Kaunaherra Maailmanparannusta ilman stressiä

Uskollisen puoluesoturin selitys

Umpikepulaisuus on vanha termi, ja näihin ihmisiin törmää täällä maaseudulla tämän tästä. Umpikepulaisuuden olennainen osa on se, että kaikki mitä Keskusta puolueena tekee, on ehdottomasti oikein tehty. Sama koskee tietysti myös puolueen puheenjohtajaa ja hänen puhumisiaan ja tekemisiään. Kaikki muut ovat väärässä, paitsi tietenkin silloin jos sattuu olemaan samaa mieltä Keskustan kanssa.

Selitysten keksiminen oman puolueen puolustamiseksi on oma taiteenlajinsa. Mielikuvituksen puute ei umpikepulaista vaivaa, siitä saa kuulla näytteitä vähän väliä. Varsinkin tällaisena aikana, kun Keskusta on johtava hallituspuolue ja on tekemässä päätöksiä joista kaikki eivät ole kansalaisten mieleen.

Pienituloisia ryhmiä kurittava hallituspolitiikka johon löytyy selvityksiä, myös valtiovarainministeriön oma, joilla se osoitetaan todeksi,  sai pääministeri Juha Sipilän tunnustamaan julkisesti näin tapahtuneen. Kunnon umpikepulainen ei tällaisesta häkeltynyt, vaan selitys oli valmiina. Nykyään jaetaan hävikkiruokaa, eu:n ruokapaketteja sun muuta, kyllä talouden ollessa tiukilla  pienituloisilta voidaan nipistää tappamatta ketään nälkään, järkeili paikallinen umpikepulainen. 

Kuulijaa ainakin häkellytti tuollaisen kuuleminen vanhan agraaripuolueen kannattajan suusta. Kotimaisen tuotannon tukeminen ja puolesta puhuminen on kuulunut perinteisesti keskustalaisten sanankäyttöön. Alkion puheilla köyhän asiastakin on toistuvasti ratsastettu. Nyt umpikepulainen pitää tuontiruuan jakamista vähävaraisille  hallituspolitiikan osana köyhien kurituspolitiikkaa puolustaessaan. 

Aikoihin on eletty, jos leipäjonoja aletaan markkinoida onnistuneena politiikkana, vieläpä johtavan hallituspuolueen kannattajien keskuudessa. Tuon lajin umpikepulaisuus ei onneksi mielipidemittausten lukuja katsoessa vaikuta kentän taholta kovin laajaa kannatusta saavan, mitä on pidettävä todella hyvänä asiana. On syytä muistaa, että ihminen ei elä pelkästään leivästä vaan rahaa pitäisi riittää myös muuhun.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Hyin kirjoitettu. Koko maataloustukijärjestelmä kaipaisi kunnon uudistamista. Viime vuonna suurin maataloustuen saaja oli upporikas Valio joka sai vajaat 2,3 miljoonaa. Valio oli vielä vuonna 2015 sijalla kaksi.

Valio kiirehtitiedottamaan että tuesta 90 prosenttia on koulumaitotukea. Valion mukaan Suomessa koulumaitotuesta hyötyvät kunnat, jotka voivat ostaa päiväkoteihin ja kouluihin maitoa tavanomaista halvemmalla. Tuensaajia oli yhteensä 60 600, mistä maatiloja oli 55 400. Tuensaajien lukumäärä väheni 3 500:lla edellisvuodesta. Yli 5000 muuta saajaa kuin maanviljelijät.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

On luonnollista, että muuttuvassa toimintaympäristössä myös maatalouspolitiikka tarvitsee päivitystä. Omavaraisuusasteen pitäminen korkealla on kuitenkin minusta tärkeää, ja siksi muutosten tulisi olla sellaisia että tämä tavoite pidetään. Ei pidä tahallaan luoda tilannetta, jossa koko kansa olisi jonottamassa ulkomaista tuontiruokaa.

Ei ole vaikea kuvitella sitä kuinka umpikepulainen meuhkaisi hallituspolitiikkaa vastaan jos Keskusta olisi oppositiossa. Köyhätkin saisivat varmaan omat krokodiilinkyyneleensä.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Voi sitä ihmistä, joka sinetöi ajattelunsa jonkin puolueen liturgiaan ikiajoiksi, välittämättä siitä, mihin se ajaa.
Tunnen näitä.... suvussakin... hyvin ovat pärjänneet omantuntonsa kanssa...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kyllä näitä puoluetta vaihtamattomia kepulaisia suvusta löytyy. Ovat useimmat sentään niin kriittistä sorttia että jättävät vaalit väliin suurimman tympääntymisen aikana. Tämä koskee lähinnä vanhempia ikäluokkia, nuoret eivät välttämättä äänestä muutenkaan ja jos äänestävätkin niin eivät kannastaan huutele.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset