Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Diplomaattien palautukset ovat teatteria

Itäisen vieropalkisen isäntä saa maailmalle lähettämiään diplomaatti-vierastyöläisiä takaisin isäntämaidensa lähettämänä. Euroopan paliskuntain yhdistys on myrkyttänyt mielensä Englannissa tapahtuneen myrkytystapauksen vuoksi. Useammasta maasta lähetetään porukkaa takaisin sinne mistä ovat tulleetkin. Kunnes he sitten pikkuhiljaa palaavat takaisin, kunhan pahin mekkala on ohi. Niin se on mennyt aina ennenkin. Pian se itävaltalaisten kättelykieltokin unohtui.

Tavallisen rivikansalaisen on aivan turha kuvitellakaan että tietäisi mitä Englannissa oikeasti on tapahtunut. Ei siitä varmaan tiedä mediakaan muuta kuin sen, mitä eri maiden poliittinen johto on antanut luvan omaa tai paliskuntien yhteistä asiaa pönkittääkseen hyväksi kertoa.  Syyllinen oli ainakin selvillä heti uutisen levittyä, mikä antaa tietysti tehokkaan kuvan tiedustelupalvelun toiminnasta ja lisää kansalaisten turvallisuudentunnetta.

Paliskuntain yhdistys jää nyt odottelemaan itäisen vieropalkisen vastatoimia. Arvattavasti sieltä tulee postimerkki takapuolessa vastaava määrä diplomaatteja kuin itse kukin palkinen on karkoittanut. Brittien osaltahan tämä on jo tiedossa. Eiköhän meidänkin paliskuntaan palautettavalle jotain byrokraatille sopivaa näpyttelyhommaa löydy. Työttömien aktiivimallia ei ole rakennettu diplomaatteja varten.

Aikanaan kun porukkaa lähetettiin Lapista Uudellemaalle "ulkomaille" siirtotyöläiseksi ei erityistä aktiivimallia tarvittu. Diplomaatin statustakaan ei ollut, vaikka kovasti edustustehtäviä nuoret miehet yrittivät vapaa-ajallaan siellä hoitaa.  Tosin majoitustiloissa ei saanut "diplomaattiviinoista" nauttia, vaan siitä seurasi lopputili. Jotkut paikalliset  tietenkin vierastivat pohjoisen porukkaa niinkuin vierasmaalaisia nykyään ne joilla on siihen taipumusta. 

Kun lappilaiselta poroisännältä kysyttiin, että mitä se teidän poika meni sinne etelään tekemään, niin vastaus kuului että "tuntia se meni sinne vasottamhan ja kellon ko muistaa vettää niin jo vain työtä riittää". Eurooppalaiset paliskunnat vaihtavat nyt pukupäällisiä kellonvetäjiä ja kansalaisille annetaan kuva niinkuin olisi suurestakin asiasta kysymys. Vähemmän tärkeä tapahtuma palautus meidän paliskunnalle on kuin vaikkapa ammattijärjestöjen mielenosoitus Helsingissä.

Käytin tällä kertaa kirjoituksessani konnuuttani paliskuntaa, koska Euroopan liittovaltio on niin kömpelö ilmaisu. Liittovaltion liimaamisesta kai tällaisissa jutuissa on lopulta pohjimmiltaan kysymys.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Diplomaattien palautukset voivat toki olla teatteria – monimutkaisin Venäjän hallitsemin menetelmin tehdyt harkitut murhat Britanniassa taas ovat ihan todellisesta, elävästä elämästä.

"Tavallisen rivikansalaisen on aivan turha kuvitellakaan että tietäisi mitä Englannissa oikeasti on tapahtunut" – entä kuinka monen Suomessa tehdyn henkirikoksen kaikki yksityiskohdat ovat tarkasti Sinun tiedossasi? Ellet tiedä, mitä niissä oikeasti on tapahtunut, tarkoittaako se, että Suomessa ei koskaan ole tapettu ketään, tai että johtopäätökset tekijästä ovat vääriä?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

"– entä kuinka monen Suomessa tehdyn henkirikoksen kaikki yksityiskohdat ovat tarkasti Sinun tiedossasi?"

Yhden tapauksen taustat kertoi tekijä itse linnasta vapauduttuaan. Kaunistelematta. Mutta ei hänen tekonsa vuoksi ketään ulkopuolista karkoitettu työpaikastaan.

Muutama kännipuukotus on myös ollut selvää kauraa, ja kaikkien niiden yhteinen piirre on se että tekijä on ollut alun alkaen tiedossa.

Lontoon tapauksessa sormet osoittavat syyttävästi Venäjälle, mutta tekijä on hukassa. Saattaa olla että syyllistä ei löydetä koskaan. Tai sitten uskottavuuden vuoksi teon tekijäksi lavastetaan joku nobody.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset