Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Halla-aho ja laajan sananvapauden soturit

Perussuomalaisia on pidetty kokoomuksen ohella eduskunnan poliisipuolueena. Näkemykselle saattaa löytyä katetta silloin kun se sopii puolueelle, mutta aina ei näin ole. Viime vuonna joutui ylikomisario Jussi Hahtela systemaattisen nettihäirinnän kohteeksi puheenjohtaja Jussi Halla-ahon jaettua hänen maahanmuuttoa koskevan viestinsä twitterissä.

Oppositiopuolueen merkittävin vaikutuskanava on tätä nykyään sosiaalisen median eri kanavat. Kuten edellämainitussa tapauksessa, riitti yksi puheenjohtajan jakama twiitti aktivoimaan puolueen uskolliset soturit ja käynnistämään monimuotoisen häirintäkampanjan poliisimiestä kohtaan. Tehokasta kuin mikä. Lauma tarvitsee vain osoitetun kohteen ja aina tapahtuu.

Olen jonkin aikaa seurannut puolueiden puheenjohtajien twitteröintiä.  Jotkut julkaisevat vain asia- tai puoluekohtaisia asioita eikä mitään henkilöön käypää. Tällöin reagointikin pysyy varsin asiallisena. Edellä mainitun Halla-ahon leipälajina näyttää olevan vinoilu, kohteena puolueet tai henkilöt nimeltä. Viimeisin lukemani näyttö siitä oli tuoreesta puoluekannatusmittauksesta kirjoitettu kommentti.

En osaa pitää hyvänä nykyistä kehityssuuntaa, missä valtakunnan päättäjät puoluejohtajia myöten ryhtyvät masinoimaan joukkojaan yksityisiä ammattihenkilöitä tai kilpailevien puolueiden ihmisiä vastaan. Tekninen kehitys on mahdollistanut nykyisen kaltaisen avoimmuuden ja poliitikonkin järjellä pitäisi tajuta käyttää sitä sivistyneesti.  Puolueet ovat aina arvostelleet ja haukkuneet toisiaan kun tilanne on ollut sellainen, mutta joukkojen usuttaminen yksityisten ihmisten kimppuun netin avulla on törkeää.

Kuka kohta suostuu esimerkiksi nettipoliisiksi, jos aina on joku "laajan sananvapauden" sotureiden joukko kimpussa?

"Huhtela joutui itse some-myllytyksen kohteeksi viime vuonna, kun perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho nosti Huhtelan maahanmuuttoaiheisen tviitin esiin Facebookissa."

 

https://www.verkkouutiset.fi/poliisi-kertoo-hairinnasta-is-jussi-halla-ahon-nosto-teki-ylikomisariosta-kohteen/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kuuluu Halla-ahon tyylin, ja kyllä hän sen tietää, mihin henkilöistä vitsaliu ja kohdentaminen johtaa.

Varsinkin, jos kyseessä on nainen, niin vihapostin ja uhkailun määrä on iso.

Hänen kannattajiensa toiminta on tällaisessa tilanteessa järkyttävää, ei siellä ole juuri lainkaan käytöstapoja, Halla-aho ei voi olla tällaisesta tietämätön, taitaa vain nauttia uskollisten sotureiden rynnäköstä.

Sääli niitä persuja kohtaan, jotka koettavat tehdä ihan normaalia politiikkaa, mutta itsepähän ovat puolueensa valinneet.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kasvottomana häirikkönä on hyvä olla rohkea, eikä sellaista porukkaa pitäisi ainakaan miltään yhteiskunnan vaikuttajataholta yllyttää. Aika näyttää miten maltilliset vielä puoluetta kannattavat ihmiset reagoivat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Halla-aho on Bannonin miehiä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jokohan ne on sopineet treffit ruotsidemokraattien tyyliin?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ainakin moni puhiksen persu vetää bäckmantyylistä litaniaa Salisburyn myrkytyksistä. Samalla persukommentaattorit harvenevat....

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Täysin perätön roskajuttu. Joku twiittailu on ihan hupijuttua ja jos on oikeasti vaikka sitä mieltä, että twiitti "saamelaiset ovat koirille ja naisille" on vihapuhetta, on lukijan päässä vikaa, ei ymmärrä kontekstia eikä huumoria. Jos sivuuttaa somen vittuilun jää Huhtelalle käteen Marco de Wit, ei Jussi Halla-aho, jonka jokunen fani saattaa olla niin harhainen, että voi jotain oikean rikoksen tai häirinnän tunnismerkit täyttävää tehdäkin. Marco de Wit horisee 'polpostaan' päivittäin ei Jussi Halla-aho. Muutoin mitä nyt pitäisi sanoa tästä häirinnästä ihan vaan sattumalta masinoitu kampanja viatonta konstaapelia kohtaan, olisi voinut olla vaikka komissaaria Matti Meikäläinen Ypäjältä, Helsingin poliisin pari twiitti-ihmettä ei nosta kenenkään kulmakarvoja kommenteillaan ihan noin muuten?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ai jokunen fani?

Halla-ahon valheelliset linkit MV-lehteen ja jutut puukotustapauksessa, toivat Turun Sanomien toimittaja Rebekka Härköselle järkyttävän vihapostimäärän ja uhkauksia.

Sekö on se muutama harhainen?

Halla-aho osaa manipuloida, ja niitä harhaisia on hänen kannattajistaan ikävä kyllä valtaosa. Tuossakin tapauksessa se näkyy selvästi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Tokihan Mestarilla on alipäällystöä, mainitsemasi Marco de Witt on pikaisen nettihaun perusteella varmaankin sellainen. Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen on viime aikoina ollut kohtalaisen hiljaa, tai on siirtynyt käyttämään suljettuja ryhmiä. Siellä voi rauhassa organisoida.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

1) Jos joku itkee sitä ettei ymmärrä mikä on some facebookkeineen ja twittereineen on se fakta. Luultavammin se fakta on että joku kuten Huhtala toki ymmärtää kunhan huomiohuoraa ja sitten triggeröityy saamastaan, halajamastaan palautteesta. Tätähän hän tavoitteli ja tämän hän sai.
2)Somevittuluista erottuu myös masinointia, vihaa, jota esim. Marco de Wit levittää josta joku kahelein yksilö voi ottaa nämä jotkut twiitit tosissaan ja tehdä jotain rikollista ihan oikeassa elämässä.
3)Petteri myy käytettyjä kirjoita joita ei ole lukenut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #10

Jaaha. Se että mainitsee maahanmuuttajat jossain muussa kuin vihamielessä onkin riidanhaastoa ja Engrenin mielestä sitten oma vika jos hommahirmut häiriköi ja yrittää viedä työkyvyn.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #12

'Halla-ahon linkit mv - lehteen' on sekä harhainen, että ehkä muilla kemikaaleilla tuotettu toteama. Kuten Sinin tuotos. Some ei ole yhtä kuin joku Huhtala ja 'hommahirmut' some on hieman laajempi käsite sekä maailma.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #18

Varmasti some on laajempi ilmiö mutta nyt puhumme siitä miten Halla-aho somessa huseeraa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #10

1. Omituista kuitenkin on, että lähes aina se viha lähtee persun aloitteesta, mikähän siihen on syynä. :)

2. Mulla on yli 30000 kirjaa, oletko lukenut sellaisen määrän? Vai pitääkö esim. alusasukauppiaan olla itse koettanut kaikkia, jotta on kompetenssia myydä, et taida itse olla myyntialalla, kun tiedot ovat hieman virheellisiä. :)

3. Paljon puhetta, mutta valtaosa mutua.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Eiköhän iso syy perussuomalaisten ajautumiseen someen ja perinteisen median ulkopuolelle ole, ettei heidän ajatuksilleen siellä oikein löydy tilaa. Täältä Uudesta Suomestakin poistettiin juuri monikulttuurisuutta arvosteleva Matti Haapalan blogi, jonne itsekin kirjoitin samanmielisen kommentin. On todella valitettavaa, että soveliaisuuden raja mielipiteiden osalta on viety niin alas. Toisaalta ylistetään monikulttuurisuutta, mutta samalla ollaan rajoittamassa mielipiteiden monimuotoisuutta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Minäkin kysyin eilen Halla-aholta facebookissa, että miten liittyy maahanmuuttopolitiikan arvosteluun heidän käyttämänsä termit, kuten ''neekeriukko'', ''esteettinen haitta'' ja ''raiskaajat''

Vastaus oli, että ei mitenkään.

Kuitenkin tällainen ''maahanmuuttokeskustelu'' on valtaosalla persuista normaalia toimintaa, mitä johtajat edellä, sitä seuraajat perässä.

Sitä voi arvostella talouspolitiikkaa, energiapolitiikkaa ja maahanmuuttopolitiikkaa, mutta minkään muun puolueen sanavarastoon ei kuulu edellämainitut lausahdukset ja monet muut, kuin persujen.

Ehkäpä siitä on kyse, miksi nämä ''ajatukset'' eivät oikein lyö läpi missään.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

En muista, kun en poiston takia varmentaa voi, esimerkiksi poistetussa Haapalan blogissa mitään tällaista retoriikkaa käytetyn. Ihan "normaalilla" sanavarastolla kirjoitettuja blogeja on täältä poistettu aikaisemminkin. Riittää ilmeisesti, ettei mielipidekirjoitus ole toimitukselle mieleinen. Minusta tällaiselle sivustolle olisi eduksi, että mielipiteillä olisi katto korkealla, seinät leveällä ja vielä kellarissakin tilaa. Siinähän tulee aidosti kansan ääni kuuluviin. Aina se ei kuulosta kaikkien mielestä mukavalta, mutta pitääkö niin ollakaan?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #14

Usein vaan se katto on matalimmalla nimenomaan persuilla. He ovat tämänkin sivuston ahkerampia bannaajia, se on se omituinen käsitys sananvapudesta, jossa vain samanmieliset saavat keskustella.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola Vastaus kommenttiin #16

Tämä on mielestäni typerää. Silloin ei pitäisi tulla sivustolle, jossa esitetään vapaasti mielipiteitä puolesta ja vastaan. Kuten on todettu tosin aiemmin täälläkään ei sivuston puolelta kaikkia mielipiteitä oikein suvaita.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #21

Sitä typeryyttä opettavat persukellokkaat etunenässä. Huhtasaari ja Luukkanen, palstan kovimmat bannaajat.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Suomi on monikulttuurinen maa, on ollut sitä itsenäistymisestä lähtien. Kyllä tätä maata saa kehua silloin kun siihen on aihetta.

Jos arvostelee monikulttuurisuutta olisi hyvä nimetä perustellen ne ryhmät tai ihmiset jotka arvostelijan mielestä ovat täällä liikaa. Nyt arvostelijoilta ei saa koskaan selvää vastausta, vain pelkkää ympäripyöreää sopotusta monikulttuurisuuden haitallisuudesta.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Olisiko sillä vaikutusta, että haitallisten ryhmien nimeämisellä on uhka joutua leimatuksi ja metoo-hengessä kivitetyksi. Pahimmassa tapauksessa olet vihapuherikoksesta epäiltynä. Tällaista mielipidettä kertova blogisi tuskin olisi pitkään tällä sivustolla, kun vähemmästäkin poistetaan.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #17

Häirintäkampanjat niitä henkilöitä kohtaan jotka hyväksyvät Suomen nykyisen kaltaisena valtiona tulevat varmaan jatkumaan riippumatta siitä että poistetaanko jossakin blogeja vai ei.

Pekka Iiskonmaki

Olen todella huolestunut Suomen sananvapaudesta.

Viroon verrattuna Suomi alkaa muistuttamaan Venäjää.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Oma käsitykseni vähemmällä kokemuksella on, että tältäkin sivustolta poistetut mielipiteet olisivat kaukana poiston uhasta Viron valtamediankin mielipidepalstalla. Kaikessa ei kannata ottaa mallia Ruotsista tuosta nykyisin yhden totuuden yhteiskunnasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei se kerro mitään maiden sananvapaudesta tai niiden eroista. Miksi sorrutte tyhmäksi tekeytymiseen?
Ei voi verrata että jos yksi virolainen lehti poistaa eri kriteerein kuin toisen maan yksi keskustelupalsta niin olisi joku ero maiden sananvapauksilla.
Kieltä ja käsitteitä ei pitäisi runnoa omaan propagandaan sopiviksi. Tonttulakki on tunnettu Suomivihastaan mutta mikäs Vesa Peltolaa riivaa kun tekee hallaa oman mielensä käsitteille?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Kaikessa ei kannata ottaa mallia Ruotsista tuosta nykyisin yhden totuuden yhteiskunnasta."

Ei tosiaankaan, nyheter från Sverige.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Uskon että maamme sananvapaus sallii tämänkin kommenttisi. Selkeä mielipide eikä edes kiroilua.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Kuka kohta suostuu esimerkiksi nettipoliisiksi, jos..."

Jos sellaiselle poliisille ylipäätään on tarvetta. Ainakaan poliisien resursseja ei pitäisi tuhlata kansalaisten sanomisten kyttäämiseen silloin, kun yhteiskunnassa tapahtuu oikeita, jopa törkeitäkin rikoksia, jotka jäävät selvittämättä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Juuri netissä rikollisuus enevässä määrin toimii. Kyllä poliisien pitää olla siellä/täällä. Myös bannonilaista kapinaa lietsovilla sivuilla pitää olla koska ne käyttävät sellaisia metodeja kuin blogitekstissä mainitaan. Se että jotkut sieltä pistäytyvät täällä kalusteluissa huoneissa kapinakellareita puolustamassa on pelkkää röyhkeyttä ja sivistyspetturuutta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Totta kai rikolliset hyödyntävät internettiä; esim. huume- ja ihmiskauppitaat sekä ISIS. Tämän torjuntaan SuPo tarvitsee lisävaltuuksia.

Mutta nyt palkataan tavallisia poliiseja vahtimaan suomalaisten sanomisia tilanteissa, joihin ei liity rikoksia. Se vähintään ihmetyttää.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #30

Olen kyllä nähnyt uutisia, joissa poliisi on kertonut selvittäneensä rikoksia keskustelupalstoilta saamiensa vihjeiden perusteella. Eivät he siellä turhan takia ole vaikka jotkut kokevatkin heidän läsnäolonsa riesaksi. Syystä tai toisesta.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

"Ylikomisario

@HuhtelaJussi

Some on nykypäivänä mukana hyvässä ja pahassa. Maalittamisissa on tarkoitus saada toiminta näyttämään isommalta kuin se todellisuudessa on."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset