Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Luoja varjelkoon meitä yksimielisiltä poliitikoilta

Yksimielisyys politiikassa tuhoaa kaiken kehityksen ja muutoksen parempaan. Kun kaikki ovat liikuttavan yksimielisiä jostakin asiasta, alkaa jokainen taho kiittelemään omaa yksimielisyyttään kuinka hyvä se on. Joku toinen taho taas näkee, että juuri heidän esittämänsä yksimielisyys on se paras. Kun kaikki ovat liikuttavan yksimielisiä siitä mitä on tehtävä, niin ei tapahdukaan mitään. Ollaan vain yksimielisiä.

Yritystukiasiassa esitetty yksimielisyysfarssi on poliittisen kaksinaamaisuuden huippu ihan viimeisen päälle. Yritystukiremontilla on niin laaja kannatus, että mikään puolue ei sitä julkisuudessa ilkeä vastustaa. Muutosta kannattaa jopa osa tukien saajistakin. Mutta isot kalat lobbareineen hallitsevat päätöksentekoa. Eikä heidän varpailleen astuta, koska se voi näkyä tulevaisuuden vaalirahoissa.

Mihinkään johtamattomalle myönteiselle yksimielisyydelle nauraa jokainen joka on vähänkään seurannut tapahtumia. Sille, että porukka ei pysty päättämään sitä että kenen yksimielisyys olisi paras on absurdia. Kompromisseja käytetään silloin kun joku asia halutaan oikeasti hoitaa maaliin, mutta ei tässä. Demokratiassa äänestäminen on yksi tapa ratkoa asioita, mutta jos asiasta ei oikeasti haluta minkäänlaista päätöstä niin sitäkään ei käytetä.

Yksityisiä kansalaisten ja juridisten Oy/Oyj henkilöiden asioita käsitellään politiikassa eri tavalla.  Yksityishenkilöitä koskevista leikkauksista voidaan kyllä päättää äänestämällä, kun taas yritystoimintaa koskevista tukien  leikkauksista ei saada työryhmässä edes esitystä aikaiseksi vaikka asiasta ollaan julkisuudessa liki kyynelehtien liikuttavan yksimielisiä. 

Tuollaista yksimielisyyttä ei maamme tulevaisuus kestä. Yhteiskunnan pitää kehittyä ja asioiden pitää olla muutettavissa aina tarpeen mukaan. Aivan riippumatta siitä onko kyse Oy:n tai rivikansalaisten asioista. Jos firmojen eduista leikkaaminen johtaa myös niiltä saatavien suurimpien puolueiden vaalitukien leikkauksiin, niin se on muualla yhteiskunnassa tehtävien korjausliikkeiden ohella vain kestettävä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Juhani Vehmaskangas

Anteeksi heti alkuun. En vaan voi olla otsikkosi vuoksi kommentoimatta: kaksimieliset poliitikot ovat ainakin hauskempia :-D

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Näinkin. Mutta yksimieliset ja kaksinaamaiset voivat pysäyttää kaiken kehityksen. Se taas ei ole kovin hauskaa. Tappeluissakin löytyy yleensä voittaja, takapuolennuolennassa en tiedä kenenkään hihkuneen olleensa paras.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Olisiko tämä alla oleva yksimielistä, ylimielistä vai kaksinaamaista?:

EU:n jäsenmaat lisäävät yhteistyötä genomitiedon käytössä, Sosiaali- ja terveysministeriö 11.4.2018, 16.04, Uutinen:

"EU-hankkeen tavoitteena on koota riittävän laaja tietopohja monitekijäisten sairauksien selvittämiseksi.

Tähän tarvittavaan EU:n laajuista yhteistyötä. On arvioitu, että yhteistyöstä hyötyisivät tutkimus, terveydenhuolto sekä eritoten yksilöt. Hanke myös parantaisi EU:n kilpailukykyä yksilöllistetyssä lääketieteessä, jonka yleisenä tavoitteena on ennustava, ennaltaehkäisevä ja osallistava terveydenhuolto.

Jäsenmaille vapaaehtoisessa hankkeessa kehitetään genomitiedolle perusrakenne, joka muodostetaan olemassa olevien kansallisten rakenteiden ja rekistereiden varaan. Tavoitteena on koota yhteensä miljoona genomia. Tietoja ei voi yksilöidä.

Genomitietoa tarvitaan modernissa terveydenhuollossa, koska useiden hoitojen tehokkuus riippuu myös genomista ja ottamalla genomitieto huomioon pystytään välttämään erilaisia hoitoon liittyviä haitallisia sivuvaikutuksia.

Suomessa genomitiedon käytöstä on tarkoitus säätää genomilailla, joka on parhaillaan valmistelussa. Sekä genomilain valmistelua että EU:n genomitiedon hanketta ohjaa EU:n tietosuojasääntely. " - -

http://stm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/eu-n-jas...

Tämä soten kansalaisten yksilöityjen terveystietojen kerääminen ja niiden hyödyntäminen on ihan linjassa sen kanssa, että Suomi on nyt liittynyt mukaan genomitiedon keräämiseen tusinan muun EU-maan kanssa.

Tähänkö suuntaan haluamme todellakin mennä?!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jalostuksen pohjatyötä tämä vasta on.

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Entäs tää yksipuolinen mediakupla, jossa vihervasemmistolaiset kuvittelevat yksimielisesti miten pitäis ajatella ja jopa veronmaksajien rahoilla vielä tuettuna.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Pitäisikö median sitten salata tällaiset politiikan narrien touhuilut?

Yritystukia voi verrata yksityisille ihmisille maksettaviin tulonsiirtoihin joita kyllä on enemmistöpäätöksillä ollut valmius leikata.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset