Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Pakkosterilisaatio ja sian veri

Suomalainen kohtuullisen salliva sananvapaus ei kestä sentään aivan kaikkea kuonaa mitä ulos suolletaan. Helsingin hovioikeus piti ennallaan varavaltuutetun paikalta Tony Halmeen jälkeen Helsingin kaupunginvaltuustoon vuonna 2008 nousseelle Ps-poliitikko Olli Sademiehelle käräjäoikeuden aikaisemmin langettaman sakkorangaistuksen. Kiihottaminen kansanryhmää vastaan oli tuomion peruste, mikä tuotti  1900 euron sakon.

Tätä tapausta ei voi pitää minkäänlaisena rajatapauksena, koska sen verran törkeää tekstiä Sademiehen näppikseltä on maailmalle lähtenyt. Rotuperusteiset pakkosterilisaatiot, sian veren heittely tai ulkomaalaisten kutsuminen elukoiksi eivät kuulu minkään sivistyneen oikeusvaltion käytäntöihin, kuten ei myöskään sellaisten esittäminen. Ihmisarvo on perusoikeus, jota on kaikkien syytä kunnioittaa. 

 

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005482408.html?ref=rss

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Perussuomalaiset eivät varmaankaan osaa edes hävetä kaupunginvaltuutettunsa puheita.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Peräkylän varavaltuutettu taitaa olla. Varmaan puolustajien joukot ovat järjestäytymässä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ei kukaan ilkeä tulla omilla kasvoillaan puolustamaan Sademiestä, mutta ei myöskään moittimaan hänen tekosiaan. Kertoo jotakin Perussuomalaisen puolueen tilasta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Eikö asiasta voi löytää mitään valoisaa puolta edes näin perjantaina? Jos vaikka 1900 € saisi järjestettyä useamman steriloinnin?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Sademies olisi voinut maksaa tuon 1900€ suoraan jollekin afrikkalaiselle yksityisklinikalle jos pitää pakkosterilointia niin tärkeänä. Nyt rahat menevät valtion pohjattomaan kassaan. Edellyttäen tietenkin että hän on maksukykyinen henkilö.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset