Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Perussuomalaista palvelua?

Nyt on aivan pakko vetää yhtäläisyysmerkit Nordean palveluneuvojan käytöksen ja Perussuomalaisten välille. Kun lapsena Suomeen tullut ja 25 vuotta täällä asunut suomenkielentaitoinen ihminen  menee hakemaan asuntolainaa, hän toimii niinkuin meillä on tapana toimia. Kun nimi on vierasperäinen, kehotetaan palaamaan kotimaahan.  Toki Turkista lähtöisin olevan henkilön ulkonäössäkin voi olla eroa kantasuomalaiseen. Ylen toimittajuuskin oli varmaan rasite.

Onko tällainen "persukäytös" tulevaisuutta? Pahasti näyttää siltä että on, koska myös  kantasuomalaiset joutuvat vastaavaa kokemaan. Tietyt ihmisryhmät näyttävät joutuvan päättäjien taholta pompottelun kohteeksi, tavalla tai toisella. Esimerkiksi paljon esillä olleessa työttömien aktiivisuusmallikeskustelussa on "vartiaisia" jotka kehottavat muuttamaan työn perässä, mutta tällä hetkellä ulkomaille muuttavat lähinnä hyvin koulutetut. Siinä menetetään kalliisti koulutettuja aivoja. Eivätpä ole sitten tuomassa soraa TE-keskusten lattioille.

 

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201801192200681948_u0.shtml?_ga=2.99364700.37686788.1516431864-974497572.1516431864

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (73 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Olisiko tapauksessa kyse pyrkimyksestä virkailijam erottamiseen työstään tai pankin maineen mustaamisyrityksestä?
Uutisessa ei käy ilmi työntekijäosapuolen kanta tapahtuneeseen. Jos tilannetta ei ole nauhoitettu, työntekijän sana on kahden asiakkaan sanaa vastaan.
Mitä perussuomalaisiin tulee, niin olisit nyt voinut Tuure lainata asiaan sopivaa kohtaa meidän puolueohjelmasta, jos sellaisen löytäisit.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Esimies ei ole kiistänyt tapahtunutta, joten siltä osin pidän asiaa selvänä. Yhden asiakasneuvojan käytös ei riitä mustaamaan koko konsernia.

Kertaus: Maahanmuuttovastaisuus ja Ylen toimittajat ovat yleisesti Perussuomalaisten "sydäntä lähellä" katsoi miltä palstoilta hyvänsä.

Puolueohjelmissa ei puhuta yksilöidyistä arjen tapahtumista.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

En ole saanut kuvaa, että työntekijää on kuultu, vaan ylemmän tason esimies pyytää varmuuden vuoksi anteeksi ja sitten sanoo, että asia selvitetään.

Ei muuten, mutta minusta tapaus on varsin outo. Ei tietenkään täysin mahdoton nyt julkaistussa muodossaan, mutta monia muitakin vaihtoehtoja on olemassa, miten tapaus on syntynyt.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #8

Saattaa tosiaan olla, että tällaisten tapausten vuoksi erilaiset virastot ja laitokset joutuvat tallentamaan kaikki asiakastapaamiset. Tällä hetkellä sitä tuskin tehdään kovinkaan kattavasti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Asuntolainaa hakeva ei ole todennäköisesti tullut Suomeen valtion kustantamaan täysihoitoon.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Lapsena maahan tullut on varmaan täysin integroitunut suomalaiseen kulttuuriin, saanut koulutuksen ja päässyt Yleen töihin. Nimellä vain tuntuu olevan joillekin väliä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Blogikirjoitus on erittäin ”piittishenkinen” .

P.S. Myönsikö yksikään pankki haettua asuntolainaa ?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kiitos Pekka, huomasin juuri itsekin että henki vielä pihisee. Uutista asuntolainasta saamme vielä odotella, ainakaan työpaikan puutteesta ei ole kysymys jos sitä ei myönnetä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Perussuomalaisten myötä tällainen ''Hakkaraisuus'' on lisääntynyt

Ei värillä väliä, kunhan on valkoinen.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Toivottavasti nämä pysyvät marginaali-ilmiönä, koska onhan se ristiriitaista että ensin vaaditaan sopeutumista suomalaiseen yhteiskuntaan ja sitten kun on sopeutunut niin yhteiskuntakelpoisuus lainan haussa kaatuu nimeen, ulkonäköön tai työnantajaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Mikään pankki missään päin Suomea ei nykyaikana kaada lainahakemusta nimeen tai ihonväriin perusteella.
Pankki katsoo hakijan taloudelliset edellytykset jolla se varmistaa oman etunsa.
Pankki myöntää lainan tai ei myönnä, vain näillä perusteilla. Pankit ovat liikelaitoksia eikä niille rahalla ole ihonväriä. Eikä luonnollisestikaan pidäkään olla.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #20

Toivottavasti tämä pitää paikkansa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #25

Itselläni on kokemusta olla vastaavassa lainahakijan tilanteessa eikä pankki katsonut muuta kuin elämän- ja taloudellisen tilanteeni.
Kilpailu pankkien välillä on nyt aivan toista luokkaa, silloin sai vielä olla vähän niin kuin hattu kädessä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Rasti seinään, Ritala puhuu persuista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Rasti seinään vietäriukko ja vietäriakka tulevat paikalle.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Totta. Naillakin palstoilla on alettu kayttaa "ulkomaalaisuutta" lyoma-aseena. Tanne kirjoittaneen Toivosen mielesta toinenkin toimittaja, Kirsi Heikel, on ulkomaalainen.

Outoahan tuossa on se, etta monet meista ulkomaalaisista maksamme velkamme ja veromme ihan niin kuin muutkin. Hyva tosin tietaa etta Nordea on ainakin pankki josta ei maahanmuuttajan kannata lainaa hakea.

Persuilta tekee mieli kysya mika meissa ulkomaalaisissa on niin kammottavaa...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Blogisti ei vastannut kirjoituksessaan esittämäänsä väitteeseen, että miksi on aivan pakko vetää yhtäläisyysmerkit Nordean palveluneuvojan käytöksen ja Perussuomalaisten välille?

Asiatonta mollausta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#11

Persut kannattavat yleisesti vihapuheen hyväksymistä, Puheenjohtajia ja Presidenttiehdokasta myöten. Rasismi on yksi vihapuheen muoto.

Että siksi yhtäläisyysmerkit.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kertaus: Maahanmuuttovastaisuus ja Ylen toimittajat ovat yleisesti Perussuomalaisten "sydäntä lähellä" katsoi miltä palstoilta hyvänsä.

Vai eikö ole sattunut silmään? Iltalehden toimitus jätti fiksusti asian lukijoiden oivallettavaksi, minä tomppeli "suomensin".

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Jos telakan vasemistolaiskommareita kuuntelee, niin voisi ajatella virkailijaa heidän kaltaisekseen. Tämä kommentti on tietenkin yhtä typerä kuin blogissa yhdistetty perussuomalaisuus. Voi tietenkin olla kysymyksessä persu, mutta kuulemieni juttujen perusteella vasemmistoliittolainenkin tai joku muu.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Vasemmistoliittolaiset ovatkin tunnettuja vihamielisestä suhtautumisestaan maahanmuuttajiin. Perussuomalaiset sentään ohjaisivat heidät ystävällisesti ulos maasta.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Todellakin monien tuntemieni vasemmistoliittolaisten jutut ovat aika törkeitä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #35

Joku on puhunut jopa tantraseksistä. Huh.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #47

Tanttaseksi Kyllösen kanssa; ajatuskin jo puistattaa.

Käyttäjän RaunoKuha kuva
Rauno Kuha

Olipa jälleen kaunainen kirjoitus.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Otsikossa sentään kysymysmerkki.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä
Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Meillä on tapahtunut kaikenlaista joista on ilmennyt sitten että totuus on jotain toista.

Itse en usko että ko. virkailija voi olla noin tyhmä. Hän ei yksinkertaisesti olisi voinut toimia pankissa päivääkään.

Jokainen ymmärtää että tuollainen käytös tulee julki ja pankista tulee lähtö alta aikayksikön. Ja varsinkin kun ajattelee mikä aika nyt on mukaanlukien Internet.

Ihmisillä pitäisi olla jonkinlainen kriittinen tapa ajatella kun on kyse "iltapäivälehdistä".
On mielenkiintoista että samat piirit kyllä kernaasti nimittävät näitä lehtiä roskalehdiksi mutta sitten kuitenkin uskovat silmää räpäyttämättä kaiken.

Tällaisessa tapoauksessa se, että esimies ei kiistä tapausta on aivan looginen ja oikein toimittu. Hänhän eio voi kiistää ennen kuin hänellä on täysi tieto tapahtuneesta. Hän sanoo että tapaus tutkitaan mikä tarkoittaa että virkailijaa ei ole kuultu.

Tämä on Piittiseltä aivan selkeä Perussuomalaisten mustamaalausyritys, aivan opikirjan mukaankaiken lisäksi. Etsi joku huono juttu, yhdistä vihaamasi ryhmä siihen ilman minkäänlaisia perusteita ja anna palaa. Täysin vastuuttomasti koska tällaisesta poliittisen puolueen mollaamisesta ei ole mitään sanktioita.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Mustamaalaamisen oppikirjaa en ole tiennyt edes olevan olemassa, mutta jos niillä opeilla mennään minun täytyy olla luonnonlahjakkuus.

Tiedän kyllä että media tekee virheitä, mutta toisaalta minulla ei kantti riitä väittämään sitäkään, että Ylen toimittaja olisi keksinyt omasta päästään koko jutun. Kommentoija Rantanen näyttää uskovan tähän vaihtoehtoon.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

En minä "usko" mihinkään.
Ota kantaa koko tekstiini.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Aika outoja kommentteja. Lähtökohtaisesti epäillään kertomusta, koska kyseessä on henkilö, joka ei nyt sattumalta ole syntynyt Suomessa. Suomalaisten rehellisyys on surkea myytti, joka siitä puhuttaessa särkyy joka kerta. Aivan samalla tavalla kuin myytti suomalaisten ahkeruudesta.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Mielenkiintoista että kukaan ei kommentoi avauksen toista kappaletta. Kertoo jotain siitä millä tunnetasolla näissä asioissa liikutaan. Puoluetta puolustetaan, mutta ei suomalaisia työttömiä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Eipä tuo sinänsä yllätys ole. Yksi asia mielessä ja kielellä, tai näppäimistöllä. Kateutta tietenkin on mukana: onhan se täysin sopimatonta, että joku, joka ei ole Suomessa syntynyt suomalainen, on päässyt sellaiseen asemaan, että voi hakea jopa asuntolainaa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #29

Luettuani kommenttiketjun uudelleen pariinkin kertaan, on todettava että näkemyksellesi on perusteita.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Kaiopasit kommentteja toiseen kappaleeseen. Ensiksi, kyseessähän ei ole "persuministeri" vaan Perussuomalaisista loikannut ns. Sininen. ( Värinkin veivät mennessään )
Millä lailla Perussuomalaiset onnistuit liitttämään tähän työttömien kyykyttämiseen?
Siellähän on pääpukarina Kokoomus jota Kepu ja nämä Siniset peeesaavat pysyäkseen hillotolpalla.

Sitten se valitettava tosiasia että työttömien joukossa on, kuten julkisuuteenkin on ylpeinä tultu, väkeä jotka kaikin keinoin pyrkivät saamaan yhteiskunnan vastikkeettoman tuen. On tietenkin ikävää että kaikki ne rehelliset työttömät kärsivät muutamien takia.
Tämä Aktiivimalli täytyy toki muuttaa selölaiseksi että se on järkevä ja toimiva. Siitä ei ole epäilystäkään. Narinan osoite on kuitenkin Kokoomus ja Kepu. Siniset vain siipeilevät pakotettuina pysyäksee.....

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #39

Enpä tiedä, että ihmisen ajatusmaailma jotenkin muuttuisi nimen perässä olevan puoluelyhenteen vaihtumisen vuoksi. Työvoimaministeri ei kuitenkaan ole yksin tässä vastuussa, vaan kyse on koko hallituksen linjasta.

Tarkoitukseni oli lähinnä sanoa, että suomalaisille työttömille tarjotaan joidenkin hallituspuolueiden edustajien taholta samanlaista ratkaisua kuin uutisen mukaan pankin virkailija oli tarjonnut lainaa hakeville. Muuttoa muualle. Tätä on Suomi 100 vuotta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #43

Miksi sitten yhdistät aktiivimallin Perussuomalaisiin? Kun sen seppänä ja sepän apulaisena toimivat Kokoomus ja Keskustapuolue? Sinisethän toimivat vain työkaluina ja sylkykuppeina tässä tapauksessa.

On myöskin niin että jos asuu paikkakunnalta josta työpaikat katoavat niin normaalijärkinen ihminen alkaa miettimään ihan oma-alotteisesti että kannattaisikohan lähteä muualle. Etenkin nuorempi polvi. Itse olen tehnyt niin ja tekisin vieläkin mutta kun on tuo lopullinen työantaja jo maksajana. Jos rahat riittävät kun niitä jaetaan vastikkeettomasti.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #45

"Miksi sitten yhdistät aktiivimallin Perussuomalaisiin?"

Perussuomalaiset haluavat heille epämieluisat ulkomaalaiset ihmiset ulos maasta.

Suomen hallinnossa on halua pakottaa työttömiä kantasuomalaisia liikkeelle, vaikka vapaaehtoista muuttoa tapahtuu jatkuvasti. Onko niin kiire kaunistella tilastoja vai kyykyttää huvikseen ihmisiä?

Rinnakkaisia asioita nämä ovat. Jotkut näyttävät kannattavan kumpaakin.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #46

Eihän Perussuomalaisilla ja aktiivimallilla ole mitään tekemistä keskenään. Aktiivimallin on Kokoomuksen ja kepun tekeleitä.

Miten se että Perussuomalaiset haluavat laittoman maahanmuuton ja laittomasti maassa oleskelu loppumaan, liittyy aktiivimalliin?

Missä on se yhdistävä kohta näille asioille? Eiväthän Perussuomalaiset ole edes hallituksessa joka tämän aktiivimallin on kyhännyt.

Jos Kokoomus ja kepu haluavat kaunistella tilastoja niin miten se liittyy Perussuomalaisin?

En näe mitään logiikkaa väitteissäsi. Haluat vain mustamaalata Perussuomalaisia keinolla millä hyvänsä.

Me emme kumpikaan ehkä joudu kärsimään, ainakaan paljoa, jos tämä meno jatkuu. Itselläni on jälkipolvea kolmessa polvessa ja haluan jättää heille tämän maan vähintään yhtä hyvässä, mieluiten paremmasa kunnossa kuin se itse sain. Näin pitäisi jokaisen vastuunsa tuntevan vanhemman ajatella ja toimia sen mukaan eikä uskoa höttöpilvilinnoihin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Aina kun kirjoitan persussuomalaisista on kyseessä mustamaalusyritys, koittakaa nyt ymmärtää, että ei tuollaista puoluetta voi mitenkään mustamaalata.

Se on jo itse itsensä täysin pilalle ajanut.

Halla-ahon myötä, kyseessä ei ole mikään puolue, vaan maahanmuutto- ja EU-vastustajien mölylauma.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Persut on kuin kansanradio tai paikallislehden tekstaripalsta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Yksi asia on kuitenkin selvä.

Kyseinen lainanhakija ei ole tällä hetkellä kelvollinen Suomen tasavallan presidentiksi.

P.S. Kyseisen Nordean virkailijan puoluepoliittinen kanta ei vaikuta tähän tosiasiaan.

P.P.S. Yksikään nykyisistä presidenttiehdokkaista ei ole kiinnittänyt mitään huomiota rasistiseen lainsäädäntöömme. Kaikki vaikuttavat
persuhenkisiltä rasisteilta nykyistä tasavallan presidenttiä myöten.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

En usko ennen juttuun ennnen kuin työntekijää on kuultu... Niin helppo on nykyisin suutuspäissään haukkua suomalaiset rasitistiksi.. Kuten tässä on esimerkiksi.. Toivon että olen väärässä ja työntekijä on tehnyt jotain noin tyhmää.. mutten usko...

Itseänikin on haukuttu rasistiseksi ja keksitty kaikenlaista paskaa vaikken ole siihen syylistynyt.. Ei tarvitse kuin saada baarissa juomat ennen näitä ihmemiehiä ja olet syrjivä rasisti!

Pekka Iiskonmaki

Hyvät käytöstavat eivät ole suomalaisten vahvaa osaamista.

Virkamiesten mielivalta suorastaan puistattaa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Itselläni on päinvastaiset kokemukset. Mistähän se johtuu?
Onko kyseessä vain yleisen mantran levitys vai johonkin perustuva väite?
Varmasti tapahtuu yksittäisiä ylilyöntejä, ihmisiä ne ovat viranomaisetkin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Täysin maahan nuijittu kansa ei enää edes tunne, kun lyödään lisää.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

#27 Tuure
No jos tuohon toiseen kappaleeseen....
Työttömän pitää ilmoittautua työnhakijaksi säilyttääkseen työttömyysturvan tasonsa. Työvoimaviranomaiset tai yritykset tarjoavat sellaista työtä, jossa laillisuus toteutuu, jonka palkalla tulee toimeen. Ja on työmatkan suhteen hakijalle inhimillinen. Onkohan liikaa pyydetty?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ei lainkaan liikaa pyydetty ja sitähän tapahtuu koko ajan. Mutta se, että jos ei kovasta yrittämisestä huolimatta kerta kaikkiaan mistään löydä sellaisia silpputöitäkään, joilla saisi vaaditut tunnit tehtyä ja sitten rankaistaan päivärahaleikkauksella on käsittämätöntä. Lapissa esimerkiksi matkailun sesonkitöiden välikaudet ovat tällaisia jaksoja.

Toinen asia on perheiden hajoaminen, jos pakotetaan toinen vanhemmista päivärahan menetyksen uhalla muuttamaan työn perässä satojen kilometrien päähän toisen jäädessä kotipaikkakunnalle omaan työhönsä. Jos molemmat vanhemmat saavat työtä ja haluavat muuttaa, niin asia on tietenkin ok, koska tätä ihmiset ovat tehneet vapaaehtoisesti jo vuosikymmeniä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Vertailukohtana tässä taannoin muutaman barbaarin äiti syytti rasistista viranomaista. Tosiasiassa ei liikkellä taitanut olla muita rasisteja, kuiin tämä syyttelijä, joka ei olisi moista tai mitään syytöstä esittänyt, jos viranomainen olisi ollut ihonväriltään sama kuin tämä rasisti.

Että tämmöisiä tapauksia nyt kuitenkin on sattunut. Ensisyytökset ovat olleet melko tarkkaan päinvastaiset kuin lopputulos.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Siinähän kävi myös niin että "syyttelijät" tuomittiin itse, toinen poliisin vastustamisesta ja toinen jostain muusta.

Tämä pankkitapaus voi olla samaa luokkaa tai sitten ei.

Se että naispuolinen virkailija ei ole kätellyt voi myös johtua siitä että o n arvellut hakijoiden olevan muslimeja eikä kättely ole sopivaa.
Mitä tällaisiin heittoihin että vain käski sisään eikä ottanut katsekontaktia niin ne voi jättää omaan arvoonsa.

Katsotaan nyt mitä virkailija sanoo asiasta, jos tulee joskus julkisuuteen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Jääskeläinen ja Rantanen, minkälainen ihmisen mielenlaatu on, jos jaksaa aina ja joka tilanteessa epäillä "toisenlaisen" ihmisen luotettavuutta? Minä en ostaisi käytettyä autoa teistä kummaltakaan. Romanilta ostin jotain neljäkymmentä vuotta sitten.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #49

Olet siis rasisti kun esität että romanilta auton osto on jotenkin epäilyttävää.

En ole autokauppias mutta olen myynyt kymmenien miljoonien edestä ja asiakkaat olivat käytännössä samoja, uudelleen ja uudelleen.

Minkähänlainen mielenlaatu on sillä joka ei lähtökohtaisesti aina kun tapaa uuden ihmisen, riippumatta ihonväristä, kielestä tai muusta ulkoisesta seikasta, ole varautunut ja varovainen ennen kuin oppii tuntemaan ihmisen.

Ei siihen tarvita "jaksamista", se on tervettä järkeä jonka evoluutio on meille opettanut.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #50

Rantanen, käsitit väärin: ostaisin sen käytetyn auton mieluummin romanilta kuin sinulta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #52

Käsitin aivan oikein. Koska sanot että ostat auton mieluummin romanilta kuin minulta niin se sisältää olettamuksen että romanilta ei oikein uskalla ostaa autoa. Tästä et pääse yli etkä ympäri.

Sinussa asuu se pieni rasisti jota yrität peitellä.

Itse olen työskennellyt romanin kanssa ja hän on ollut myös itselleni alihankkija. Tehnyt hyvin työnsä ja on hyvin kysytty toimeksiantajien keskuudessa. En ole ylipäätään koskaan törmämnnyt ongelmiin romanien kanssa.
Varmastikin keskiverto suomalaista kunnollisempi ja tunnollisempi.

Kysymys ei koskaan ole ryhmästä vaan yksilöiden käyttäytymisestä.

Että se siitä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #56

Matelustasi huolimatta en ostaisi sinulta autoa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #58

Voipi olla että en sinulle myisikään.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #49

Max Jussilalta kysyisin että minkälainen on ihmisen mielenlaatu, jos sumeilematta uskoo yhtä osapuolta, kuulematta ollenkaan toista osapuolta.
Onko normaali käytäntö oikeudessa, vai mistä tuollainen juontaa?

Kuten täällä joku muukin, niin itsekin hieman skeptinen tällaisia lööppejä lukiessa. En toki ymmärrä mikä syy olisi lainanhakijalla syytöksillään, mutta en taatusti ymmärrä että miten pankin työntekijä voisi esiintyä jutussa mainitulla tavalla.
Kysymykset toki voivat olla esitetty..kauanko asunut Suomessa jne., mutta tuo "sitten takaisin kotimaahan", taitaa olla kyllä jonkun omasta päästä vetästyä.
Toivoisin oikeasti että virkailija tulisi esiin tämän jutun myötä, mutten usko sen olevan tänä somekulttuurin aikakautena mahdollista. Helpommalla selvitään, kun juku esimies julkistaa anteeksipyynnön ja hyvässä lykyssä saadaan vielä korkoprosenttia viilattua alaspäin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #60

No, sanopa mitä tuo henkilö voittaisi valehtelemalla? Hänellä ei olisi muuta kuin hävittävää.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #61

M.J:"No, sanopa mitä tuo henkilö voittaisi valehtelemalla.."

Vaikka itsekin hieman tuota pohdin, niin jos haluaisin ilkeä olla, niin mahdollisuuksia keksin ihan ja vaikka miten. Politiikka yksi mahdollisuus. Vaikkei enää ihan ensimmäiseksi maahanmuuttotaustaiseksi kansanedustajaksi taida ehtiäkään, niin varmasti monet "hyvis"puolueet tänä päivänä olisivat innoissaan tällaisesta ehdokkaasta. Toinen mahdollisuus olisi vaikkapa palkata joku lakimiesketku ajamaan rasismisyytettä. Vaikkei Amerikassa ollakaan, niin eiköhän tästäkin voisi josnkunlaisen korvauksen saada, niin juristi, kuin kantajakin. Kolmas mahdollisuus sitten vaikkapa tuo sopimus pankin ja asiakkaan välillä ja sen mukanaan tuoma mahdollisuus vaikkapa siihen edulliseen lainaan. Neljäs sitten se 15 minuuttia julkisuudessa ja sen mukanaan tuoma gloria. Toki tuota hieman karsii se tosiseikka, että ko henkilö toimittaja, joka taitaa jo julkisuudessa jonkun verta ollakin.

Viides ja kenties se johon luultavasti uskon itse eniten, on se, että tapahtunut molemminpuolisia väärinkäsityksiä/-ymmärryksiä. Jos kysytään esimerkiksi kotipaikkaa, niin sen ei tarvitse olla heti rasismia, vaan se voi ihan oikeasti olla sellainen kysymys joka pankkihenkilön pitää kysyä. jnejne.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #63

Minä olen hakenut lainaa Nordeasta. Niitä kiinnostavat pelkästään taloudelliset näkymät ja laskelmat. Oikeasti hei.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #63

Kalervo, Sinulta taisi jäädä pois uhriutuiminenja sen kautta myötätunnon ja julkisuuden saminen. Vaikka ovat "artisteja" en ollut koskaan kuullutkaan.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #67

Oli se julkisuus siellä neljäntenä.
___________________________
Sinille sitten sen verta, että lähisukulaiseni reilut 30v nordeassa(kopissa) luotoissa, tällä hetkellä eräs samanlainen toisessa pankissa, joten jotain ymmärrystä siitä mitä kysytään tiedossa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #61

Mitä he luulivat voittavansa jotka väittivät tuomittiin poliisin vastusta,misesta ja jostain muusta kun väittivät poliisin pahoinpidelleen ja ties mitä.
Miksi he eivät näyttäneet passiaan tai sanoneet vain että ei ole mukana. Siitä olisi seurannut vain että mennä näyttämään seuravaana päivänä.
Miksi he valitsivat rettelöinnin ja julkisuuden?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #66
    Miksi he valitsivat rettelöinnin ja julkisuuden?

Koska tietyt piirit Suomessa kannustavat heitä siihen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomessa on paljon rasismia, ja tämäkin tapahtuma sen todistaa, mutta kysyppä sitä persulta, niin yleensä vastaukseksi tulee joku, mutku silloin kerran yksi mustakin ja romanikin ja mutku ja mutku.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Piittisen bloki perustuu pelkkiin valheisiin. Mielenkiintoista katsoa ketkä puolustavat valeita.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Nyt löytyi yksi joka tietää totuuden. Kertoisit muillekin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ensinnäkin tuo pankkivirkailijan yhdistäminen perussuomalaisiin oli omaa mielikuvitustasi ja tarina itsessään vaikuttaa enemmän sensaatiohakuiselta lööpiltä kuin loogiselta vuorovaikutukselta pankin ja lainanhakijan välillä. Joko tarinasta puuttuu jotakin tai lainanhakija suivaantui koska ei saanut lainaa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Siis spekulaatiota edelleen. Asia selviää joskus, tai sitten pankki antaa kaikessa hiljaisuudessa työntekijälle moitteet tai potkut ja siinä se.

Alustanpitäjä taisi saada jokusen tuhat klikkausta persuotsikolla joita en normaalisti viljele, sekä muutamat uskonsoturit tulivat vähän erikoisilla kommenteilla ulos koloistaan joten eipä tämä kirjoitus mitenkään hukkaan mennyt.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Voihan sitä potkut antaa, mutta tulee kalliiksi. Todistamaton väite ei riitä perusteeksi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #62

Voidaan saada myös tunnustus, jolloin todistamatonta väitettä ei ole.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #68

Siis "saada tunnustus"? Muistuttaa Neuvostoliiton aikaa kun yritettiin kaikin keinoin "saada tunnustus".

Toivottavasti ko. virkailija kertoo vgain ja ainoastaan tosiasiat. Silläkin uhalla että se saattaisi johtaa potkuihin.

Nordeahan on ilmoittanut että henkilön nimeä ei julkaista eikä myöskään sanktioita jos tarina osoittautuu todeksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Siis spekulaatiota edelleen."

Itse lähdit pelkän spekulaation tielle. Tästä tulee mieleen se Tampereen pitseriapalo jossa kuoli kolme suomalaista, siitäkin syytettiin ensiksi rasisteja perussuomalaisia kunnes selvisi että oman pitserian olivat polttaneet vakuutusrahojen toivossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset