Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Seksilupa kolmena kappaleena

Millainen on selvä suostumus seksiin? Yleisesi asia käsitetään niin, että se on mies joka jahtaa ja nainen joka joutuu alistumaan. Saattaa se joskus parisuhteissa olla toisinkin päin, jos emäntä uhkaa että jos ei pian ala tapahtua menen vieraisiin. Kuulin kerran kapakasta kotiin kävelevän pariskunnan juttelevan kovaäänisesti asiasta. Tuskin oli ainoa pari jossa uhkailtiin näin päin.

Miten suostumus sitten annetaan että se on pätevä? Vanhan hyvän tavan mukaan se voitaisiin kirjoittaa paperille kolmena kappaleena, yksi kummallekin osapuolelle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle. Samalla voitaisiin määrittää, että onko suostumus kertaluonteinen, määräaikainen vai toistaiseksi voimassaoleva. Näin vähennettäisiin byrokratiaa. 

Nykytekniikalla on tietenkin mahdollista myös käyttää sähköisiä lomakkeita eli erityisiä sovelluksia, joiden tiedot kerättäisiin tietylle palvelimelle. Palvelun yksityinen ylläpitäjä voisi tietenkin rahastaa  tiedoilla, jos joku epäilee kumppaniaan petturiksi. Sensaatiolehdet varmaan maksaisivat myös mielellään mehukkaista julkkisten seksiluvista. 

Oikeasti raiskaukset ovat vakava asia, eikä niitä pidä ottaa kevyesti. Mutta se, miten lupa seksiin on todennettavissa jälkeenpäin on hankalampaa. Edellä kuvatunlainen kieli poskessa kirjoitettu versio ei liene mahdollinen vaikka isoveli valvoo-järjestelmiä rakennetaan koko ajan. On vain luotettava ihmiseen, ettei hän tee ilmoitusta yksissä tuumin tehdystä tempusta raiskauksena. Näin on eletty tähänkin asti.

https://www.verkkouutiset.fi/professori-sukupuoliyhteys-ilman-selvaa-suostumusta-rangaistavaksi-teoksi/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Seksisuostumuksestahan on jo kehitteillä kännykkäapplikaatio, eli nykyaikaan ollaan menossa.

Vaikea aihe sinänsä vaikka itse pääasia juontaa ihmiskunnan historiaa kauemmas. Normijärki kumppanin valinnassa lienee edelleen se paras juttu saada molemmat tyytyväiseksi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ei ollut aavistustakaan tuosta kännykkäapplikaatiosta. Toisaalta siinäkin täytyy olla joku salainen koodi jolla voi paljastaa jos joutuu lähettämään suostumusviestin pakotettuna.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Siihen voidaan koodata samanlainen toiminto kuin kodin turvajärjestelmiin. Kun niihin näppäillään "uhka" koodi niin järjestelmä toimii muutoin normaalisti, mutta lähettää hiljaisen hälytyksen hälytyskeskukseen.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #3
Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kyllä se suostumuksen vahvistus täytyy myös toistaa määrävälein. Mielihän voi asioiden edetessä muuttua ja toinen osapuoli voi tavalla tai toisella estää mielenmuutoksen ilmoittamisen. Tai kantajana esiintyvä opsapuoli voi väittää, että hän muutti mielensä, mutta se toinen osapuoli ei siitä piitannut. Molempien osapuolten oikeusturvan takia täytyy olla sellainen ehdottoman luotettava tapa jolla varmennetaan, että suostumus on edelleen voimassa.

Pekka Pylkkönen

Yksinkertainen tapa olisi kytkeä molempien sukupuolielimiin pieni ääniohjattu räjähde. Toinen osapuoli voisi aina päättää tilanteen turvasanalla räjäyttäen toverin elimen.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Polkumiinat on taidettu kieltää Ottawan sopimuksella. Tai jollakin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Yksi vaikea tapaus.

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/syytön-vai-syyllinen-–-raiskasiko-matti-nukkuvan-annan-vai-ei/ar-BBIiDBX?ocid=spartanntp

Jostain syystä linkki ei toimi muuten kuin kopioimalla osoitekenttään.

Johannes Koskelo

Yöehtosopimusneuvottelut kariutuivat tuleksettomina....

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

...lakkoa pukkaa ja rikkureita etsitään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset