Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Donald Trumpin ja Kim Jong-ilin nappulat

Pohjois-Korean työväenpuolueen pääsihteeri Kim Jong-il on ilmoittanut juhlallisesti, että hänellä on nappula. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on vastannut haasteeseen sanomalla, että hänellä on vielä isompi nappula. Onkohan tässä tarpeen uskoa kumpaakaan. Oleellisinta kuitenkin lienee, että kumpikaan ei käytä nappulaansa ihmiskunnan vahingoksi.

Suomi voisi ottaa asiakseen kutsua molemmat valtioidensa päämiehet vierailulle maahamme. Isännyyttä hoitaisi  tietysti piakkoin valittava maamme päämies tai -nainen. Saunassa käynti kuuluisi itsestään selvänä tapahtumana ohjelmaan. Sinne sitten marssisivat presidenttimme mukana nappuloineen molemmat päämiehet. Siellä presidenttimme sitten puolueettomasti ratkaisisi asian. Diplomaattisesti, maailmanrauhan turvaavalla tavalla. 

On ollut tapana, että valtioiden päämiehiä kunnioitetaan, kuka enemmän, kuka vähemmän. Ja jos ei kunnioiteta, niin ainakin arvostetaan, kukin tavallaan. Anteeksi pojat Trump ja Kim. Teidän uhonne ja sanailunne on aiheuttanut sen, että edes suomalainen rivikansalainen ei oikein osaa arvostaa toimianne. Farssista puuttuu vain äitihahmo jolle voisitte vuorotellen huutaa että äiti tuu ikkunaan, tuo kiusaa minua.

Eläkeläisten kuppilakööri oli sitä mieltä, että Kim voisi uhota vähemmän ja tehdä enemmän kotimaansa asukkaiden hyväksi. Trumpin toivottiin panevan kypärä päähänsä ja menevän kymmenen päämieheksi Meksikon rajalle johtamaan muurin rakentamista. Sanoisin, että imagonrakentajille olisi töitä jos lappilaisen kahvibaarin asiakkaiden mielipiteillä olisi merkitystä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pienenä oli tapana riidellä tyyliin: "Mä oon viisaampi ku sä!"... "Mä oon vielä viisaampi ku sä!" ... "Mä oon aina sata kertaa viisaampi ku sä!"

Mutta kieltämättä Trumpin meriitiksi voi sanoa, että hän on pitänyt vaalikampanjansa lupauksen: "Amerikasta pitää tehdä arvaamattomampi".

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Näillä herroilla vain sattuu olemaan hallussaan sellaisia voimia, että heidän touhuilunsa on aiheuttanut pelonsekaisia tunteita maailmalla. Suomalaiset tuntuvat suhtautuvan heihin enemmänkin joutavina suunpieksijöinä joita ei kannata ottaa kovinkaan vakavasti.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Sama mies, on vain vaihtanut nimeä ja kopioitu uusiksi.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Tuure Pittinen kirjoittaa:"Pohjois-Korean työväenpuolueen pääsihteeri Kim Jong-il on ilmoittanut juhlallisesti, että hänellä on nappula."

Yhteen Pittisen lauseeseen on mahtunut monta virhettä.

- Ei ole Pohjois-Korean työväenpuoluetta, on Korean Työväenpuolue.
- Ei ole enää pääsihteeri Kim Jong-iliä, on puheenjohtaja Kim Jong-un.
- Ei ole mitään juhlallista ilmoitusta, on uudenvuodenpuhe, jossa Ktp:n puheenjohtaja kertoi KDKT:n ydinaseista yhden realiteetin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Käytin ilmeisen vanhentunutta tietolähdettä, Korean Demokraattisessa Kansantasavallassa asiat muuttuvat nopeasti :)

Uudenvuodenpuhetta olen oppinut pitämään juhlallisena tapahtumana, mutta sama minulle miten sen tulkitsee. Kaikista virheellisyyksistä huolimatta tunnutaan hyvin tietävän kenestä ja mistä valtiosta on kyse, joten en korjaile otsikkoa tai kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset