Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Joka neljäs mies

Uutissuomalaisen kyselyn mukaan joka neljäs mies haluaisi naisetkin pakolla armeijaan. Joka neljäs yli satatuhatta vuodessa ansaitseva on samaa mieltä. Kanta on ymmärrettävä, koska rikkaat haluavat omaisuudelleen mahdollisimman hyvän suojajoukon, eikä sukupuolella ole silloin väliä.

Sinisten kannattajista jopa 38 prosenttia kannattaa ajatusta ja Perussuomalaisistakin 34 prosenttia. Muissa puolueissa kannatus on vähäisempää. Mitä johtopäätöksiä tästä sitten on vedettävissä? Arvatenkin se, että joka neljäs armeijan käynyt mies olisi kaivannut siellä naisseuraa. Pahimmin puutteesta ovat kärsineet Siniset ja Perussuomalaiset, syistä joita jokainen voi itse tykönään pohtia. 

Naisista 12 prosenttia haluaa sukupuolelleen pakollisen armeijan. Siinäkin voi kysyä, että mitä heillä on tässä taka-ajatuksena. Siniset/Persut ovat niin ukkopuolueita, että heidän naisistaan tuskin tuollaista määrää kertyy.  Luultavasti osa rikkaista naisista on tässä asiassa miestensä kanssa samoilla linjoilla.

Ajatus pakollisesta armeijasta naisille ei minua sytytä. Joka vapaaehtoisesti sinne haluaa, on varmasti motivoitunut ja sitä kautta hyödyllinen yhteiselle asialle. Ajatus siitä, että jos ei naista nuorena lapsenteko kiinnosta niin menköön armeijaan, on melkoista kepin tarjoamista. Syntyvyyspolitiikkaa?

Joitakin muutoksia on kuitenkin tulossa, ja vaikuttaa siltä että Suomesta ollaan tekemässä täysiverinen sotilasvaltio. Toisessa maailmansodassa suomalaiset pilkkasivat venäläisiä, koska heillä oli naissotilaita. Nyt olemme itse samalla tiellä. Samat tahot jotka ovat viemässä meitä Natoon, ottavat oppia idästä armeijamme henkilöstöä suunnitellessaan.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711112200526320_u0.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Pietarissa taisivat lähes kaikki niin naiset kuin miehetkin olla aikanaan sotateollisuuden palveluksessa. Kyllähän sitä sotaa voi eri tavoin tukea. Mutta miksi sota on jokaisen huulilla? MInusta sodassa on kyse ihmiselämän jättimäisestä tuhoamisesta, jollaista en suin surminkaan halua. Rakastsan lapsenlapsiani, enkä halua heidän joutuvan tuon sotakoneiston uhriksi. Nyt on menossa käsittämätöntä uhoa. Onko uhoajat ihan järjissään edes?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Hyvä kommentti, itse asiassa aivan erilainen kuin tähän avaukseen odotin saavani.

Kyllä, suurella joukolla naisia on ihan siviilityönsä puolesta taitoja joita tarvitaan myös kriisiaikana. Ei niitä kukaan varuspalveluaikana opi.

Vaikuttaa siltä, että Trumpin uho on hurmannut kaikki kansakuntamme "vänrikkinappulat" puolustusministeriämme myöten leikkimään veronmaksajille kalliita sotaleikkejä.

Tavallisen ihmisen kannalta sota ei ole tarpeellinen asia ollenkaan, maailman vallanhimoiset tahot ja asebisneksentekijät ajattelevat toisin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sukupuolten tasa-arvon puolustamiseksi miesten ja naisten yhteinen ja yhtäläinen asevelvollisuus olisi ensiarvoisen tärkeää.

Asevelvollisuuden voi suorittaa myös ilman asetta.

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho

Näinpä jos kysymys olisi ollut "kannatatko tasa-arvoista asevelvollisuutta?", niin kannatus olisi huomattavasti korkeampi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Talvi- ja jatkosodassa suuri joukko naisia teki osuutensa aseettomana lottana, ilmavalvonnassa jne. ilman kuukausia kestävää koulutusta. Miksi siihen olisi tarvetta nyt?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Lotta Svärd- järjestö oli toiminut jo vuodesta 1920 alkaen kouluttaen jatkuvasti naispuolista väestöämme kriisitilanteiden varalta.

Koulutus oli siis jatkunut jo pari vuosikymmentä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #8

Vapaaehtoistyönä, ei siis pakolla kuten nyt suunnitellaan.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Toimitus oli poissa ollessani hyllyttänyt yhden asiaan kuulumattoman kommentin, kiitos.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Eli joka neljäs mies kannattaa tasa-arvoa. Parempi sekin kuin ei mitään, mutta tavoite tietenkin on, että jokainen mies kannattaisi tasa-arvoa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Naisissa tämän asian kohdalla on pakollisen tasa-arvon kannattajia vielä vähemmän, vain 12%. Vapaaehtoisuus on joskus arvokas kolmas tie.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset