Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Kasper Jesper ja Joonatan

Vappupuheähkystä kärsivälle sivustolle lienee sopivaa laittaa yksi kevyt arvio koskien hallituksen ministeritrion kohtaamista. Viikottain toistuvalle tapaamiselle on merkitty yksi aihe, jolla media olisi viime viikolla hajottanut hallituksen, jos asia olisi ollut sen päätettävissä. Kyseessä on tietysti Kaj Turusen loikkaus SMP:stä (Siniset Mutantti persut) Kokoomuksen riveihin.

Otsikkoon laitoin hallituksen ministerikolmikkoa kuvaamaan symboolisesti kolmikon Kasper Jesper ja Joonatan. Sitä kolmikkoa ei hajota mikään, ei vaikka koko sinisten eduskuntaryhmä ministereitä lukuunottamatta vaihtaisi laitumia. Timo Soini lupasi viime vaalien jälkeen, että perussuomalaisiin ei hallitus kaadu. Nyt sitä voi pitää jo varmana. Joonatanin roolissa Sampo Terho pitää myös huolen ettei kolmikko hajoa.

"Juonittelun kitkemisen lisäksi siniset haluaa ainakin, että pienyrittäjiä tuetaan ja EU-politiikassa noudatetaan hallitusohjelmaa."

Pyrkimystä propagandan tekemiseen loikkauksen varjolla sinisiltä kyllä löytyy. Näin täytyy sanoa, koska jos Turunen ei olisi loikannut, ei pienyritysten tukikaan nousisi esiin millään tavalla. Jos pienyrittäjille jotakin hallitusohjelman ulkopuolelta nyt tulee, he saavat kiittää siitä loikannutta Turusta. Toisaalta siniset vaativat hallitusohjelman noudattamista, mutta vain EU-politiikassa. Ei kovin paha vaatimus, koska sitä on varmaan alun perinkin ollut tarkoitus noudattaa.

Mitä tästä tapaus Turusesta sitten jää käteen? Ei varmaan hallituksen kokoonpanon osalta yhtään mitään, kaikki jatkuu kuten ennenkin. Niin myös hallituksen politiikka, kuitenkin huomioiden lähestyvien vaalien päätöksentekoon aiheuttamat toimet.

https://yle.fi/uutiset/3-10184607?origin=rss

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Onko se Kasper, Jesper ja Joonatan nyt varsinaisesti pilkkaa. Nämä iloiset rosvot kun vievät vain hiukkaakin piukkaakin niukemmin tiukemmin eikä tarpeetonta milloinkaan.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ei aina kannata pyrkiä liioittelemaan, varmaan vähempikin ymmärretään :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset