Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Seuraavaa presidenttigallupia odotellessa

Tuskin on kahdeksan maankiertäjää olleet käräjillä ja yksi tuomittu kuudeksi vuodeksi linnaan sekä loput ehdonalaiseen, kun jo asiaosaajilta tivataan keitä he arvioivat seuraavissa vaaleissa olevan ehdolla. Tuttuja nimiä politiikkaa seuraaville he olivat esille kaivaneet. 

Yksi on kuitenkin joukosta poissa. Kukaan ei nosta esiin kuuden vuoden kuluttua 77-vuotiasta Paavo Väyrystä. Puuttuu arvioista toki muitakin jotka voisivat tulla kyseeseen, jos vain suostuvat suomalaisen äänestäjäraadin ruodittavaksi. Onhan tilanne silloin aivan toinen kuin nyt, jolloin virassa oleva presidentti oli ehdolla.

Nähtäväksi jää, että koska meitä hellitään seuraavalla presidenttigallupilla. Tuskin sentään vielä ensi viikolla, vaikka mahdollisia ehdokkaita jo katsellaankin. Ei vielä tänä vuonnakaan, jos poliittisen viihteen tekijöillä on vähänkään häpyä jäljellä. Mutta kauden puolivälin paikkeilla saattaa taas pohdinnat ja kyselyt käynnistyä ihan tosissaan. 

 

https://www.lapinkansa.fi/kotimaa/ovatko-he-seuraavat-presidenttiehdokkaat-politiikan-tuntijat-ennustavat-8-todennakoista-nimea-yksi-nainen-nousee-vakevasti-esiin-200705724/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kyllä minä uskon, että Paavo on mukana ensi kierroksella jos vain terveys ja kunto ovat tallella. Hänen äänisaaliinsahan oli nyt lähes sama kuin kahden suurimman puolueen ehdokkaiden yhteinen äänisaalis. Ja ensi kierroksella Sauli Niinistö ei ole mukana. Noilla eväillä voitto on lähes varma.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ja ennen seuraavia pressanvaaleja Paavo pyrkii pääministeriksi kun ei ole vielä siksikään päässyt.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/240577-keskustan-...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Mielenkiintoista, että monissa uutisissa vieläkin mainitaan Väyrynen Kapun johtajaksi, vaikka puoluetta johtaa Sami Kilpeläinen josta ei oikein kukaan tunnu tietävän mitään. Väyrynen sitä ja Väyrynen tätä on pelin henki.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Hänestä voisi vielä tulla Suomen Berlusconi, jos tulisi valituksi vuonna 2024.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Ketähän mahtaisivat olla ne mahdolliset ehdokkaat, jotka nyt ovat alta viiskymppisiä? Ehkä olisi nuorempien aika päästä kansakunnan kaapin päälle?
Löytyykö siitä porukasta ulkopolitiikan experttiä? Minulla olisi yx, mutta aika ei ole kypsä tuoda sitä esille, koska pitää antaa työrauha nykyiselle "pystille".

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Mä en kyllä laittas euroakaan vetoa sen puolesta, etteikö Paavo olis taas ehdolla. Etenkään jo kansalaispuolue saa sen yhdenkin ehdokkaan läpi ja näin ollen jää kannattaja korttienkin kerääminen sillä erää. Tosin niin kuin eka kommentoija sanoi, jos terveys riittää.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Nuorimmat spekulaatiossa esille tulleista ovat kuuden vuoden kuluttua ikäjärjestyksessä seuraavat.

Li Andersson, 36

Sanna Marin, 38

Ville Tavio, 39

Ville Niinistö, 47

Jutta Urpilainen, 48

Muut mainitut ovat vuonna 2024 jo yli 50-vuotiaita. Noin nuoren presidentin valinta olisi poikkeuksellista maassamme. Ensimmäisen kerran valituksi tulleet ovat ainakin Urho Kekkosesta alkaen olleet yli viisikymppisiä. Vanhempaa historiaa en viitsi tähän kaivaa, mutta muistini mukaan mitään poikasia ei ole ennenkään presidentiksi kelpuutettu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset