Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Naiset tehneet parhaansa - ukkokööri on tunaroinut

Näin äitienpäivänä on syytä muistaa, että maamme naiset ovat hoitaneet hyvin väestön lisäämistä koskevat tehtävänsä.  Maamme asioista enemmistönä päättänyt ukkokööri on sen sijaan epäonnistunut yhteiskuntamme kehittämisessä väkilukua vastaavalle tasolle.

Kun väkiluku oli vähän yli neljä miljoonaa, niin presidentti julisti kansallisen hätätilan kun työttömyys nousi yli kuudenkymmenen tuhannen. Nyt kun väestömme on kasvanut viiteen ja puoleen miljoonaan, niin työttömien määrä on käytännössä lähes kymmenkertainen.

Väestönlisäyksen miljoonasta on siis suunnilleen koko aktiivi-ikäinen osuus työttömänä tai jollain vihanhallinta- tai muulla höpökurssilla muka aktivoitumassa. Päättäjät eivät ole alkuunkaan pysyneet väestökehityksen mukaisessa tahdissa. Pääomien hyvinvointi, rukousaamisiset tai vaikkapa Valkoisen talon vierailukutsut ovat kiinnostaneet enemmän.

Nuoret naiset ovat fiksuuntumassa. Syntyvyys laskee, koska naiset näkevät että entistä suurempi osa uusista sukupolvista joutuu jäämään syrjään normaaliin elämänuraan johtavasta elämästä. Tilanne ei muutu miksikään ennen kuin politiikassa päättävä miesenemmistö järkiintyy tai naiset ottavat vallan.

Kaikki kunnia kuitenkin niille naisille jotka ovat tähän asti jaksaneet luottaa miehisten silkkipukupoliitikkojen kykyyn hoitaa asioita. Aika on nyt kypsä eduskunnan enemmistön valloittamiseen. Tehkääpä se. Hyvää kannattaa odottaa. Sitä ennen vietämme vielä tämän päivän vanhoin "sipilöin".

Hyvää äitienpäivää!

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen
Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

On totta, että yksittäisille vaikutuspaikoille on noussut "kovia" naisia. Ainakin sellainen mielikuva heidän työstään on tullut. Pitää kuitenkin muistaa, että taustavaikuttajat ovat niissäkin tapauksissa olleet aina enemmistöltään miehiä.

Naisten toiminta poliittisena enemmistönä on vielä kokematta, mutta tuskin asiat tavallisen ihmisen kannalta huonommaksi muuttuisivat siinäkään komennossa. Jospa ne yritystuet ja vanhempainvapaatkin tulisivat sitten uuteen kuosiin. Sepä vasta miehistä päättäjäjoukkoa pelottaa :)

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"...tuskin asiat tavallisen ihmisen kannalta huonommaksi muuttuisivat siinäkään komennossa...".
Niinpä. Sitä vaan ihmettelen, miksi naiset ovat niin nahjuksia. Jos esimerkiksi äänestävät, antavat äänensä miehille. Naisten osuus väestöstä on puolet, mutta silti ukkoköörit ovat päättämässä. Miksi ? Luulisi naisten parempaankin pystyvän.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #5

Kaikki kehitys vaatii aikansa. Vielä 1950-luvulla naiset olivat suurimmalta osalta täysin miesten komenneltavana. Nyrkin ja hellan välissä kuten yksi sanonta kuuluu.

Itsenäistyminen ja koulutus ovat kasvattaneet naisten itsetuntoa, enkä suinkaan väitä etteikö nykyiselläkin naisten osuudella eduskunnassa vaikutettaisi. Näen kyllä aivan oikeasti, että jos miehet haluavat pitää valtansa, heidän pitää lisätä inhimillistä näkökulmaa päätöksentekoon.

Tämä on tietenkin vain henkilökohtainen näkökulma jolle politiikan pörssihait varmaan viittaavat kultaisilla kalvosinnapeillaan.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Jos naisten " eteneminen" ( inhottava käsite) riippuu miehisten toimintatapojen ja arvojen omaksumisesta,
mikään ei todellakaan muutu, vaikka " huipulla" ( inhottava käsite) olisivat kaikki naisia.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #16

Oletankin että naisilla on enemmän inhimillistä näkökulmaa asioihin mikä olisi meille tavan tallaajille eduksi. Esimerkkinä sosiaali- ja terveysuudistus, josta useampi näkyvässä asemassa oleva nainen on antanut perustellun mielipiteensä kuulua ja näkyä.

Jos päätöksiä tehdään pelkästään miehisten asiantuntijoiden mielipiteisiin nojautuen ei ylimmän päättäjän sukupuolella ole juuri väliä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Pirskanen oli näköjään ehtinyt vaihtaa kommenttinsa sisällön. No, voihan niinkin tehdä kun on sukkela.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

joo niin vaihdoin.. ajattelin ettei kukaan kerennyt lukea sitä. facepalm riittää tähän, tämä aihe on niin turha ja älytön.. tosin voihan näitäkin miettiä.. on naisetkin ollut vallassa. onhan meillä merkelkin vallassa saksassa.. ja onko hyvä? no ei! ei edes naisille..

pakko kysyä miten sinusta naisten tulisi muuttaa vanhempain vapaita?

monet naiset muonoin ei halunmut antaa ääni oikeitta naisille koska he tiesivät ettei naiset tuolloin jaksanut välittää politiilasta ja olisi antanut olla päätösvallan niillä joita se yleensä eniten kiinnostaa.. ajat ovat tietysti muuttunut. mutta ajatus on naisten osalta pysynyt samana

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #10

"pakko kysyä miten sinusta naisten tulisi muuttaa vanhempain vapaita?"

Tyypillistä että kysyt minulta asiasta jossa nimenomaan naisten mielipiteelle synnyttäjinä ja lasten elämän alkutaipaleen huoltajina pitää panna painoa. Ukkovallan holhoamisajattelusta on todella vaikea päästä eroon.

Vähän kaukaa haettua ottaa Saksa mukaan meidän väestökehitystä koskevaan poliittiseen keskusteluun. Tietääkseni Saksassa on käyty rehellisiä vaaleja ja kun luottamusta Merkeliin on ollut niin mitäpä me täällä mestaroimaan heidän asioitaan.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #11

no monelta naiseltakin olen kysynyt ja he sanovat että nyt on hyvä.. ja monet toivovat sitten vapaaehtoista.. perhe päättää itsenäisesti miten vapaat järjestää.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #12

Jos vertaa olojamme amerikkalaisäitien muutaman viikon monesti palkattomiin äitiysvapaisiin niin ihmetyttää miten suuri juttu tästä meillä on tullut.

Järjestelmämme tarvitsee puolustamista, on vähemmän olennaista montako kuukautta isä tai äiti on vapaalla.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Sikäli olen vuosien varrella saanut työskennellä naisvaltaisella alalla, missä esimiehetkin ovat olleet naisia, niin usko naissukupuolen ylivertaisuuteen on karissut matkalla...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ihmiset ovat tietysti yksilöitä sukupuolesta riippumatta. On minullakin ollut pari naispuolista pomoa, mutta ei heistä mitään erityistä ole jäänyt mieleen. Johtuu ehkä siitäkin, että työni oli hyvin itsenäistä ja riitti kun hoidin tonttini enkä tehnyt rakkaudentunnustuksia pikkujouluissa ;)

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

#5
-miksi?-
Naiset eivät taida oikein luottaa kanssasisariinsa, koska vain nainen tietää millainen on naisen logiikka?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Eivätköhän ne hyväsisarverkostotkin siitä vielä kehity. Ja hyväveliporukat ovat kauhuissaan.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Olisiko se liikaa vaadittu, että pysyttäisiin siinä äitien kehumisessa eikä mentäisi miesten haukkumiseen. Miehiä haukutaan muutenkin n.363 päivänä vuodessa, pitääkö sitä vielä äitienpäivänäkin miehiä haukkua. Jokainen mies on kuitenkin jonkun äidin poika.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ei ole liikaa vaadittu, mutta miehet eivät ole kuitenkaan enemmistöllään pystyneet tekemään sellaista politiikka että työttömyys olisi pysynyt suhteellisesti samalla tasolla kuin silloin kun meitä oli neljä miljoonaa.

Ajattele miten hyvä tilanne olisi jos työttömien määrä olisi nyt jotain 80 000. Naiset synnyttivät ja kasvattivat käsiparit, miehiä päättäjinä kiinnostivat enemmän muut asiat kuin heidän sijoittamisensa yhteiskuntaan.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Vaikka päätöksentekijöistä suurin osa on tällä hetkellä miehiä, poliittinen ja yhteiskunnallinen ilmapiiri on muuten Suomessa hyvin feministinen. Eikös SDP:kin itsensä jo julistanut feministiseksi puolueeksi? Mikäli vain naiset saisivat äänestää, pääministeripuolue olisi vihreät ja muutenkin hallitus koostuisi vasemmistopuolueista. Tälläinen kokoonpano ei taatusti saa työllisyyttä kasvamaan muuten kuin paisuttamalla julkista sektoria ja lisäämällä Suomen velkataakkaa. Suomen yhteiskunnan ongelmat johtuvat ihan muista asioista kuin jomman kumman sukupuolen epäonnistumisesta. Lähinnä siitä, että poliittinen järjestelmä on korruptoitunut maan tavalla, ja lobbareilla on liikaa valtaa päätöksentekoon.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #18

"...poliittinen järjestelmä on korruptoitunut..." Eivät sitä ainakaan naiset ole sellaiseksi tehneet.

Demarit taisivat korostaa feministisyyttään siksi että naiskannattajat pysyisivät puolueessa. Enkä minäkään ole kannattamassa mitään amatsonien valtakuntaa jossa miehillä ei olisi äänioikeutta. Olisi vain hienoa jos miehet havahtuisivat siihen mitä ovat tehneet ja tekemässä ja reagoisivat siihen.

Edit: lyöntivirhe.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset