Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Presidentinvaalien korttipelit selkeytymässä

Presidenttiehdokkaaksi pyrkinyt MV-julkku Ilja janitskin on uutisten mukaan heittänyt vaalien suhteen pyyhkeen kehään ja ilmoittanut kannattavansa Laura Huhtasaarta. Kumpikaan edellä mainittu asia ei yllätä. Ei Janitskinillakaan niin paljoa kaljakavereita ole että saisi 20 000 kannattajakorttia kerätyksi, eikä Huhtasaaren ehdolle lähdön jälkeen  sisulaiset ja vastarintaliikkeen porukat tarvitse hänen palveluksiaan. Sitäpaitsi, mitä sitä samanmielisen porukan ääniä hajottamaan.

Mukijulkimot Pate ja Vuke sen sijaan ovat kiihtyvässä vauhdissa nimenkeräyksen suhteen, sikäli kun suomalaisen julkisen valemedian uutisia on uskominen. Isäntä Paavo Väyrystä kannattajakorttien keruu tietysti vain koskee, Vuokko on sopiva koriste. 

Väyrysen emopuolueen Keskustan ehdokkaan Matti Vanhasen vaalislogan näyttää vetoavan hänen pituuteensa. Väyrynen on kyllä mitaltaan lyhyempi, mutta hän on ainakin omasta mielestään aina nähnyt pitkälle. Varsinkin taaksepäin katsoessa ei tätä ole syytä epäillä. Pitkä kokemus politiikasta antaa siihen suuntaan hyvän näköalan. Tulevaisuus riippuu nykyaikana paljolti pääomamarkkinoiden mielenliikkeistä ja päätöksistä, eikä siinä suhteessa Vanhasella kuin Väyryselläkään ole sen parempaa kristallipalloa kuin muillakaan.

Näyttää siltä, että on hyvinkin mahdollista että vaalikeskustelujen seuraajat saavat Paavo Väyrysen silmiensä ja korviensa iloksi muiden ehdokkaiden joukkoon. Ennakkoon väriläiskäksi arvioitu Huhtasaari on ainakin  kampanjan alkutahtien aikana osoittautunut enemmänkin  myötäilijäksi kuin keskustelunavauksia harrastavaksi ehdokkaaksi. Siinä mielessä Väyrysen pääsy mukaan olisi tervetullut, koska hänellä ei ole tapana eikä tarvetta ujostella.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Leena Huhtasaarta on hyvä kaikkien kannattaa, mutta hän ei ole ilmoittautunut ehdokkaaksikaan. Kyse varmaankin meidän Laurasta?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Sorry nimivirhe, korjattu nyt tekstiin. En ole juuri huomannut eroa Leenan ja Lauran mielipiteissä, joten ehkä siksi erehdys.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Arvioin Janitskinin aloittaessa korttien keräämisen, että 20000:n kannattajan saaminen olisi Janitskinille realistisesti mahdollista. Syöpähoidoista ja vangittuna olostaan huolimatta n. 15000 kannattajan kasaan saaminen osoitti arvion oikeaksi. Aikaakin olisi vielä ollut. Janitskinin osuus oli jossain gallupissa 1%.

Kyllä tälläkin on merkitystä Huhtasaaren osalta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Väyrynen saattaa kuin saattaakin saada korttinsa kokoon, ei näköjään helpolla luovuta. Ja jos saa niin nähtäväksi jää keiden kannatuksesta se lohkaisee.

Paavo Väyrysen loppuryntäys: 900 000 kannattajakorttia lehtien väliin – ”Tänään tuli 400”

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/236102-paavo-vayr...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ymmärrät varmaan, että "Tänään tuli 400" uutisoinnin tarkoituksena on aiheuttaa/edistää lumipalloefektiä. Viimeisen viikon aikana Väyrynen on onnistunut tässä hyvin, joten pidän todennäköisempänä että tavoite täyttyy kuin jäisi saavuttamatta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Niin ja pääsihän Väyrynen uutisiin, valitti jokin aika sitten sitäkin ettei mukeistaan kirjoiteta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #6

Olen käynyt jaakobinpainia itseni kanssa ja kääntymässä siihen tulokseen, että allekirjoittaisin Paavon kannattajakortin. Ihan Huhtasaaren kiusaksi ja toisaalta Vanhasen/Kepun, olisihan se hieno näpäytys kun Paavo kepittäisi Matin vaaleissa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #10

Se kaiketi kepussa huolettaakin että jos Väyrynen saa korttinsa kokoon niin Vanhasen tilanne on vielä surkeampi kuin gallupeissa, eikä Väyrystä saa erotettuakaan muuten kuin kaiketi sääntöjen muutokseksella. Huhtasaaren leirissäkään tuskin ilahduttaisiin.

Keskustan puolu­e­val­tuusto koolla Joensuussa – Väyrysen erottaminen ei asialistalla

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/keskustan-puoluev...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

En ole ihan varma, tuoko Janitskinin tuki ääniä Huhtasaarelle vai viekö se niitä. Kukaan ehdokashan ei oikein voi sanoa kenellekään, että älä äänestä minua.

Vaan jos Paavo Väyrynen yllättäen jäisikin ilman omaa ehdokkuuttaan, siinä olisi mielestäni oikea mies ulkopoliittiseksi neuvonantajaksi. Koska Väyryselläkin on paljon vastustajia, hänen paikkansa olisi ehkä komerossa vaaleihin asti.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Janitskinin julkinen tuki Huhtasaarelle on selkeä ohjaustoimenpide. Maltillisia asiapersuja se saattaa kyllä ärsyttää.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Maltillisia asiapersuja se saattaa kyllä ärsyttää."

Hah, kaikki he edustavat samaa. Asiapersut. :)
Itse en voi ottaa persuja enkä myöskään sinisiä voi ottaa vakavasti.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #9

Asiapersu = häpeää hiljaa mielessään kovan linjan mellastajia vaikka kannattaa itse samaa asiaa :D

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Hesarissa näyttää olevan keskustelua vaaliteemoista ja ainoa teema mistä keskustellaan näyttää olevan turvallisuuspolitiikka. Taitaa tulla puuduttavat vaalit.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset