Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Kiinteistötyönantajat tarjoavat palkkaleikkauksia

Kokoaikaisen siivoojan bruttopalkka on keskimäärin 1662€ kuukaudessa. Sopimuksettomaan tilaan ajautuneessa tilanteessa työnantajapuoli tarjoaa 133€ leikkausta palkkoihin. Pamin aluepäällikkö Risto Kalliorinteen mukaan siivoojien palkat ovat polkeneet paikallaan viimeiset kahdeksan vuotta. Nyt työnantajapuoli esittää muutosta. Alaspäin.

Samaan palkan alennusryhmään kuuluvat myös muutamat muut Pamin alaiset ammattilaiset, kuten esimerkiksi kerroshoitajat ja kiinteistönhuoltajat. Torstaina osa lappilaisista työntekijöistä marssi ulos mielenilmauksena työnantajapuolen esitystä vastaan. Tänään työt ovat jatkuneet normaalisti.

Työnantajien tarjous sisältää mm. sunnuntailisien poiston, työpäivän jatkamisen sekä ylityökorvauksista luopumisen.  Palkanalennuksilla ja pakkolakeja säätämälläkö hallitus ja työnantajat aikovat yhteis tuumin hoitaa asiat kuntoon? Työnantajapuolta ne tietysti lihottavat, mutta jo ennestäänkin pienipalkkaisten ihmisten palkkojen leikkaaminen aiheuttaa motivaation puutetta ja lisää kurjuutta entisestään.

Näyttää siltä, että kun hallitus ja elinkeinoelämä nyt kehuvat kuinka talouden rattaat on saatu pyörimään, niin tuloksesta ei haluta jakaa työntekijöille mitään, vaan leikata vielä entisiäkin palkkoja. Ahneen lopusta ei tarvinne tässä yhteydessä mainita erikseen. Tällä linjalla toimien on edessä oikeita lakkoja eikä mielenosoituksista tule olemaan puutetta.

 

https://www.lapinkansa.fi/lappi/palkkaleikkaus-veisi-siivoojan-1-662-euron-palkasta-noin-133-euroa-kuukaudessa-pam-on-selvaa-ettei-tuollaista-voi-hyvaksya-200712613

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Eihän 1.662€ ole mikään palkka kokopäivätyöstä per kuukausi.

Tällaisen perusteella sopii lakkoilla ja vetää vaikka koko maa uuteen lamaan. Sellaiset asiakkaat, jotka teettävät siivoustöitä tuohon hintaan pitää laittaa käyttösaartoon.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Tuotakin halutaan vielä leikata...

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars

Suomessa loppuu sinä päivänä siivous kun tuollainen käyttösaarto alkaa.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Ei niin pientä palkkaaetteikö siitä voisi leikata ja toimeentuloluukulta tilalle sillä tuo leikkaus menee voittoina omistajille - elämme yritysmyönteistäaikaa. Jaa niitä verojakin halutaan alentaa eli mistä sitä rahaa toimeentuloluukulle jaettavaksi?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Umpikuja tuolla menolla odottaa. Työnantajat odottavat saavansa puoli-ilmaista työvoimaa, jonka tuloista ei jää nimeksikään verotuloja yhteiskunnalle. Ostovoiman alhaisuuden vuoksi ei välillisestäkään verotuksesta paljon kassaan heru.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tämä ostovoiman väheneminen on juuri Suomen ongelma, ei siitä pienenevästä kakusta edes uudet yrittäjät pysty ammentamaan kannattavuutta kun vanhatkin pistävät lapun luukulle.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #4

Tuo on totta. Palkansaajien ostovoiman leikkaukset, etenkin kun ne kohdistuvat pienipalkkaisimpiin ovat pois pienten yritysten tarjoamilta palveluilta.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Uskomatonta röyhkeyttä, että siivoojien kohtuuttoman huonoista palkoista ollaan vielä leikkaamassa iso siivu.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Ylityö korvauksista luopuminen ynnä työajan jatkaminen? Aikooko työnantaja puoli rikkoa lakia kylmän viileesti? Vai onko Lapin työnantajilla käytössä korpilaki. Käsittääkseni ylityökorvaukset perustuvat työaikalakiin?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kyseessä lienee jonkinlainen päänavaus, jotta nämä asiat saadaan nostettua uudelleen sopimusneuvotteluihin. Kikyssä osa työnantajien tavoitteista jo toteutui, mutta nyt kun maassa on vielä korostetusti työnantajamyönteinen hallitus niin sieltä odotetaan työntöapua lakimuutosten muodossa. Kiire on, koska seuraava hallitus saattaa olla vaikeammin elinkeinoelämän vedätettävissä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Näin varmaan paikataan sitä Lapin kuuluisaa työvoimapulaa ?
Nyt jokainen siivooja joutuu hakemaan kakkostyön elääkseen.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Outo homma kokonaisuudessaan. Jos aktiivimallilla pakotetaan päivärahan menetyksen uhalla ottamaan 9 euron (tai alle) tuntipalkalla 1-4 kuukauden mittaisia pätkätöitä satojen kilometrien päässä vakituisesta asuinpaikasta ja siitä pitää vielä maksaa kahden asunnon vuokra siltä ajalta niin eipä reissusta työntekijä mitään kostu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset