Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Anderssonin kanssa kaljalle

Helsingin Sanomat oli teettänyt Kantar TNS:llä kyselytutkimuksen jolla oli selvitetty puoluejohtajien imagoa. Ykköseksi kyselyssä nousi varmaan monelle yllätyksenä Vasemmistoliiton Li Andersson. Hänen kanssaan lähtisi lounastamaan tai lasilliselle 21 prosenttia vastanneista, kun Petteri Orpon kelpuuttaisi 13 ja Juha Sipilän 11 prosenttia.

 "Kyselyssä esitettiin 19 ominaisuutta ja pyydettiin merkitsemään, ketä kaikkia kahdeksaa puoluejohtajaa kukin ominaisuus sopii kuvaamaan."

Li Andersson oli myös koko vertailun paras, oltuaan ykkönen kymmenessä muuttujassa yhdeksästätoista. Kokoomuksen Petteri Orpo otti kokonaisvertailun kakkossijan, Keskustan Juha Sipilän ottaessa kolmospaikan. Arviointilistan hänniltä löytyy suurimman oppositiopuolueen SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne. Vasemmisto-oppositiolla näyttäisi siis olevan puheenjohtajissa sekä imagovertailun ykkössija että peränpitäjän rooli.

Muutama päivä sitten julkaistussa Ilta-Sanomien pääministerigallupissa tulokset olivat saman suuntaisia. Siinä ykkössijan vei Orpo 17 prosentilla, Anderssonin kannatuslukeman oltua 13 ja Sipilän 12. Siinä kyselyssä hännille jäivät Touko Aalto (Vihr) ja Sampo Terho (Sin).

Kyselyistä voi vetää sellaisen johtopäätöksen, että puolueiden vetureiksi kaivataan tuoreita raikkaita voimia jotka elävät ajassa. Näkemystä puoltaa se, että vaikka puolueena Vasemmistoliitto on pienehkö kannatusvakaa puolue, sitä johtavan nuoren Anderssonin ominaisuuksia arvostetaan. Kokoomuksen Orpolla menee vielä hyvin, mutta  suurempien puolueiden vetureista varsinkin SDP:n Rinne näyttää olevan imagokriisissä.

 

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005554141.html?ref=rss

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Jos vastanneista suurin osa oli miehiä, niin en ihmettele Lin kannatusta. Kuka mies ei nyt arvostaisi näyttävän näköistä ja älykästä naista.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Siihen aikaan kun itse tein haastatteluja Taloustutkimukselle, niin sukupuolijakauma oli tarkasti määritelty. Tutkimuslaitoksilla ei ole varaa tehdä tahallaan vikaan meneviä tutkimuksia, kun muutenkin on osumatarkkuudessa tekemistä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

No juu, mutta tulosta vääristää jo se, että 90% miehistä mieluiten menisivät drinkille nuoren naisen kanssa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #3

Siispä nuorelle hyvän imagon omaavalle miehelle olisi kysyntää ainakin jossakin puolueessa jotta naiset saisivat kostonsa. Tiedänkin muutaman mutta en sano, koska jokainen kuppikunta valitsee itselleen mieluisen vetäjän.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #3

"90% miehistä mieluiten menisivät drinkille nuoren naisen kanssa"

Oletitko, että 10% miehistä on homoja ?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #5

Oletin, että viitisen prosenttia haluaa kehuskella olleensa kaljalla ministerin kanssa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset