Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Se toiseksi paras puolue

Iltalehti ja Uusi Suomi ovat kannatuskyselyn yhteydessä tiedustelleet myös sitä, mitä muuta puoluetta kuin ensimmäisenä mainittua suosikkia vastaaja voisi äänestää. Kuten tiedämme, jotkut äänestäjistä voivat äänestää miltei mitä tahansa puoluetta, toisilla kriteerit ovat tiukemmat.

Pari tietyllä tapaa herkullista yksityiskohtaa alla olevan linkin takana olevan uutisen taulukosta kumminkin löytyy. Nimittäin kaksi prosenttia kokoomuslaisista voisi äänestää Vasemmistoliittoa. Vasureiden kannattajista taas kukaan ei äänestäisi Kokoomusta. Lieneekö oire jostakin.

Perussuomalaisten kannattajista kolme prosenttia voisi antaa äänensä Vihreille. Vihreistä taas ei löydy ensimmäistäkään joka käyttäisi äänioikeuttaan Perussuomalaisten hyväksi. Maahanmuuttolinjan ääripäissä Perussuomalaisten  pehmoporukkaa siis uhkaa valua Vihreisiin. Yleisesti ottaen muutenkin Vihreiden katsotaan tutkimuksessa olevan potentiaaliltaan todennäköisin kannatusta lisäävä puolue.

Päivän kunto kuitenkin vaalitilanteessa lopulta ratkaisee kuka jää kannattajien vaihtokisassa lopulta voitolle.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201804062200854678_u0.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kasvupotentiaalin suuntaa kunkin puolueen osalta tuo kysely paljastanee. Sitten vaaliuurnilla ei kuitenkaan sille toiseksiparhaalle kukaan anna mitään. Päivän kunto, sepä se.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Olen äänestänyt eduskuntavaaleissa lähinnä Kokoomusta ja kuntavaaleissa melko usein RKP,tta. Mutta sote- ja maakuntauudistuksen johdosta en usko että Kokoomus enää tulee kyseeseen. Luultavasti päädyn RKP,n. SDP olisi myös varteenotettava puolueena, mutta puolue ei ole kyennyt uudistumaan riittävästi, enkä pidä puolueen ulkopolittisista linjauksista - Tosin muutamalla SDP,n poliitikolla järkeviä linjauksia.

En ikinä äänestäisi Keskustaa, Perussuomalaisia enkä Sinisiä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

On monia eri vaaleja joissa voi valita ehdokkaansa erilaisilla perusteilla. Seurakuntavaalit (yleensä ei avoimia puoluetunnuksia), Kuntavaalit, Eduskuntavaalit, EU-vaalit ja Presidentinvaalit. Lisäksi on tulossa vielä maakuntavaalit jos luoja suo ja viskaalit sallii.

Sikäli jännittävä tilanne, että ehdokkailta on maakuntavaaleja varten kerätty jo suostumuksia mutta heitä ei haluta julkistaa ainakaan meillä päin, koska ei tiedetä varmuudella että tuleeko vaaleja :) Jonkin asteinen sekasorto maamme hallinnossa nyt vallitsee. Oikeastaan on ollut jo vuosia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset