Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Suomalaiset eivät osaa rikastua

Suomessa on ainakin satoja tuhansia köyhiä, laskentatavasta riippuen jopa miljoona. Asunnottomien lukukin on kymmenissä tuhansissa. Kaikilla ei tietenkään henkisistä ja fyysisistä voimavaroista johtuen ole mahdollisuuttakaan vaurastumiseen. Tämä pitäisi aina muistaa kun näistä asioista puhutaan.

Onko sitten terveen ihmisen köyhyys pelkkää omaa saamattomuutta? Poliittisesti oikean laidan kulkijat ovat sitä mieltä että kyllä on. Muualla nähdään että elämä ei anna kaikille samanlaisia mahdollisuuksia esimerkiksi koulutuksen tai työnsaannin osalta. Oppilaitoksiin tai työpaikkoihin haluavat eivät vain voi marssia paikalle paukkuraudan kanssa aseistautuneena ja sanoa että jos tilaa ei löydy niin alkaa luoti lentää. Jos niin tekee, niin toimeentulo on vähäksi aikaa turvattu, mutta rikastumaan sillä ei pääse.

Työpaikan saanti on tietenkin kaiken alku ja juuri. Kun saa ensimmäisen työpaikan, niin sen jälkeen on helppoa moninkertaistaa palkkansa, alkaa maksamaan vaikka 2400 euron vuokraa samalla kun sijoittaa loput rahat vuokra-asuntoihin ja osakkeisiin. Köyhät ja pienituloiset, ottakaa opiksi. Linkin takana on valmis malli siitä miten pitää toimia jos haluaa rikastua. Onko tämä viimeinen viikonloppusi parempiosaisten silmätikkuna?

 

https://www.is.fi/asuminen/art-2000005640553.html?utm_source=t.co&utm_campaign=twiitti-share&utm_medium=social&utm_content=android.iltasanomat.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Supliikki-ihmisillä on moraalia ja omaatuntoa venyttämällä paremmat mahdollisuudet rikastua kuin muilla.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Linkin takana on hyviä ideoita, jos ne vain toimivat myös pitkässä juoksussa. Tällä hetkellä rahaa on tarjolla polkuhintaan, halpaa työvoimaa saadaan etelästä ja siksi rakentamisvauhti on päätä huimaava. Sosiaalipuoli maksaa vähävaraisten ja -töisten vuokrat. Jossakin kohtaa tulee stoppi. Korot nousevat, hallituksen leikkuri silpasee tukia ja ylitarjonta koettelee vuokria. Perinteisesti suursijoittajat osaavat turvata selustansa, mutta piensijoittajat ovat lopulta maksumiehinä.

Muuta neuvoa en osaa antaa kuin, että älkää herran tähden yrittäkö pihistää ja säätää menoistanne piensijoituksiin, eläkää säällistä elämää kuin ellun kanat. Ystäväni, joka elämänsä aikana teki kohtuullisen omaisuuden, sanoi ettei Suomessa voi rikastua, koska muihin länsimaihin verrattuna Suomen yhteiskunta verotuksella ja erilaisilla järjestelyillä rosvoaa kansalaisiltaan noin 20% enemmän kuin kilpailijamaat.

Lisäystä:
Eräänä esimerkkinä puhtaasta rosvouksesta olkoon vaikka kansaedustelijoiden sopeuttamiseläkkeet. Tavallinen pienituloinen pakotetaan maksamaan 2000 € kuukausituloistaan noin puolet veroja ja veroluonteisia maksuja, jotta eduskunnasta tipahtanut saa 8000 €/kk ’sopeutusta’ loppu elämänsä. Jos oikeudenmukaisuutta mitataan tämän tyyppisillä mittareilla maamme huipulla, niin menee minun ymmärrykseni yli - tämäkin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Sijoittamisessa on riskinsä, mutta ne ovat tietoisesti hankittuja, ainakin uskon niin. Onhan näitä kuplia ollut.

Jokaisella on omat elämäntapansa, mutta hyvätuloisenkin olisi hyvä käyttää matikkapäätään sen verran ettei hanki niin paljoa kiinteitä menoja että joutuu kaupassa rahan puutteessa etsimään punalappuisia ruokatuotteita. Jos esimerkiksi aloittelevan yrittäjän ensimmäinen ostos on uudenkarhea velkamersu ollaan jo kyseenalaisella tiellä. On näitä nähty.

Ex-kansanedustajille on oma aktiivinen tulonsaantimalli joka tuottaa passiivisimmallekin mukavat tulot. Ei velvotteita 18 tunnin työstä 3 kk aikana, ei viikottaista työnhakua, kouluttautumisvelvollisuutta tai muutakaan. Kun itse säätää lait ne ovat myös itselle sopivia.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

"Onko sitten terveen ihmisen köyhyys pelkkää omaa saamattomuutta? Poliittisesti oikean laidan kulkijat ovat sitä mieltä että kyllä on."

Ihan en usko että se noin suoraviivaisesti menisi. Faktaa lienee että köyhyys juontuu huonosta onnesta, kasvatuksesta, kodin perinnöstä, saamattomuudesta, laiskuudesta, elämäntavasta, asuinpaikasta, sairauksista, harrastuksista ja ties mistä.
Sitäkään en usko että läheskään kaikki poliittisesti oikean laidan kulkijat uskoisivat köyhyyden johtuvan saamattomuudesta enkä sitä että kaikki vasemman laidan kulkijat uskoisivat köyhyyden johtuvan huonoista hallituksista.

No minä nyt en yleensäkään usko mustavalkoisiin jakoihin kahteen niin mutkikas ja monimuotoinen on kuitenkin ihmisen mieli ja maailma ympärillämme.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Tottakai elämässä on kirjonsa, mutta useimmin olen luullut kokoomuslaisen tai perussuomalaisen suusta työttömyyden ja siitä johtuvan pienituloisuuden olevan aivan omaa syytä. Työtä on kuulemma aina jos haluaa tehdä. Tosin palkasta ei samassa yhteydessä puhuta.

Nykyinen keskusta-kokoomus-mutanttipersuhallitus antaa taloudellista keppiä ihmisille hakemaan ja tekemään jopa niitä töitä joita ei ole edes tarjolla.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Sitähän minä vaan yksisilmäisyydessäni että kun elämässä on kirjonsa niin miksi sanoa mustavalkoisesti.

Tuota en ole kuullutkaan Sinisistä, mutanttipersu. Todella sattuvasti sanottu.
Todella kolahtaa kun muistelee pääpersun (Soini) rikasta kielikuvien käyttöä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #8

Niin, pidän tiivistämisestä, en saarnaamisesta vaikka tarkkuus siinä kärsiikin.

Soini on lohkaisuillaan jättänyt jälkensä ja nyt niitä on alkanut tulla takaisin päin. Myönnän mieluusti olevani "mutanttipersun" isä, nyt kun miehetkin synnyttävät.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Tuure hyvä

Ymmärtänet, että raha ei kasva puussa eikä sen määrä kasva expotentiaalisesti.

Tästä syystä jokaista rikastuvaa kohden tietty määrä ihmisia menettää rahansa.

Roope Ankkaa siteeraten:" jos kaikki olisivat rikkaita niin kuin minä, kukaan ei viitsisi tehdä töitä."

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Tuo linkin takana olevassa jutussa vaurastuminen tehdään vain niin älyttömän yksinkertaiseksi että se ärsyynnytti tekemään tämän kirjoituksen.

Talouskasvut ja lisäarvot ovat ovat näistä asioista paremmin tietävien heiniä käsiteltäväksi. Kunhan nyt deflaatio, inflaatio, devalvaatio ja revalvaatio ovat jotenkin hallussa :)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Me persaukiset voimme lohduttautua sillä, että linkin daami liittyy seuraamme, jos korot vähääkään nousevat nykytasosta. Velkavipu muuttuu koronnousun myötä velka-ahdingoksi.

Omaisuus on siinä mielessä ikävä asia, että sitä on jatkuvasti vahdittava ja vaalittava, ettei se vain häviä, katoa tai kutistu.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #11

Metsäomaisuuden pitäminen suvussa taitaa olla varminta sijoitustoimintaa. Siinä jokainen omistaja ehtii tehdä tilin tai pari, tilan koosta riippuen useammankin elämänsä aikana.

Olen yrittänyt pitää kynteni lyhyenä, ettei niiden alle pääse kertymään kenenkään ulkopuolisen omistamaa maata. Maan "omistaminen" on sinänsä hieman kummallista, koska valtioissa jossa maata vuokrataan tiettyjä velvotteita vastaan eletään ihan hyvin. Vuokraoikeus on myös mahdollista periä.

Siinä järjestelmässä jokaisen sukupolven ei tarvitse ostaa esimerkiksi maatalousmaata erikseen, mikä alentaa tuotannon hintapaineita eikä stressaa sukupolvenvaihdoksissa.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

"Saamattomuutta" tai potentiaalisten työntekijöiden mahdollisuuksia parantamalla ei tehdä mitään muuta kuin vaihdetaan vain töihin pääseviä henkilöitä toisiin.

Työpaikkojen määrä riippuu ihan siitä miten kannattavaa työn teettäminen on. Eli jos halutaan lisää työpaikkoja, niin niitä saadaan helposti alentamalla yrityksiin kohdistuvia veroja ja poistamalla yrityksiin kohdistuvaa sääntelyä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

""Saamattomuutta" tai potentiaalisten työntekijöiden mahdollisuuksia parantamalla ei tehdä mitään muuta kuin vaihdetaan vain töihin pääseviä henkilöitä toisiin."

Tuo pitää paikkansa muilta osin paitsi silloin kun esimerkiksi koulutuksen avulla syntyy työllistäviä uusia innovaatioita.

Aktiivimalli on tyyppiesimerkki siitä kuinka pätkä- ja silpputöihin osallistuvien joukkoa kasvatetaan kierrättämällä siihen uusia ihmisiä. Työllisyysaste nousee tilastollisesti ja työttömien määrä laskee kun yksi tunti töitä viikossa riittää rekisteröitymään työlliseksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset