Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Viisarisirkukseen kompromissi?

Kaksi kertaa vuodessa tapahtuvasta viisarisirkuksen lopettamisesta on taas tehty aloitteita. Kaikki suomalaiset mepit olivat kerrankin jostakin asiasta samaa mieltä, ja täällä kotimaassa hallituksessa vaikuttava (?) Sinisten ryhmä esitti myös samaa.

Ehdotuksessa on  järkeä.  Muuten ei Venäjän presidentti Vladimir Putin olisi mahtikäskyllään lopettanut sitä kotimaassaan jo vuosia sitten. Tuskin kukaan täällä Suomessakaan on niin piintynyt tapaan, että protestoisi jos se päätettäisiin lopettaa. 

EU on kuitenkin sitonut jäsenvaltioidensa kädet niin, etteivät ne voi itsenäisesti päättää asiasta. Ehkä unionissa on todettu, että kellot kuluvat enemmän kun niiden viisareita käännellään  ja sen seurauksena niitä pitää uusia useammin. Se taas hyödyttää esimerkiksi saksalaisia kellonvalmistajia.

Suomen hallitus voi kuitenkin tehdä asiassa kompromissin. Sinisten aloitteen pohjalta se voi päättää antaa kansalaisille luvan pysäyttää kellot tunniksi syksyisin, niin että talviaika saavuttaa ne. Keväällä taas käännellään eteenpäin kuten ennenkin. Näin ne hyvät kompromissit syntyvät eikä EU:kaan pääse nurisemaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Vapaavuoron puolella esitin, että koska viisareiden siirtymisestä ei voi luopua ilman merkittäviä sakkoja, muutetaan kaikki yhteiskunnan aikataulut samalla "normaaliaikaan". Jos työt alkoivat kahdeksalta, pannaankin ne alkamaan yhdeksältä normaaliajassa jne.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

EU ei näytä ymmärtävän termiä paikallinen aika muuten kuin sen itsensä määrittelemällä tavalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset