*

Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Sunnuntaina valittiin presidentti, maanantaina kunnanjohtaja

Pellossa oli kaksi merkittävää valintapäivää peräkkäin, kun kuntalaiset saivat sunnuntaina  äänestää presidenttiä ja valtuutetut maanantaina vielä kuntaan uuden johtajan. Kummassakaan vaalissa ei kaikki mennyt aivan "nuottien" mukaan, sillä Pellon äänisuhteilla Sauli Niinistöä ei olisi valittu suoraan ensimmäisellä kierroksella, ja kunnanjohtajan vaalissa kunnanhallituksen esittämää henkilöä ei valittu.

Niinistö sai presidentinvaalissa 46,6 prosenttia äänistä ja toiseksi tullut Paavo Väyrynen 21,2 prosenttia. Nämä herrat olisivat siis kohdanneet toisella kierroksella, jos muut  äänestäjät valtakunnassa olisivat olleet samaa mieltä. 

Kunnanjohtajan vaalissa seitsemästä äänestä Eero Ylitalon taakse kertyi neljä vasemmistoliittolaisilta, sekä yksi demariääni. Suljetussa lippuäänestyksessä annetuista kahdesta muusta Ylitalolle annetuista äänestä on ainakin toisen pakko olla keskustalaiselta tullut. Kokoomusvaltuutettu tuki  kunnanhallituksen esittämää Jukka-Pekka Bergmania, mutta keskustaryhmän hajotessa sekään ei auttanut. 

https://www.lapinkansa.fi/lappi/pellon-kunnanjohtajaksi-valittiin-eero-ylitalo-200703969/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset