Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Suomi saamassa joustavat halpatyömarkkinat

Viime vuosina tutkimus- ja kehittämismäärärahoja on leikattu. Koulutuksesta on myös nipistetty. Loogista toimintaa, koska miksi korkeakouluttaa ihmisiä jos heille ei löydy työtä tutkimuksessa samassa mitassa kuin aikaisemmin. Se johtaa vain siihen että Suomi kouluttaa ihmisiä muiden tarpeisiin. Muualla tutkimus ja kehitys eivät ole olleet samanlaisessa leikkurissa kuin meillä.

Muutama vuosi sitten kuulimme pääministerin suusta, että maamme ei tule menestymään halpatyövaltiona. Kun poliitikko sanoo jotakin tuollaista on syytä pelätä pahinta. Niin kävi tässäkin. Nyt hallitus tekee kaikkensa saadakseen purettua työmarkkinoita koskevia sopimuksia, sekä laatimalla uusia lakeja työvoimaa koskevien etujen heikentämiseksi. Pakkolakiesitys oli kömpelö alku,nyt yritetään fiksummin.

Työnantajien etujärjestöiltä tulee hallitukselle kovaa painetta lainsäädännön muuttamiseen. Suomen Yrittäjät taas tekee parhaansa saadakseen työväen eroamaan ammattiliitoista. Tässä tapauksessa työväki tarkoittaa ihmisiä valkokaulusväestä haalariporukkaan. Ammattijärjestöjen sopimusoikeuden murtaminen on kovan työn takana, mutta onhan pääomien haltijoilla aikaa ja rahaa asiansa ajamiseen. Avuksi  tarvitaan asialle myönteinen hallitus ja eduskunta joka säätää lait. Äänestäjälläkin on siis jotain valtaa jos vain osaa käyttää sitä.

Kaikki merkit tämän hallituksen työvoimapolitiikassa viittaavat siihen, että minipalkat Saksan malliin ovat tulossa meillekin. Osin ne ovat jo toteutuneet, koska 9 euron päiväpalkat päivärahan lisukkeena ovat jo sitä tasoa. Nyt ollaan ilmeisesti rakentamassa jotakin sataprosenttisesti joustavaa mallia, jossa ei ole irtisanomisaikoja eikä verotettavaa tuloa, työterveyshuoltoa tai muitakaan etuja. Pitää vain muistaa ilmoittaa byrokratialle aktiivisuudesta.

Kun hallitus on leikannut tutkimuksesta ja koulutuksesta  ja ryhtynyt käyttämään älynystyröitään mahdollisimman tehokkaiden halpatyömarkkinoiden synnyttämiseen se kaiketi uskoo että maamme pelastuu halpatyövoiman avulla. Saksan malliin. Niin ne takit kääntyvät.

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/59576-karu-totuus-saksasta-miljoonien-ihmisten-tuntipalkka-5-10-eu

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

Mutta eikö olekin hassua, että näin käy, vaikka työntekijöitä ja siis äänestäjiä on niin paljon?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Valtaosa varmaan ajattelee että "ei se minua koske" koska ihmiset ajattelevat tyypillisesti omaa asemaansa nyt vallitsevaan tilanteeseen. Päätökset joita tehdään "toisia" varten eivät ole niin tunteita herättäviä. Lopputili vakituisesta työstä voi kummasti muuttaa ajatuksia.

Toisaalta suuri osa niistä joita minipalkkamarkkinat tällä hetkellä koskettavat jättävät todennäköisesti äänestämättä. Ei pitäisi.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

Ehkä pers aukinenkin haluaa olla hetken porvari, vaikka vain äänestys kopissa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #3

Saattaa olla että älypuhelin riittää joillekin vaurastumisen symboliksi. Minullakaan ei sellaista ole, joten puhtain purjein matkailen tekstieni kanssa.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #4

Olen kehoittanut ihmisiä kurkkaamaan lompakkoon, ennen numeron piirtämistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset