminnat.

Antell-Ravintolat Oy:n.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset